Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při loupežném přepadení autoservisu zemřou dva muži. Z jejich vraždy je obviněn Ivan Roubal. Major Jakub Miller ho podezřívá ze spáchání dalších šesti. Advokátní koncipientka Daniela dostává u soudu první příležitost dokázat, co v ní vězí. A k překvapení všech zúčastněných pěkně zamíchá kartami. (Voyo)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (48)

KarlN 

všechny recenze uživatele

Bože, tohle byla vážně tristní podívaná...Hynek Čermák, kterého mám opravdu rád a ctím jeho herecký minimalismus na maximum, nedostal ani minimum prostoru aby mohl předvést co umí a to i přesto, že trilogie by měla snad pojednávat především o jeho postavě, ne? Zatím sledujeme arogantní, nesympatickou a odporně snaživou feministku v naprosto, pro další děj, nepodstatných a nic neříkajících záběrech (cvičení, opakovaná příprava kávy s prášky atd.), jak se víceméně úspěšně snaží urážet a ponižovat všechny kolem sebe...a to má být jako co? Zcela bez výhrad souhlasím s recenzí redaktorky Rozhlas.cz. Tohle se doopravdy nepovedlo. Dvě hvězdy za Davida Švehlíka uvěřitelného jako vždy. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co "zaujalo"?    S výjimkou (snad Švehlíka) vrholně nesympatické až nechutné postavy. U Roubala pochopitelné, u ostatních možná záměr, aby tvůrci zdůraznili prohnilost a nemohoucnost devadesátkové justice. Uvidíme. Taky začátek příběhu od konce Roubalovy "kariéry" je zvláštní a na sledovatelnosti moc nepřidává. Nu, uvidíme dále... ()

Reklama

Franki69 

všechny recenze uživatele

No nemohl jsem věřit vlastním očím, že Případ Roubal měl u režie Terezu Kopáčovou, pachatelku skvělého Metanolu pro ČT. Na „nováckého“ Roubala se mi velmi špatně kouká. Scénář chaoticky sleduje několik dějových linek, dialogy jsou otřesné a navíc jim kvůli blbému ozvučení často není rozumět. A když scénář dovolí i takové lapsy, jako zapojení důchodkyně  (Regina Rázlová) do vyšetřování, aby policajty v jejich kanceláři peskovala, že jim došel papír ve faxu, to už je hranice WTF… Takhle asi. Schovat za jméno psychopatického vraha romanci o začínající nahluchlé advokátce je od TV Nova podraz. Viděl jsem dva díly, Roubala tam bylo asi cca 15 minut celkem…Hynek Čermák nemá moc co hrát…a to se týká i Švehlíka (hlavní vyšetřovatel) nebo Dagmar Havlové (státní zástupkyně). Takže nedoporučuju a zázrak na VOYO se nekoná. Kouknu i na třetí díl, jestli to bude stejně blbé, ale nyní TV Nova s divákem výrazně prohrává, možná to po třetím díle bude až kontumačně. Zatím je to za 20%. Update 12.12.2021: Dokoukáno a nestálo to za to. Jsem v pokušení hodnocení srazit k 15%...ale co už.. ()

luis13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím ubrat hvězdu, jako jo je to hodně dobrý, ale... Po dvou dílech, kdy se člověk nic v podstatě nedozvěděl a nedosytil, tak zbývá poslední díl a mám obavy, že tak obsáhlé téma nebude na počet dílů stačit. Škoda, že se spíš nesoustředilo na samotného Roubala, než na soudní proces. Kdyby to mělo 10 dílů, tak věřím, že to mohl být top seriál, ale takhle to bude nadprůměr. Ale třeba se budu mýlit ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím velmi ocenit věrnost, s jakou celý případ Roubal tvůrci natočili. Kopáčové styl se mi líbí - kombinace faktů a dobré řemeslné práce i trochu jinak, než vyloženě rutinní vypravěčskou metodou. Baví mě prolévání časů a sledování případu skrze právníky. Méně mě baví linka s koncipientkou, která by byla z filmového hlediska pochopitelná, kdyby nebyla sama herečka tak nesympatická. Její sluchové postižení mi přijde zbytečně navíc, ale uvidíme. Čermák je jako Roubal geniální, to je role na něj ušitá a těším se jak to ještě jistě rozjede. Baví mě i Čenský, který mě potěšil návratem už v seriálu Ochránce. Havlová hodně přehrává, ale dá se na to zvyknout. Zatím palec nahoru. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně v metru do stanice přijíždí stará souprava, v dalším záběru však přijíždí modernizovaná souprava a v další scéně je opět souprava stará. (Matias215)
  • Kriminalista Jakub (David Švehlík) říká státní zástupkyni Neumannové (Dagmar Havlová) o Roubalovi: „Jezdí bejvalou Havlovou limuzínou.“ Zajímavostí je, že to říká bývalé manželce prezident Havla – Dagmar Havlové. (sator)
  • Ve 2. minutě vidíme v pozadí televizi, ve které můžeme slyšet skladbu „Spoutaná“ od české zpěvačky Jany Feriové, která se proslavila pod uměleckým pseudonymem Karya. Píseň vyšla na jejím debutovém album s názvem „Karya“, které vyšlo v roce 1993. (Trajektt)

Reklama

Reklama