Reklama

Reklama

Salamandr

  • USA The Salamander (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odvážný důstojník kontrarozvědky na stopě příprav fašistického převratu... Salamandr je prvním a zároveň posledním filmem, na němž se jako režisér podílel Peter Zinner, známý filmový střihač. Napínavý politický thriller natočil Zinner podle stejnojmenného románu Morrise L. Westa. Hlavní postavou je odvážný plukovník kontrarozvědky Matucci, pověřený vyšetřováním záhadné smrti náčelníka generálního štábu, které ho zavádí do podhoubí neofašistického hnutí... Kromě dramatického příběhu plného napětí a vzrušení nabízí film i renomované herecké obsazení – vedle Franca Nera, který ztvárnil roli plukovníka Matucciho, si ve filmu zahráli i Anthony Quinn, Claudia Cardinalová, Martin Balsam, Eli Wallach a další. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

I po 35 letech velice působivý film, jeho téma je stále aktuální. Škoda že čt tyto kvalitní filmy nechává v archlívu. Mám nahrávku z čt1 s Munzarem Macháčkem a dalšími starými herci , to ještě byl kvalitní dabink. Velice doporučuji, moji miláčci už jsou i po smrti krásní, všem děkuji , za krásný zážitek deda :-) PS herci nejsou a nebyli vyhaslí , jak píší někteří na slovo zvaní odporníci :-) stále zajímavá politika i dnes :-)28.4.2o2o PS Sybil Danning, platinový prsatý sexsymbol 80. let, je krásná kočka:-) a Paul L. Smith chirurg taky ok :-) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Něco úplně jiného, než se v té době točilo v amerických/britských krimi/thrillerech. Ona to totiž i přes amerického režiséra a anglofonní herce (Lee, Quinn, Wallach, Danningová, Smith, Balsam) je čistá Itálie. Hrdinu hraje Nero, mihne se tu Cardinalová a většina dalších se často v evropských koprodukcích objevovala. Itálie se projevuje přepálenými scénami, postavami, romantikou i melodramatickou hudbou. A hlavně o 200% přestřeleným příběhem (na seriozně tvářící se thriler). Itálie zkrátka čelí fašistickému spiknutí, hrdina špičkový agent nemůže věřit nikomu, fašisti jsou mezi elitou, armádou i tajnou službou, plánují ozbrojený puč a vše se zdá být ztraceno. Je to jak číst nějaký paperback či koukat na pitomější bondovku (ovšem prakticky bez akce), chytáte se za hlavu co je to za šílenou kravinu. Ovšem příběh má spád, nenudí, dílčí scény jsou výborné (chirurg, únos na ulici), postavy fajn a herci si to užívají. A je to zábava. Takže s mírným váháním 4*. PS: Skvostný starý dabing! ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice průměrný film s nadprůměrným obsazením. Až na ochotnického Franca Nera, který nepůsobil vůbec věrohodně. A navíc ten jeho mluvený projev. Nerova postava totiž děj Salamandra vlastně vypráví, a proto se dočkáme řady knižních monologů pronášených mimo obraz. Jenže ty monology Nero recituje stylem žáka páté třídy, který s nechutí předčítá svoji slohovou práci spolužákům. Pokud tedy můžu radit, přepněte na český dabing, neboť DVD skrývá ten původní československý, kdy Nera výtečně namluvil Luděk Munzar a Anthonyho Quinna perfektní Miroslav Macháček (mimochodem odpůrce dabingu).__P.S. Ani se raději nerozepisuji o směšné scéně mučení nebo mdlých scénách, které měly být akční.__P.P.S. Jerry Goldsmith pochopitelně skvělý. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tohle DVD mám už dlouho až teď jsem se na něj podívala i když film přišel do českých kin hned po natočení ,u pokladen byly fronty na lístky.Vyprodáno na několik promítání dopředu.Na tu dobu dobře udělaný film .V dnešní době jsou některé scény úsměvné.třeba když je malý Fiat pronásledovaný velkým Mercedesem.A čím menší herecká role, tím afektovanější výstup - tak moc se snažili ve stínu velkého Quinna.Dobrá zápletka s jednoduchým scénářem. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Premárnená príležitosť. Z námetu a zaujímavých hercov sa dalo vyťažiť oveľa viac a myslím, že hlavná vina padá na režiséra, ktorý ani režisérom nebol a pre film je iba dobrou správou, že Salamander je jediné, čo ako režisér mal príležitosť spáchať a spáchal. Nepríjemne ma prekvapil Franco Nero, ktorý často pôsobil zmätočne a nevierohodne, čo som od herca jeho formátu neočakával. Necítim potrebu dať svojmu sklamaniu podobu dvoch hviezdičiek. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama