Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Dalibor Vaculík (I. Trojan) je sympaťák. Razí teorii být pozitivní. Vysloužil si tak pověst dobrosrdečného, starostlivého muže, se kterým je radost pracovat. Jenže každý má své slabší stránky. Tak například intimní vztahy na pracovišti doktoru Vaculíkovi rozhodně nejsou cizí. To je ale trnem v oku hlavně starším sestrám. Ty mladší ho naopak milují a jsou ochotny ho bránit v každé situaci. Dokonce i když se jedná o rozhodování, které Vaculíkovi v hierarchii nemocnice nepřísluší. Dalibor Vaculík si to zpočátku nechce přiznat, ale naložil si na sebe nejspíš víc, než unese. Jedna věc je dát případ obvinění do pohybu, druhá, bezpochyby těžší, je pak situaci ustát a unést důsledky a odpovědnost, která z takového jednání vyplývá. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

jefff 

všechny recenze uživatele

Poslední díl byl paradoxně nejslabší. Nabídl jen napínavé rozuzlení a hodně těžil z budované atmosféry minulých dílů. Kromě Melíškové, která byla výborná, je ale potřeba vyzdvihnout lidskou roli Hanuše, který podal možná nejlepší televizní výkon co jsem u něj viděl. Poslední dvě scény zvláštní, úplně nevím co si o tom myslet. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Nevím, já jsem mrtvoly nepočítala!“ Zdravotní sestra Hana Kučerová nehrála nikdy žádné hry. A je jedno, zda se shýbá nad kňučícím pacientem nebo sedí u soudu, u kterého jí hrozí doživotní vězení. Vystupuje s maximální věcností a tvrdou sebekontrolou, brání se „vylepšení dojmu“, když k ní její advokát přichází s manželkou, líčidly a nůžkami. Nezjihne ani při návštěvách dcery, která jí vyčítá, že se zajímá jen o barák a o psa. Věčně stažená ústa, žádný úsměv, drsně přímé reakce. Ale furt to neznamená, že vědomě zabíjela. Bavilo mě právě veřejné vnímání jinakosti. Naopak se příliš nepodařilo samotné vyšetřování: policie sice koná, ale důkazy tak nějak (náhodně) přicházejí a divně se s nimi pracuje, Hanušův advokát pak práci policie v podstatě nahrazuje. Argumentace chybí. A co třeba posudek o psychologickém profilu obžalované? Zároveň jsem možná nedával pozor, ale úplně jsem nepobíral roli ředitele nemocnice, který se vzdal funkce. Celkem mimo byla i odbočka k otci. Na úmrtí při noční službě tehdy upozornil lékař Ivan Trojan, čekal bych nicméně, že zajímavě neprůhlednou roli tvůrci někam víc posunou. Takže jo, pár drobných výtek tu přeci jenom je. Přesto nadprůměrné. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět za pět, přestože si myslím, že bylo finále nejslabším kusem v tomto ministádečku. Asi jsem příliš doufal v to, že se víc zdržím u soudu, protože takhle rozsudek vypadal jako závěr filmů s JCVD, který vždycky dostával alespoň dvacet minut intenzivně přes držku, aby v poslední chvíli zcela "nečekaně" zvítězil. To mi tedy trochu pokazilo dojem. Tohle a ještě pomoc spoluvězeňkyni, protože v té chvíli se ukázalo, že mám mnohem horší povahu než paní Kučerová; já bych si totiž za pomalu utichajícího sípání s potměšilým třpytem v oku jen tiše broukal nějakou lidovku. / Poučení: Chceš zažít opravdové zklamání? Začni věřit lidem. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak  tedy  dobrá  .  Melíšková  byla  občas   výborná  a  perfekt  to   občas  zahrála .  Napsal  jsem  dvakrát  slovo  -  občas  -  schválně  , to  jen  tak  na  srozuměnou  pro  méně  chápavé .  Já  si  si  ovšem  myslím ,  že  by  se  našlo  pár  hereček  u  nás  i  na  Slovensku  ,  které  by  to  zahrály  rovněž  skvěle . Tento  díl  byl  spíše lepší  průměr  , ale  pokud  je  někdo  doslova  nadšen  a  unešen  z  jejího  herectví  , tak  mu  to  neberu . Já  si  myslím , že  podíl  na  tomto  nevšedním  krimi  měli  i  Barešová , Hanuš , Steinmasslová  .  V  tomto  díle  jsem  čekal  nějak  více  emocí  a  napětí  , ale  vše  už  bylo  v  předchozích  dílech  a  tak  to  dojelo  na  poli  setrvačnosti .  Tudíž  * * *a půl .  Ovšem  shlédnout  se  to  dá  i  po  letech . To  zase  jo . ()

adaben 

všechny recenze uživatele

Trochu mne třetí díl  zklamal. Přece jen jsem čekal, že se dozvím, jak to bylo s draslíkem v poslední infuzi, která celou mašinérii a všechny otázky spustila. A těch různých mlčících psychologických pohledů tam bylo  snad až příliš, snad jsem jen porozuměl tomu poslednímu - že jediné k čemu to bylo snad dobré, byla proměna dcery v odpovědnější osobu. Líbil se mi výkon právě D.Barešové a v menší roli Jana Bidlase jako státního zástupce. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě se vyšetřovatel baví s právníkem ex offo Novákem (Miroslav Hanuš), že obžalovaná zdravotní sestra může být masová vražedkyně. To je ale nesmysl, protože zdravotní sestra by byla spíše sériová vražedkyně, protože šlo o několik úmrtí v delším časovém období. (mkali)
  • Hana (K. Melíšková) těsně po propuštění zahlédne v televizi mluvit bývalého ředitele o důležitosti paliativní péče. Paliativní péče je komplexní, aktivní a na kvalitu života orientovaná péče poskytovaná pacientovi, který trpí nevyléčitelnou chorobou v pokročilém nebo terminálním stadiu. Cílem paliativní péče je zmírnit bolest a další tělesná a duševní strádání, zachovat pacientovu důstojnost a poskytnout podporu jeho blízkým. (sator)

Reklama

Reklama