Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie režiséra Petra Nikolaeva plná rodinných a partnerských zmatků. Její hrdinové si uvědomí, že když se ze tří rodin stane jedna velká, budou potřebovat pořádný plán. Plán, jak přežít současné i minulé partnery, všechny děti v rodině, ať už jsou jejich nebo ne, plán, jak se v tom všem neztratit a udržet si zdravý rozum. Život si ale většinou dělá, co chce... a co nečekáte. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (152)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Až přespříliš podobný scénář jako u seriálu Jedna rodina... to je ale asi fuk. Podle mě zbytečně vyhnáno do extrému. Jak chování postav, tak situace celé "střídavky". Sympatičtí herci, místy vtipná místa, místy dost divné a trapné. Nevím, smíšené pocity, ale nechci to úplně shazovat, to by fér nebylo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Průměrné až běda, ale já mám zkrátka slabost v poslední době pro Martina Hoffmanna, který si to i tady neskutečně užívá a i když se Střídavka zpočátku u mě pohybuje na samé hranici snesitelnosti tak díky fajn hercům se na to celé nakonec v pohodě kouká. Hvěždičku navíc přihodím za velmi příjemnou stopáž. 88 minut je u takové krávovinky úplná pohoda. Tady se body za umění fakt nepřidávají. 60% ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Další česká vztahová komedie, která vypadá opticky nadprůměrně, k čemuž ji pomáhá skvělé obsazení, které spolu funguje zábavně u čehokoliv - Hofmann, Čvančarová, Vyorálek, vyprávění jede svižným tempem a kadence gagů je úderná, plus líbivá muzika. Jenže při bližším pohledu na ten počet gagů tam toho až zas tak něčeho vtipnýho není a v druhý polovině se to snaží o vážný věci div ne psychologie a tím celkový dojem skončí na levelu průměru.  Pochvalu mám za dokonalou Halku Třešňákovou v malé roli a za Svarinskou, která zraje jako víno nejen herecky. ()

Casull 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se na Střídavku docela těšil. Když jsem viděl kombici Petr Nikolajeva s Ančou Polívkovou, Evou Holubovou a Martinem Hofmannem, tak jsem si představoval svižnou komedii pro letní kino. Popravdě jsem měl problém film dokoukat. Vtipů je zde opravdu pomálu, dějová linie taková nijaká a myšlenka ani hluboká ani mělká. Kdyby mne někdo požádal o odvyprávění, tak to rovnou vzdám. Dávám jednu hvězdu (s odřenýma ušima) za herecké výkony. Mrzí mne, že státní fond kinematografie dává dotace na takovýhle brak a na pořádné filmy nezbyde. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Střídavka mezi komediemi posledních let není žádným propadákem a jedná se o svěží a leckdy nápaditou zábavu. Obsazení je kvalitní, zápletky nejsou sice bůhvíjak originální, ale s filmem mám přesto hlavní problém. Už v průběhu jsem si říkal, aniž bych věděl, že tomu tak skutečně je, že se v leckterých momentech snímek hodně podobá projektu, který se věnuje stejnému tématu - Jedna rodina. Seriál, který aktuálně běží na televizi Nova produkují Jindřich Motýl a Martin Růžička a režijně se na něm podílí či podílel i Petr Nikolaev a se scénářem Lucie Konečná. Tím pádem mi už v řadě momentů nepřišel film originální a spíše jsem měl chvílemi pocit, že sleduju filmovou verzi zmíněného seriálu. Nešlo pouze o fragmenty, ale dost podobné byly i rozdělení charakterů hlavních hrdinů ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • „Střídavka by měla být zábavná, břitká, chytrá v dialozích, občas dojemná. Na lehkých nohách. Vůbec by pak neměla být blbá. Doufám, že taková bude. Věřím, že ze střižny vyleze komedie, za kterou se nikdo nebudeme muset ani omlouvat, ani stydět,“ uvedl před uvedením filmu Martin Hofmann. (SONY_)
  • „Střídavka je komedie, ale chtěli bychom ve filmu obsáhnout různé emoce, neměla by to být jen legrace za každou cenu. Ve své náladě by se film měl podobat třeba Báječným létům pod psa (1997). Věřím, že příběh Střídavky bude divákům blízký, ať už ji sami řeší nebo řeší jen jednu rodinu nebo jen vztah se svým partnerem. Když jsme scénář poslali Martinovi Hofmannovi, nejen že roli vzal, ale přišel se spoustou připomínek a nápadů,“ uvedl režisér filmu Petr Nikolaev. (SONY_)
  • „Těsně před natáčením nám Petr Nikolaev ukázal obrázek krásně hladkého souměrného jablka ze supermarketu a obrázek jablka utrženého na chalupě na zahradě, které nebylo reklamně dokonalé, ale bylo opravdové. Taková by měla být Střídavka, řekl nám. Dobrá, zábavná, s nedokonalostmi života,“ uvedli producenti Martin Růžička a Jindřich Motýl z Luminar Film. (SONY_)

Reklama

Reklama