Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Kultovní anarchisticko-punková hippie groteska pojednává o každodenním životě čtyř „studentů" v Londýně počátkem 80. let. Zbabělý revolucionář Rick (Rick Mayall), urvaný punker Vyvyan (Adrian Edmondson), bolestínský hippie Neil (Nigel Planer) a uhlazený Mike (Christopher Ryan) si pronajali barák na kraji Londýna a intenzivně ho vybydlují. Krutě zacházejí se svým domácím (Alexei Sayle) – a on krutě zachází s nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (91)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem viděl asi dvě epizody tohoto seriálu a přišlo mi to děsně nevtipné. Teď jsem tomu dal druhou šanci a v zásadě to nebylo tak zlé. Bourání čtvrté stěny, bizarní momenty a šance, že se může stát absolutně cokoliv mě docela drželi u obrazovky, i v momentech, kdy některé postavy byly opravdu otravné. A tím otravné myslím hlavně to neustálé křičení mezi Vyvyanem a Rickem, které se postupně dost omrzelo a začalo být místy dost nesnesitelné. Finále vcelku povedené. Cliff! oblíbené díly: 1x04 - Bomb, 2x04 - Time ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kult vymetal na ČT 2 v roce 2000 pozdní hodiny. Já jsem na něj vždy čekal a totálně jsem z něj nemohl. Musím zmínit obstojný dabing. Když jsem to nedávno znovu zkouknul (v originále), pořád jsem se dobře bavil. Mezeru v britcomech po Pythonech (69) a Hotýlku (75) určitě vyplnil výborně. Navíc BBC dostala odvahu a rok poté vznikla Black Adder !!! Za zmínku určitě stojí například skeč "University challange" s Benem Eltonem, Emmou Thompson, Stephenem Fryem a Hugh Lauriem. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, jak bych tenhle seriál charakterizoval, až jsem přišel na tohle spojení - punkový sitcom:-) Uznávám, je to sice hodně nezvyklý subžánr, ale podle mého nejlépe vystihuje podstatu tohoto britského dílka... Čtyři kamarádi - punker, hipík, anarchista a šéf party... A šílená porce toho nejšílenějšího humoru...a té nejlepší hudby... Není to dadaismus, je to punk... Mladí v partě:-) ()

Idoviren 

všechny recenze uživatele

Umíchat absurdnost s geniálníma hláškama a podávat po britsku, prosím! Není snad situace, na kterou by se nedala aplikovat nějaká hláška z tohoto seriálu. Ať už jde o prosté "Ty dobytku!!!" či "Spánek způsobuje rakovinu, to ví každej!". The Young Ones můžu vidět znovu a znovu, můžu je znát celé nazpaměť, ale vždycky mě rozesmějí. A můj astrologický diagram říká, že mě nikdy bavit nepřestanou. Možná dokud si neseženu vlastní houfnici.... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem před zhruba třemi měsíci zahlédl, že ČT 2 uvede Mladí v partě, dost jsem se těšil, protože jsem na tento seriál slyšel většinou kladné reakce. A teď po zhlédnutí 10 z 12 dílů (dva díly mi bohužel unikly, ale pochybuju, že by změnily můj názor) musím říct, že tohle je zklamání. Některé díly jsou celkem vtipné, to uznávám, ale u některých jsem i litoval, že jsem místo toho nešel spát. Věřím, že kdybych byl v roce 82 ve Velké Británii a byl bych hipík, anarchista nebo punker, mohlo by se mi to líbit, ale takhle ne. Tohle je společně s Kanclem to nejhorší, co jsem zatím z Velké Británie viděl. Myslím, že tři hvězdy jsou akorát s tím, že možná, ale fakt jen možná, tomu někdy za hodně dlouho dobu dám zase šanci… Ale spíše ne. P. S. A ČT 2 v tom měla pěkný bordel. Odvysílat prvních 9 dílů s českým dabingem a poslední díly v originále s titulky… ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • V tomto díle živě vystoupí kapela Madness se svou sklabou „Our house“. (Epistemolog)
  • V této epizodě živě vystoupí kapela Damned se svou skladbou „Nasty“. (Epistemolog)
  • Přestože se seriál odehrává v severním Londýně, exteriéry byly točeny v Bristolu, 150 km daleko. (Kulmon)

Reklama

Reklama