Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Recenze uživatele jefff k tomuto seriálu (2)

Epizoda 1 (2021) (E01) 

Musím velmi ocenit věrnost, s jakou celý případ Roubal tvůrci natočili. Kopáčové styl se mi líbí - kombinace faktů a dobré řemeslné práce i trochu jinak, než vyloženě rutinní vypravěčskou metodou. Baví mě prolévání časů a sledování případu skrze právníky. Méně mě baví linka s koncipientkou, která by byla z filmového hlediska pochopitelná, kdyby nebyla sama herečka tak nesympatická. Její sluchové postižení mi přijde zbytečně navíc, ale uvidíme. Čermák je jako Roubal geniální, to je role na něj ušitá a těším se jak to ještě jistě rozjede. Baví mě i Čenský, který mě potěšil návratem už v seriálu Ochránce. Havlová hodně přehrává, ale dá se na to zvyknout. Zatím palec nahoru. ()

Epizoda 3 (2021) (E03) 

Pořád jsem doufal ve větší prostor pro samotného Roubala, ale nedočkal jsem se. Ke škodě sledujeme spíš linku koncipientky, která není bůhví co a pak tu vyšetřovací - dokazovací, která je zvládnutá slušně. Nejzajímavější je samotný soudní proces, ale bez vynechaných scén ze samotného činu Roubala to není úplně plnohodnotné. Kopáčová ale opět dokázala, že je výbornou režisérkou, zejména po technické stránce a měla by toho dostávat k práci vícero. ()

Reklama

Reklama