Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Kultovní anarchisticko-punková hippie groteska pojednává o každodenním životě čtyř „studentů" v Londýně počátkem 80. let. Zbabělý revolucionář Rick (Rick Mayall), urvaný punker Vyvyan (Adrian Edmondson), bolestínský hippie Neil (Nigel Planer) a uhlazený Mike (Christopher Ryan) si pronajali barák na kraji Londýna a intenzivně ho vybydlují. Krutě zacházejí se svým domácím (Alexei Sayle) – a on krutě zachází s nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (91)

Miksa 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je rozhodně něco jiného. Líbí se mi výraz Radka99 punkový sitcom a zcela s ním souhlasím. Jde o sled několika scén, který drží tenké pouto nedůležitého příběhu čtveřice mladíků z počátku osmdesátých let v Londýně. bohužel, poměrně dost skečů je křečovitých a nemohou potom vyznít ve své absurdní humorně britské kráse. Dostal jsem se k tomuto seriálu z odkazu z Hale and Pace, které zbožňuju , a kteří si zde také střihli pár štěků. Ovšem na tyto dva pány to ani zdaleka nemá. A i když hodnotím třemi*, doporučuji shlédnout už kvůli tomu, že "takovýhle" seriály už se netočej. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, jak bych tenhle seriál charakterizoval, až jsem přišel na tohle spojení - punkový sitcom:-) Uznávám, je to sice hodně nezvyklý subžánr, ale podle mého nejlépe vystihuje podstatu tohoto britského dílka... Čtyři kamarádi - punker, hipík, anarchista a šéf party... A šílená porce toho nejšílenějšího humoru...a té nejlepší hudby... Není to dadaismus, je to punk... Mladí v partě:-) ()

Reklama

DAVID.LOPAN 

všechny recenze uživatele

Šílený destroypunker Vyvyen. Pošahaný anarchista "zprdeleksicht" Rick, co si ujíždí na Cliffu Richardsovy. Mongoloidní hipík Neil s čočkovou dietou a sklony k sebevraždě. Kápo Mike a rodina Balowskich. Spousta šílených vtipů a mraky čočky. Tohle se musí vidět! Jeden z nejšílenějších seriálů. Maso! Teda vlastně čočka!80% ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kult vymetal na ČT 2 v roce 2000 pozdní hodiny. Já jsem na něj vždy čekal a totálně jsem z něj nemohl. Musím zmínit obstojný dabing. Když jsem to nedávno znovu zkouknul (v originále), pořád jsem se dobře bavil. Mezeru v britcomech po Pythonech (69) a Hotýlku (75) určitě vyplnil výborně. Navíc BBC dostala odvahu a rok poté vznikla Black Adder !!! Za zmínku určitě stojí například skeč "University challange" s Benem Eltonem, Emmou Thompson, Stephenem Fryem a Hugh Lauriem. ()

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že první díl se mi nezdál, přišel mi křečovitý a herci se mi zdáli nemožní. Ale potom... asi jsem si zvykla, každopádně s každým dalším shlédnutím se mi to líbí čím dál víc. Plus ta hudba... už úvodní písnička je neuvěřitelně chytlavá. A všechny hlavní postavy - ženami posedlý Mike, násilnický punkrocker Vyvyan, lidový básník Rick, utlačovaný smradlavý hipík Neil (hierarchicky sestupně seřazeni), jejich domovník se svou početnou rodinou i Vyvův sarkastický křeček jsou mi moc sympatičtí. Oh, wow! That´s heavy! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • V této epizodě živě vystoupí kapela Rip, Rig and Panic se svou skladbou „Buffalo stance“. (Epistemolog)
  • V této epizodě živě vystoupí kapela Dexy´s Midnight Runners se svou skladbou „Jackie Wilson said“. (Epistemolog)
  • V této epizodě živě vystoupí kapela Madness se skladbou „House of fun“. (Epistemolog)

Reklama

Reklama