Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irina (40) je svobodná matka původem z Ukrajiny žijící na českém maloměstě. Pro svého syna Igora (14) by udělala cokoliv. Platí mu tréninky gymnastiky, pomáhá mu se školou a už řadu let se snaží pro oba získat české občanství. Když Irina odjede na několik dní na Ukrajinu, aby si nechala prodloužit víza, Igor zůstává v Čechách sám. Na Ukrajině ji ale zastihne nečekaná zpráva. Igora kdosi surově zbil, leží v umělém spánku a čeká na operaci. Hlavním podezřelým ze zdánlivě bezdůvodného útoku jsou místní Romové, což Igor po probuzení z umělého spánku potvrdí. Irina se rozhodne bojovat za spravedlnost a její boj mobilizuje celou společnost. V mnoha případech ale jednostranně. S rostoucí nenávistí a útoky vůči Romům, se Igor rozhodne mámě říct, co se onu osudnou noc skutečně stalo… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

mira007 

všechny recenze uživatele

Ukrajinská matka, která bojuje za svého surově zbitého syna bez ohledu na to, kde je pravda. Syrové drama s permanentní tísnivou atmosférou, technicky a vizuálně za mne jeden z nejlepších filmů, herecky přesné ( perfektní Smačeljuk, Zavadil ), ale já měl nakonec pocit, že ta story by se vešla do jedné hodiny tv filmu. PS: Rád jsem viděl po dlouhé době Dudovou ). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hodnotené v rámci slovenskej tvorby. Obeť je atypická kiriminálka zaobalená v šate sociálnej drámy, alebo aj naopak, ako sa na vec budete pozerať. Ponúka viacero námetov na premýšľanie, neodpovedá na všetko, mnohé je len naznačené, no a stačí to. Nie síce na veľkolepý kino zážitok, ale na dobrý film "o niečom" určite áno. Je síce otázne, nakoľko by pravda negatívne ovplyvnila život matky so synom, myslím v momente, keď mama zistí, čo je vo veci. Potešia maličkosti typu vyhodenie zo skúšky na základe nahliadnutia do telefónu a následná paralela s tým, čo urobí Irina, i keď jej motivácia je pochopiteľná. 70% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jádro příběhu nepřináší nic převratně inovativního a i ten "zvrat" už sem někde viděl, ale jelikož jde o docela silné téma, které je dnes navíc ještě aktuálnější než v době natáčení, bez větších problémů přimhouřím obě oči. Z počátku mi to celé přišlo sice takové nijaké, nicméně od určitého momentu, po němž už tenhle příběh nemá žádné úplně dobré řešení mě to dost chytlo. Vita Smačeljuk je jako bojující matka, která následně musí minimalizovat škody výborná a docela škoda, že se všech těch postaviček které se tu objeví je ona jediná propracovaná. Konec je takový jaký je a v tomhle případě mi to nijak nevadí...70% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Česko v propozicích k filmu vůbec nefiguruje jako země, která se na něm měla podílet, tak jsem chtěl aspoň pochválit českého režiséra. Ten ale taky není náš, minimálně se narodil na Slovensku. Takže se nebudu bít v prsa za další výbornej českej film, ale výbornej film to podle mě určitě je. Líbil se mi po formální, i po obsahové stránce. Má to fakt grády a herečka v hlavní ženské roli je tady vynikající. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Příběh podle skutečné události natočený výborným režisérem. Přesto zdaleka nedosahuje kvalit Podezření. Tam excelovala Melíšková, v tomto filmu mě ale zaujal nejvíc Igor Chmela. Role mu sedla. Tentokrát to vidím na tři až čtyři hvězdičky. I tak je Michal Blaško výrazná osobnost, na jeho další filmy se těším. Navíc je to velmi příjemný a skromný člověk. Fandím mu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení ukrajinsko-slovenské hranice probíhalo na přechodu Hatě na Znojemsku, exteriéry nemocnice jsou pak ze Znojma. V severních Čechách se natáčelo v Ústí nad Labem a na litvínovském sídlišti Janov. V Plzeňském kraji se točilo v nemocnici v Klatovech. (starydivak)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Reklama

Reklama