Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zastřelená manželka mafiána, majitele diskotéky, kde se scházejí popové celebrity. Policisté, kteří slouží na pražských obvodech, se už naučili jít vládcům podsvětí na ruku. Proto musí lidé z pražského oddělení vražd jednat na vlastní pěst... Na začátku devadesátých let hrálo každé policejní oddělení a každý policista sám za sebe. O to víc se cenili parťáci, na které bylo spolehnutí. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi líbí zpracování, které vystihuje totální chaos raných devadesátých - jet současně orlické vraždy, Jonáka a xy dalších případů, to musel být blázinec. Ta těkavá kamera to jen podtrhuje. Nechápu, kdy ti chlapi spali. Zaujal mě služební mercedes na místě činu, ten dostali na doježdění z doprovodů, ne? Potěšily i detaily jako Korejsovo jablíčko nebo Kozákův Sparta popelníček. Opět plná palba. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl byl jako nepříliš ukázkový rozjezd trochu zklamáním, ale navnadil. Jenže tam, kde první díl nudně (i když říct nutně) dávkoval expozici, tam ji druhý díl perfektně zužitkovává, od první minuty vhazuje diváka do centra dění, nenechává ho vydechnout a nepustí ho do závěrečných titulků. Případ totiž konečně dostal dynamiku a hlavně řešení, které natolik chybělo případu prvnímu. Lze chápat ukázku chaosu devadesátých let, ale divákům případy nepolíbenými se nevyřešením a nadměrným počtem postav seriál zbytečně vzdaluje. Proto se nelze ubránit srovnání s Případy 1. oddělení, které však přeci jen díky své jednoduchosti a separaci zločinů byly divácky o něco víc přívětivější. Zda to je výtka, či ne, se musí rozhodnout každý sám. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové milé připomenutí absolutně beztrestné doby, která dodnes zanechala naše města či kraje na pospas mafiánům spolupracujících s policií a ovládající důležité posty na úřadech aj. Dodnes by o tom mohlo vyprávět např. Mostecko - potažmo Litvínovsko, kde to ještě různí mafiánští hajzlové a političtí odpadlíci drží v rukách. Absolutně ale selhala atmosféra, kdy se více dbalo na vizáž doby než na jednotlivé charaktery a drsnost prostředí......nezvládnutá atmosféra. Chybí tomu napětí a emoce zaznamenávající absurditu té doby. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl se mi líbil o poznání více než první. Už to nebylo pro diváka takové zmatené, nové tváře, skoky v čase... Tady užvíme kdo je kdo navíc Michal Novotný dostal více prostoru pro svého Jonáka což rozhodně nebylo na škodu. Musela to beht šílená doba. Uvědomil jsem si to, když Mikluš říká Fingerovi.. víš já mám k tomuhle ještě toho Roubala! Přičemž sám Roubal byl sousto nevídané. Zatímco já se v té době probíjel školou zažívajíc úspěchy i neúspěchy a nasával zkušenosti, to samé v podstatě zažívali kriminalisté co šli tehdy po vraždách... Jo, jestli se to takto ponese dál, bude to fajn seroš. * * * * ()

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta kamera je šílená, stejně jako u prvního dílu, kterej idiot si vzpomněl, že to bylo kdysi populární? Ale co mne u tohoto dílu štvalo mnohem víc, bylo to zběsilé tempo, při kterém jsem v slovních kanonádách vůbec nestíhal v hlavě ztotožňovat tu kterou zmiňovanou osobu, protože jich tam bylo opravdu hodně, občas nebylo hned zřejmé, jak na nějakou osobu detektivové přišli, protože se fakt hodně stříhalo, musel jsem se zamyslet, jenže mezitím už děj utekl o pořádný kus dál, detektivové tu a tam byli tak blbě nazvučení, že jim nebylo rozumět. Tomu tempu prostě ubrat, proč to za každou cenu dělat akčnější zběsilým tempem? Místo, aby dlouhé, úmorné, často bezvýsledné vyšetřování bylo nějak naznačeno a umocnilo frustrující atmosféru, delší časové úseky se prostě přeskočily a vyskočilo jen nové datum, o měsíc pozdější a hned po hlavě do další zběsilé vřavy plné vražedně rychlých slovních výměn. Jinak výborně zpracované, ta atmosféra devadesátek a místních veksláků v kvádrech super. Souhlas Enšpígl, Lukrecie, mira007 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Karavan pro prodej langošů stojící na místě činu má poznávací značku AHA 26-76. Tento typ značky se ale přívěsům nikdy nepřiděloval, správně má mít značku ve tvaru dvě číslice, dvě nebo tři písmena a dvě číslice. (Martin_L)
  • V titulcích na konci dílu, v seznamu lidí, kteří byli v kauze odsouzeni, je chybně uvedeno Štillerovo křestní jméno – Narcel místo Marcel. (kriplozoik)
  • Úvodní scéna vyšetřování zavražděné manželky Jonáka se natáčela na zastávce Sídliště Ďáblice. Pivnice na Konečné se proměnila na novinový stánek PNS a rekvizitáři zde navíc mimo jiné instalovali stánek s ovocem a zeleninou, který umístili lehce před dnešní pivnici. (formelin)

Reklama

Reklama