Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (162)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem byl nadšený, pak spokojený, pak lehce rozčarovaný a nakonec smířlivý. Kdyby všechny seriály vypadaly jako Devadesátky, tak by byl Případ Roubal zklamání, jenže ony tak nevypadají. Třídilná freska o jednom rádoby charismatickém vrahovi se v pohodě vleze do mírného nadprůměru české kinematografie. Některé prvky jsou nad ním - Havlová, Čermák, Čenský a proslov advokátčina otce o spravedlnosti, některé pod ním - scénář a občas kuhající atmosféra. Pochválím ještě výpravu. Prahu devadesátých let si prakticky nepamatuju, ale tady na mě dýchla tak divoce, až se mi z toho zatočila hlava. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě bude soudit jenom Bůh!” … v česku moc sériových vrahů není/nebylo, takže mě případ ivana roubala ihned zaujal. seriál byl temný a psychologický - tak jak to mám ráda! úžasná režie, scénář. trošku mi chyběly nějaký brutálnější scény. bestie [bestý] si myslel, že se vyhne trestu, ale kvůli jedné girlboss ženě se mu to nakonec nepovedlo. #byeeebitch ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mýma očima zdařilé kriminální drama, líbila se mi možnost nahlédnout do různých složek obtížného případu (vyšetřování kriminalistů, právnická kancelář, soudní jednání). Herecký ansámbl sympatický, pro Davida Švehlíka mám slabost, Hynek Čermák jako vždy výborný, zajímaví jsou i mladí - Kamila Trnková a Vojtěch Vodochodský.. Celkově spokojenost, Tereza Kopáčová to se mnou umí.. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tuto českou minisérii jsem se těšil, a o to víc jsem byl zklamán. Z případu jednoho z nejznámějších českých sériových vrahů se dalo po filmařské stránce jistě vytěžit hodně, tvůrci seriálu ale podle mě v tomto bodě selhali. Tady bylo jasně vidět, že nestačí jen obsadit Hynka Čermáka a Davida Švehlíka, kteří pro celou záležitost odvedli svůj díl práce, příběh by potřeboval lepší scénář, kvalitněji napsané dialogy a mnohem lepší casting. Fakt jsem měl pocit, že někteří herci jen čekali na konec denního natáčení, aby už mohli domů. Tuším ale, že pro některé diváky byly tři epizody málo, Kamila Trnková tak totiž mohla předvést jen troje kalhotky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoli je to avizováno, byl jsem zklamaný ze způsobu podání jednoho z našich velkých vražedných případů. Nejvíce v tom, že samotnému pachateli je věnována nejmenší pozornost. Soudní drama není špatně natočené, ovšem okolní omáčka je příliš řídká a občas nechutná. Pevně doufám, že v budoucnu bude případ ukázán z pohledu krimi až horroru s velkým důrazem na život a činy Roubala (i za cenu určité licence). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • Natáčelo se v pražských i mimopražských lokacích, které se shodovaly s prostředími, v nichž se předobrazy filmových postav reálně vyskytovaly. Při přípravách a natáčení byl jako odborný poradce přítomen Jan Štoček, bývalý vyšetřovatel legendární pražské mordparty, které se v 90. letech podařilo rozkrýt většinu závažné kriminální činnosti včetně Roubalových vražd. (rakovnik)
  • Scény ze soudní síně neodpovídají zvyklostem českých soudů. Pokud se kdokoliv obrací na soud, musí při tom stát. Stejně tak se u soudu v ČR nemohou účastníci překřikovat „námitkami“ – pokud chtějí hovořit, musí jim soud udělit slovo. (awful)
  • Budova advokátní kanceláře s páternosterem (oběžný výtah) je natočená v budově paláce Lucerna v Praze. Lokace popíjení advokátů ke konci epizody se nachází v Café Nona ve 3. patře Nové scény Národního divadla v Praze. (formelin)

Reklama

Reklama