Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (114)

petero 

všechny recenze uživatele

Niekto chcel napodobniť geniálnu 5 časť detektívnym príbehom, ale totálne zlyhal na všetkých poliach. Réžia je tak priemerná a nevýrazná, že z toho až rozum stojí. Absolútne nevtiahne do deja, príbeh slabý staviaci iba na záverečnú pointu, žiadne krvavé nechutnosti, málo Pinheada. Zbytočné pokračovanie, ktoré nemôže uspokojiť absolútne nikoho. Ako je možné že tento režisér točí aj ďalšie dve pokračovania?! ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Rick Bota je břídil! To je jasný... Když si vezmete solidní začátek, shitový průběh a perfektní konec a trochu si toi v hlavě přeberete, zjistíte, že asi každý z nás by to dokázal natočit lépe. Takhle špatně sestříhaný a promrhaný perketní děj jsem již dlouho neviděl. Hudba výborná, Doug Bradley jako vždy výborný. Ovšem 70 minut totálního matení diváka, herce a snad i režiséra samotného děsně kazí dojem z filmu. Když bych si trochu z přeházel scény, lehce prostříhal a do hlavní role posadil Michaela Madsena, mám jasný, minimálně 4* film. Takhle je to tak lepší 2*. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vpravdě halucinogenní film...postupné hromadění nočních můr a přeludů vyvrcholí v zajímavou pointu. První Hellraiser je připomínán zejména Pinheadem, řetězy s háky, zkrvavenými kusy masa a červy. Vším tím se šetří, ale to kupodivu nevadí. Nejvíce se mi vybavil film A.Lynea Jakubův žebřík - ten ale působil mnohem děsivěji. Škoda jen, že v celé řadě jsou pro mne stále nejlepší první dva díly. Vklad C.Barkera zde citelně chybí - zejména jeho smysl pro fantastično. Hudba i kamera nebyly špatné, dokonce i triky povedené, přesto se o žádný velký zázrak nekoná. Na jedno podívání stačí. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Pokus o druhé Inferno se nezdařil. Ubylo toho, co bylo pro tuhle sérii typické, totiž Hellraiser s Cenobity měl ve filmu velmi malý prostor, typická Kostka se nám téměř vytratila, ubylo krve a to ve velkém množství. Kvalita scénáře trochu klesla, herecké výkony taktéž, již viděná pointa opravdu nepřekvapila a k tomu všemu přibylo hloupých scén, které o hvězdu snížily kvalitu Hellseekera (neustálé probouzení z představ, Trevorovy milenky, které se na něj neustále lepí,...). Jediné potěšení, které mi šestka přinesla, bylo návrat sympatické Kirsty (i když tomu nebylo vůbec třeba). Pro tuhle sérii mám slabost, takže přes všechny záporné vlastnosti zůstanu u pevných 2*. Ano, koukat se na to pořád dá. 40% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Táto spŕška nelogických halucinogénnych sračiek azda nedávala zmysel ani samotnému scenáristovi. Snaha zopakovať koncept Inferna absolútne zlyhala. Opakovať kľúč mizerného filmu je myšlienka sama o sebe idiotská, ale ešte idiotskejšie je mať v talóne postavu Kirsty, Pinheada i celý franchise Hellraisera a nakrútiť takýto nudný triviálny nezmyselný žvást, ktorý nemá v podstate nič spoločné s predošlou sériou (taká kocka je tu iba akousi kulisou). Je len málo sérií, ktoré až tak rapídne išli do sračiek, Hellraiser ale v tejto lige bezpochyby vedie. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (gogos)
  • Doug Bradley osobně upravil Pinheadovy dialogy a dal mu více replik, než bylo původně ve scénáři. (ČSFD)
  • Scenár, podľa ktorého bola natočená táto časť, pôvodne nemal s touto sériou nič spoločné. Štúdio Dimension Films v snahe ušetriť na scenári ho dala prerobiť, pridali sa Cenobiti a podobne a stalo sa z toho pokračovanie Hellraisera. (beso74)

Reklama

Reklama