Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Berlínský hacker a umělec objevili v 90. letech převratný pohled na svět. Teď o něj ale musí svést právní bitvu s gigantem jménem Google. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Německá verze Fincherovy Sociální sítě. Vynikající počin, přesně kvůli takové tvorbě se vyplatí mít Netflix. Pokud vás zajímají filmy kde se oběti z lidu postaví zlému nadnárodnímu konglomerátů tak si tohle určitě užijete. Jinak zde prakticky není co vytknout, celou dobu to byla jízda a ja jdu hledat další německou tvorbu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nalézt další dobrý projekt je docela těžká věc. I tak se dostáváme do něčeho co je těžce vypracované, ale nakonec dynamické a funkční jak to asi jen může být. Dost tomu napomáhají herecké výkony i určitá atmosféra díla. Asi se to dost ztratí v dějinách, ale evidentně lidé, co si to najdou to vyšlou mezi plebiscit. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

"Don't be Evil", ako firemný slogan pre spoločnosť Google vám spôsobí zimomriavky. Príbeh sa začína v 90-tych rokoch, v čase, keď ešte väčšina ľudí nemala osobný počítač a skupina nemeckých nadšencov pre programovanie a kreativitu vytvorí Terra Vision. Už to, že sa im nakoniec podarilo aplikáciu vytvoriť, bol napínavý príbeh. A potom, aj vďaka vlastnej naivite, sa ich skvelý nápad stal súčasťou balíka Google, ktorý poznáme ako Google Earth. Nepreskúmala som, či ponúknutý príbeh je stopercentne pravdivý, ale bol podaný tak vierohodne, že to ani neskôr nebudem robiť. Dvaja hlavní predstavitelia ma bavili, boli výborne obsadení aj vo svojej mladej, aj súčasnej verzii. Pozitívne hodnotím, že časť príbehu, v ktorej zohrávali úlohu právnici, bola zaujímavá aj v období pred súdom, aj počas neho. Vynikajúci nevypovedaný príbeh, odvážne natočený, ukazuje, ako ľahko vás môže niekto pripraviť o sny. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Jedinou výtku mám k délce, stačily tři díly, jak už tady zmiňují další komentátoři. První část mě hodně chytla, druhá pak poněkud ztrácela dech a zase poslední díl, v soudní síni, byl přímo famózní. Střídavě mnou lomcovala naděje, střídavě jsem ji ztrácela a zmocňovaly se mě pochybnosti. Je dobře, že tvůrci natočili seriál na téma takovéhoto sporu a připomněli úsilí těch, co jim šlo o nadšení a dobro věci. Alespoň neupadnou tak úplně v zapomnění a třeba se z jejich chyb a omylů dokáže poučit někdo další. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

 „…JEDEN Z TĚCH VYNÁLEZŮ BYL NÁŠ. TEN, KTERÝ NAVŽDY ZMĚNIL NÁŠ POHLED NA SVĚT. ALE NIKDO O NÁS NIC NEVÍ. OKRADLI NÁS O TO…“   O podnikání v nesprávnej čas a na špatným místě. A taky o poučce přátelství… Německá verze „Sociální sítě“, při který prostě fandíte těm malým a naivním. Skvělý finále v soudní síni má v sobě naštěstí i něco víc. Jednak něco, co se často nevidí a pak samozřejmě i to, co vidíme furt. Prostě život!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Chystám se soudit s Google.   ///  Thx za titule „Roman Placzek“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Ve skutečnosti ART+COM nepřišli o svůj patent kvůli sporu s Googlem, ale protože s podobným programem, nazvaným SRI TerraVision, přišel už Stanford Research Institute v roce 1994. (NiaWolf)
  • Hlavní postavy příběhu, Juri Müller (Mišel Matičević) a Carsten Schlüter (Mark Waschke), představují ve skutečnosti čtyři osoby – Joachima Sautera, Pavls Mayera, Axela Schmidta a Gerda Grüneise. (NiaWolf)
  • Gró celého algoritmu spočívá ve využití „Stromu o síle čtyř“ – spíš známější jako „Quadtree“. Quadtree je stromová datová struktura – prvek je spojen s právě čtyřmi dalšími prvky. Každý z nich je spojen s dalšími čtyřmi atd., až tvoří jakousi pyramidu nebo „strom“. Ten se pak využívá ve vyhledávání ve dvourozměrném prostoru nebo právě na rozsekání obřího obrázku po čtvrtinách. Protože by se celý obrázek najednou do paměti nevešel, načítají se právě ony čtvrtinové kousky, které zobrazují pouze tu oblast obrázku, na kterou se právě uživatel dívá (místo kompletního obrázku). (Vikmstr)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama