Reklama

Reklama

Co zbývá manželskému páru duchů (Geena Davis a Alec Baldwin), když se do jejich obrovského domu v Nové Anglii nastěhují módní Newyorčané? Samozřejmě najmout "bio-exorcistu” na volné noze, aby vetřelce vyděsil. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (636)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To Burtonovo nádraží je pro mě jakési zakleté - opět jsem čekal na "veselé záhrobí" na jiné koleji, než přijelo a abych těch subjektivně 125 let přežil, chytal jsem se stébel. Jeffrey Jones, mrtvolně bledá Winona (maskérka patrně ladila budoucí odstíny pro Deppa), občas nápaditá mizanscéna a ztřeštěná kreace M.Keatona, jehož bio-exorcista připomínal doktora Emmetta Browna z Back to the Future po sešňupání čtvrtletní produkce medelínského kartelu.. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nějak mi tohle dílko mého milovaného Tima Burtona doposud uniklo,tak jsem to samozřejmě musela napravit:)Burton jak tak koukám zůstal doposud věrný svému morbidnímu a ojedinělému vkusu.Tahle duchařská komedie má něco do sebe,exceluje v ní božská Winona Ryder;výprava je ještě trochu zaostalá,ale triky jsou typicky burtonovské a povedené.Černý humor a trocha toho strašení.Konec dobrý,všechno dobré.Když se dá dohromady génius Burton a mistrovská díla,tedy hudba Dannyho Elfmana,je jasné,že vznikne něco dobrého:)Nazvala bych to kravinou,ale rozhodně ne ve špatném smyslu.I když je pravda,že mezi moje nejoblíbenější kousky se Beetllejuice nezařadí.Nebavilo mě to tak,jako třeba Nightmare before Christmas,nebo Mrtvá nevěsta.A navíc z toho koukala ta osmdesátá léta..:D ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tento film mám rád mimo jiné proto, že jediný Tim Burton pojal duchařské téma tak, jak si opravdu zaslouží - jako černou komedii. Drtivá většina duchařských komedií je laděna romanticky (Duch, Přátelé z onoho světa) nebo je zaměřena na děti (Můj táta je duch, Casper) a to není tak zábavné, protože černý humor musí v takovém případě zůstat stranou. Beetlejuice je výjimka, je to nápaditá černá groteska, kterou někdejší animátor Burton natočil, jako by byla kreslená. A představte si, že původní záměr Warner Bros. byl natočit to jako thriller! Mimořádně vtipná je scéna, kdy Catherine O´Harová, Jeffrey Jones a jejich hosté začnou pod vlivem dvou duchů tančit kalipso. Musíte vidět! 80% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lepší duchařskou komedii snad ještě nikdo nenatočil aneb Tim Burton to zase všem natřel:) A opět je u toho jeho dvorní skladatel a génius v jedné osobě - Danny Elfman. Michael Keaton je coby bioexorcista Beetlejuice k sežrání:) Mně obvykle nesympatická Winona Ryder je taky dobrá, ale kdo to všechno korunuje (kromě Baldwina a Davisové), to jsou záhrobní přízraky...maskéři a výtvarníci zřejmě museli zešílet...tím správným způsobem;) Ode mě při každé repríze za 90%. PS:Kdo neviděl Jeffreyho Jonese a Catherine O'Harovou trsat limbo, neviděl absolutně nic:)) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Takový skoro typický Tim Burton. Není to sice jeho nejvydařenější dílko, ale určitě je to těžká pohodovka se spoustou výborných vtipných scének a velmi dobrými herci v čele s famózním Michaelem Keatonem. Ten opravdu řádí a je na něm vidět, že se při natáčení bavil. Kromě scének, kde vystupuje on, je nezapomenutelná scénka, ve které všichni nechtěně zpívají a tančí tu známou písničku "É-o-é-é-é-o" od Harryho Belafonta. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (43)

  • Film utržil v severoamerických kinech 74,7 milionu dolarů. (NIRO)
  • Studio nechtělo, aby se film jmenoval Beetlejuice, a navrhlo název "House Ghosts". Jako vtip nabídl Tim Burton jméno "Scared Sheetless" a byl překvapen, když lidé ze studia tento název skutečně zvažovali. (ČSFD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

06.06.2023

Právě v těchto dnech probíhá ve Velké Británii natáčení nejnovějšího snímku populárního amerického režiséra Tima Burtona a zároveň pokračování jednoho z jeho raných děl po více než 35 letech,… (více)

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama