Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

dandy11 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe City of Lost Heaven. S nově nabytou svobodou po revoluci tady bylo možný snad úplně všechno. Doba kontroverzních "podnikatelů", bomby pod autem, nájemní vrazi, propojení politiky s organizovaným zločinem, Orlík zabordelenej sudama s mrtvolama, bomby se přes poštu posílaly jak čumkarty...vše doplněno super dobovou muzikou :)) Po Ochránci další povedený projekt z produkce ČT ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych se v devadesátých letech méně starala o rodinu a o svou práci a zajímala se o pražské podsvětí, možná bych si to užila. O orlických vraždách slyšel každý, ale řešili je jiní. Pro mě příliš mnoho postav, ujížděl mi vlak, a když už jsem ho doháněla, zase se objevil někdo jiný, o kom jsem netušila, kdo to vůbec je. Druhá polovina této epizody byla lepší, tam už jsem tolik netápala. Herecké výkony nejsou špatné, sama jsem překvapena, jak se mi líbí Ondřej Sokol, který dobře doplňuje nemluvného Martina Fingera. I mladý se zlepšuje. Jen tu Pagáčovou měli nechat doma. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět jsem se poněkud ztrácel v množství postav a zločinů, trochu mi chybí přímější dějová linka. Byť se tedy ustálila na Orlíku, ale kolem je na mě až moc jiného dění. Každopádně ve druhé půli jsem občas ani nedýchal a mrazilo mě z toho, co vše se skutečně dělo. Škoda jen, že dnes chyběl nějaký pořádný známý kápo. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No páni, atmosféricky našlapaný díl. Že už si nedám pokoj, díl co díl jen žasnu, jak dobře se dá natočit krimoška, aniž by herci strojeně citovali paragrafy a pachatele by našli pomocí deus ex machina. A ten scénář! "Jestli tu šlapku chceš vidět, tak jí normálně zavolej a neotvírej kvůli tomu uzavřený případy." ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Orlické vraždy už byly podle skutečných událostí solidně zpracovány ve filmu Sametoví vrazi (2005) a taky se tomu věnoval jeden díl dokumentu Legendy kriminalistiky (2016). Něco už řešili středočeši i policejní prezidium a nedořešili, takže se to zjistí postupně, když kriminalisté sledují už nějakou dobu už od prvního dílu gang z posilovny v Podolí kolem Černého a po nehodě ochrnutého Kopáče, tak to rázem dostane nový rozměr, hlavně když začal Chodomský mluvit. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Na vrátnici policie je vidět informační tabule, kde je hrubá gramatická chyba – „Odbor analitiky“. (Ricci)
  • Jedna z obětí, na kterou vyšetřovatelé narazí, je Milan Lodr. Ve skutečnosti se jedná o starožitníka Vlastimila Hodra, kterého Černý zastřelil nedaleko benzínové pumpy v Plzeňské ulici v Praze. Byla to třetí oběť orlických vrahů, z Orlické přehrady byl vytažen jako druhý. (Frontier)
  • Zmiňovaný Aleš Skuherský byl ve skutečnosti Aleš Katovský, podnikatel zastřelený orlickým vrahem Ludvíkem Černým během jízdy v autě, když Katovský řídil. Šlo o první oběť orlických vrahů. Z Orlické přehrady byl ale vytažen až jako poslední, zabalený v pletivu. (Frontier)

Reklama

Reklama