Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (114)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl (v pořadí šestý) je první, který za to opravdu, ale opravdu nestojí. O něco slabší mix výtečného předešlého Inferna a pozdějších dílů. Když je na scéně Pinhead, je film samozřejmě výtečný, když tam není, šplhá v první polovině docela solidně ještě k průměru, ale není absolutně ničím zajímavý a nostalgie v podobě návratu starých postav také vůbec nefunguje. Nemá to atmosféru, není to zajímavé. Vyslanec pekla vás sice ještě úplně neotráví. ale nic se nestane, když ho vynecháte, protože tyhle tři poslední díly už mytologii nijak neprohlubují, prostě se jenom jmenují Hellraiser. Ale Pinhead je furt skvělej. 45%. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Pokus o druhé Inferno se nezdařil. Ubylo toho, co bylo pro tuhle sérii typické, totiž Hellraiser s Cenobity měl ve filmu velmi malý prostor, typická Kostka se nám téměř vytratila, ubylo krve a to ve velkém množství. Kvalita scénáře trochu klesla, herecké výkony taktéž, již viděná pointa opravdu nepřekvapila a k tomu všemu přibylo hloupých scén, které o hvězdu snížily kvalitu Hellseekera (neustálé probouzení z představ, Trevorovy milenky, které se na něj neustále lepí,...). Jediné potěšení, které mi šestka přinesla, bylo návrat sympatické Kirsty (i když tomu nebylo vůbec třeba). Pro tuhle sérii mám slabost, takže přes všechny záporné vlastnosti zůstanu u pevných 2*. Ano, koukat se na to pořád dá. 40% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pokus navázat na relativní úspěch předchozího dílu a pro jistotu tomu v postavě Kirsty dát příchuť počátku hellraisera dost selhal. Scénárista si dělá naprosto co chce s vědomím, že cokoliv se dá obájit či vysvětlit jednoduchou odpovědí - byla to jen halucinace. A na tomto základě poskládal opravdu jen tak tak trošičku dějově souvisle navazující sérii flashbacků, reálných, halucinačních a snových scén, u nichž si nejste jistí, která je která a mohla by být kterákoliv z nich kteroukoliv z nich, které jsou po většinu času naprosto zbytečné a pro samotný děj a zápletku nedůležité (masérka?, kolega z práce), aby se to trochu spravilo tak v posledních 15-ti minutách. Navíc nechápu, jak se se mohlo stát, že charakterově vyprázdněnému, nijak nezajímavému a svým způsobem (nemyslím teď vyloženě vzhledově) odpudivému hlavnímu hrdinovi ty ženské (a jaké!!!!) skáčou do postele takřa samy od sebe. Celkový dojem trochu napravuje výborná (po všech stránkách) Ashley Laurence a trošku zajímavější konec (což ale vzhledem k nudným a nezajímavým předcházejícím minutám není zase tak těžký a obdivuhodný výkon). Zatím zcela jasně nejslabší díl, co jsem viděl. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

(Zbytečný) derivát Inferna - stejně jako v pětce, i v šestce hlavní (anti)hrdina netuší, co se kolem něj děje a ze střípků matoucích náznaků (asi tušíte: SPOILER vysílaných z Pekla SPOILER) se snaží složit celistvý obraz své (neutěšené) situace, jako v pětce i zde se Pinhead objevuje asi pět minut čistého času (ale i tak si krade celý film pro sebe!). Tu hru bych byl ochoten přijmout (už jsem ji jednou přijal), kdyby mně hlavní (anti)hrdina nepřišel svým provinilým mimoňstvím (stav, kdy nelze postavu číst jinak, než že se chová neadekvátně kvůli tomu, že má černé svědomí) celou dobu napřesdržku (dobře Ti tak!) a kdyby mě závěrečná pointa nepřišla totálně nesmyslná (SPOILER!!! za a) proč by měl Cenobity zajímat někdo, kdo neotevřel Lemarchandovu kostku? - tedy Trevorovy milenky; b) jakou motivací může mít Pinhead proto, aby "řešil" tuto manželskou krizí, tedy vytvářet Trevorovi - jehož popravila vlastní manželka, naše stará známá Kirsty - jeho psychické peklo? - opět Trevor bránu do Pekel neotevřel; opět to otevírá prostor tomu náhledu, že Pinhead je zkrátka jakýsi sběratel duší, rozsévač bolesti a utrpení; jak už jsem naznačil jinde, tuto interpretaci nepřijímám; jsem za Pinheada, který stojí mimo dobro a zlo, za Peklo, u něhož nelze rozlišit bolest od rozkoše, trest od odměny, viz HI a HII SPOILER). Bojím bojím dalších epizod, tohle bylo dost špatné, a co vím z ohlasů, další epizody mají být ještě horší, nicméně stále mám v plánu tuto hororovou sérii v několika příštích nedělích dokoukat. 35 % ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

No a tenhle film je jenom úplně krásným příkladem klasického a bez ducha přítomného hloupého hororu, kde se tady tento film stává prvním kopnutím do mrtvoly a taky začíná se tady kopat pěkný hrob pro tuto sérii. Klasické klišé bez nápadu a jakéhokoliv příběhu, klišé lekacky, nudné postavy a příběh se buď upíná k sexu nebo se snaží celý film děsit přes tu stejnou věc a to je ta že vždycky má nějaké vidiny nebo něco se mi děje a tohle je kravina. Jediné co bych dokázal říct dobrého k filmu je zajímavý zvrat ke konci filmu, ale to je všechno. 2,5/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Scenár, podľa ktorého bola natočená táto časť, pôvodne nemal s touto sériou nič spoločné. Štúdio Dimension Films v snahe ušetriť na scenári ho dala prerobiť, pridali sa Cenobiti a podobne a stalo sa z toho pokračovanie Hellraisera. (beso74)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (gogos)

Reklama

Reklama