Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie režiséra Petra Nikolaeva plná rodinných a partnerských zmatků. Její hrdinové si uvědomí, že když se ze tří rodin stane jedna velká, budou potřebovat pořádný plán. Plán, jak přežít současné i minulé partnery, všechny děti v rodině, ať už jsou jejich nebo ne, plán, jak se v tom všem neztratit a udržet si zdravý rozum. Život si ale většinou dělá, co chce... a co nečekáte. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (152)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo zase neco. Nejvetsim prekvapenim filmu je, ze tam nehraje Langmajer. Onehda jsme koukali s zenou na Mimoradnou udalost a tu oznacila za divny film. V polovine tohodle blockbusteru s Polivkovou jsem se ji zeptal: tak ve srovnani s timhle byla M. U. docela zdarila komedie ne? A zena jen tise prikyvla hlavou. Kdyz uz se dementni Holubova cvachtala v porodnici ve vane tak jsem to oznacil za husty bizar. Jako neni skoda ty penize hazek z okna za takovehle filmy? Proč se to vubec toci? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Plně chápu filmové fandy, kteří jsou naprosto přesycení českými komediemi. Já měl však štěstí v tom, že mě tento žánr docela baví a stojím si za tím, že je nelze vkládat do jednoho pytle a že existují komedie záživné; jako Střídavka; a opravdu ty, jež si zasluhují, aby jim kritici nakládali a nakládají v recenzích takřka bez rozdílu. U Střídavky jsem nečekal, že by to byla podobná česká pecka jako ostatní Hofmannovy filmy z posledních 5ti let, ale dle mého se to podařilo a sedmička je ucházející známka. U filmu jsme se dobře bavili a nebyli jsme pohlavkováni absurdním, urážlivým a trapným humorem. Je pochopitelné, že to tak někdo může mít a proto by měl tento žánr bez výjimky vynechávat. Ten zbytek si to teď může jít pustit na Netflix. ()

Reklama

contrastic 

všechny recenze uživatele

Škoda, že už i takový režisér jako Petr Nikolaev podlehnul trendu posledních let točit tyhle rádoby komedie ze života. Už je toho opravdu moc a od takového pardála, který v minulosti vytvořil filmy jako například Báječná léta pod psa , nebo ...a bude hůř bych čekal jiný, lepší směr jeho tvorby. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že na svete existujú určite lepšie filmy ako je "Střídavka" no na druhú stranu to mohlo byť aj oveľa horšie. V rámci humoru je tu občas scénka, kedy som sa aspoň trochu zasmial, herci sú okey, a pozerať sa to podľa mňa dalo. Má to aj hlavnú myšlienku (hoci stereotypnú a videli sme to miliónkrát) takže ako film to nie je úplná strata času a vo výsledku som zhodnotil, že ma to bavilo viac ako som čakal. Pozrel by som si to znovu? Asi nie. Ale jedno pozretie niekedy stačí a nebudem mať aspoň na to nejaké výrazne negatívne spomienky. Plus treba uznať, že kedykoľvek je vo filme Martin Hoffmann, aspoň trochu zábavy vždy v tom nájdeme. Hodnotenie: B- ()

failer11 odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILERY Další řadová česká komedie bez byť jen jediné špetky originálního nápadu. Film je o rodině, která má problémy se svými dětmi. Ono když ve filmu, který má být komedie není jediná scéna, které by jste se zasmály, tak je něco asi špatně. Většina vtipných scén je jen o  tom, že se postavy dostanou do naprosto absurdní situace. Napříkad, když dítě v autě brečí a matka radši zastaví uprostřed silnice a začne dítě kojit.  Nejvíc mě na filmu vytáčí, že žádná z postav mi nebyla ani trochu sympatická, nedokázal jsem najít nikoho s kým bych se ztotožnil nebo nějakým způsobem soucítil. Osobně si myslím, že češi a slováci prostě pořádnou komedii udělat neumějí.  Ale i tak jsou tyhle komedie masivně každý rok produkované a to je z toho důvodu, že do kina na to lidi půjdou, protože viděli, že v traileru bylo plno vtipných scén, které asi běžnému nenáročnému divákovi stačí, což je dle mého škoda. 13% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • „Střídavka by měla být zábavná, břitká, chytrá v dialozích, občas dojemná. Na lehkých nohách. Vůbec by pak neměla být blbá. Doufám, že taková bude. Věřím, že ze střižny vyleze komedie, za kterou se nikdo nebudeme muset ani omlouvat, ani stydět,“ uvedl před uvedením filmu Martin Hofmann. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy a na zámku Štiřín. (dyfur)
  • „Střídavka je komedie, ale chtěli bychom ve filmu obsáhnout různé emoce, neměla by to být jen legrace za každou cenu. Ve své náladě by se film měl podobat třeba Báječným létům pod psa (1997). Věřím, že příběh Střídavky bude divákům blízký, ať už ji sami řeší nebo řeší jen jednu rodinu nebo jen vztah se svým partnerem. Když jsme scénář poslali Martinovi Hofmannovi, nejen že roli vzal, ale přišel se spoustou připomínek a nápadů,“ uvedl režisér filmu Petr Nikolaev. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno