Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1869 a černošský vládní agent, hrdina občanské války, James West, je na stopě generála McGratha, přezdívaného Řezník z New Liberty. Na vlastní pěst se generála snaží dopadnout také svérázný šerif a vynálezce Artemus Gordon, mistr převleků a nevídaných vynálezů. V městečku Morgan však generál oběma agentům unikne, a jako by to bylo málo, jeho mužům se podaří odvézt uneseného vědce Escobara. Prezident Grant proto oběma agentům nařídí, aby spolupracovali a zjistili kam a proč McGrath unáší americké vědce. Spolupracovat však pro oba agenty není zrovna jednoduché. Zatímco West je mužem akce, který nejprve střílí a pak se ptá, Gordon je pravým opakem, nejprve dlouho analyzuje a pak teprve zcela promyšleně jedná. Díky Gordonovým znalostem a vynálezům se agenti dostanou na stopu šíleného a nesmírně bohatého génia, jižanského veterána Arlisse Lovelesse, který ve válce přišel o polovinu těla. V jeho sídle se jim podaří osvobodit hispánskou tanečnici Ritu, kterou se sadistický Loveless chystal mučit, o záměrech šíleného génia toho však zjistí jen málo. Navíc jsou oba po dlouhé honičce na železnici Lovelessem zajati. Podaří se jim uniknout a záhy objevit Lovelessovo tajné město v poušti, kde šílenec právě dokončil třicetimetrového mechanického a těžce vyzbrojeného pavouka nazvaného Tarantule a chystá se s ním vyrazit za pomstou. Jeho cílem je prezident Grant a moc nad Spojenými státy. Jedinou nadějí na záchranu země a prezidenta jsou oba agenti, kteří sice mají plán, ten však nevyjde tak docela, jak si představovali. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (405)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Svého času jasný propadák. Ovšem pozor! V roce 2016 docela mňamózní záležitost. Stopáž dostačující, Smith v neskutečné nahláškované formě a příběh blbý tak akorát, aby vydržel bezproblémově zabavit. Zkrátka osvěžující zábavná blbina, která srší ujetými nápady a která je určitě o hodně lepší než podobný Verbinskiho pokus Lone Ranger. 70% ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem čekal, než jsem film zhlédnul. Musím říct, že jde o pěkně bizarní dílo, jak příběhem tak zejména uměleckým pojetím a vtipnými momenty (zvlášť Will Smith ve svém "negližé"). Kevin Kline se díky své roli u mě zapsal víc jako bláznivý vynálezce, kterému jeho pokusy vyjdou, než šílený vědec. A o Kennethovi snad ani není třeba mluvit, role mu sedla jak polovina těla na parní invalidní vozíček. Na rozdíl od ostatních si nemyslím, že se jedná o kýč - vždyť bylo tady něco podobného?? Ne, nebylo, není důvod film odsuzovat za svou originalitu, byť je jakkoliv zvláštní, ale rozhodně pobaví a překvapí. Tenhle film považuju za etalon steampunku, protože ty vynálezy jsou fantastické. A konec? Ten je přímo úchvatný a velkolepý! ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Po čase som zmenil na tento film názor. Kedysi sa mi to celkom páčilo, ale to som bol ešte troška neskúsený v kinematografii a to neskôr prišla taká moderná obdoba Sherlocka Holmesa, že som pochopil, že tento film je prestrelený a dosť nudný. Dobrodružstvo a akcia áno, komédia rozhodne, ale western je tu zmiešaný s akýmsi sci-fi, čo dopadlo ako dopadlo, v niečom mi to až pripomína film Kocúr v čižmách - Cesta okolo sveta za 80 dní. Táto zmeska mohla dopadnúť dobre, mala k sebe výbornú hudbu od skvelého Willa Smitha, ale dej nemal iskru, bolo to také cez zuby, rozpačité. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Bezprostřední, hravá ptákovinka, která vám s neobyčejným potěšením zprostředkuje vrcholně zábavný dobrodružný výlet do bizarní krajiny vynálezů, které nikdy nespatřily světlo světa ... Takhle nějak by mohl vypadat Divoký západ podle Julese Verna - a proč ne, když Amerika je odedávna považována za zemi neomezených možností. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zatímco my v Čechách a na Slovensku si pod pojmem bláznivá komedie představíme třeba Lubomíra Lipského a jeho slavné Čtyři vraždy, Američanům přijde na mysl padesátimetrový mechanický pavouk, který jde spáchat atentát na prezidenta. A to už jsem si myslel, že jsem si na americké filmy zvykl-) Na obranu této popkornové hovadiny je ale třeba napsat, že k pobavení publika se uchyluje docela snesitelnou cestou, že některé akční scény jsou docela povedené a že celé je to tak neskutečně ujeté, až jsem se od toho hlavně v první půli vůbec nemohl odtrhnout. Bohužel v závěru jako když utne, Sonnenfeld asi odjel předčasně na dovolenou a zbytek štábu se postaral o jedno z nejdebilnějších a nejchaotičtějších vyvrcholení, jaké jsem kdy viděl. Ale opravdu si umím dost dobře představit, že lidem v Americe se to líbí. Ostatně i já nemůžu jít pod 3*, už kvůli Salmě Hayek a Kevinu Klineovi to prostě nejde. 55% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • V čase premiéry filmu Will Smith (James West) v rozhovoru konstatoval, že "nejsem z těch, kteří by se starali o to, co si studia myslí. Mám prostě svou představu a za tu se peru. Ještě než začalo natáčení, jsem měl problém s lidmi z Warner Brothers, kterým se nelíbily mé vousy. Tvrdili mi, že žádný film, kde hlavní hrdina nosí vousy, neměl úspěch. Když jsem o tom pak přemýšlel, za žádnou cenu jsem nemohl přijít na jediný velký film, kde by je hrdina měl. Ale já se neoholil. Nevěřil jsem tomu." K tomu lze dodat, že Wild Wild West se stal jedním z nejslavnějších propadáků devadesátých let. (NIRO)
  • Velký výbuch, který v 84. minutě zničí komín s nápisem Kasdan Iron Monger, je odkazem na snímek Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980), v němž se objevují stroje AT-AT, připomínajíci obří mechanické pavouky, a jehož scenáristou byl Lawrence Kasdan, řečený též Železný (Iron). (Terva)
  • Ve scéně, kdy James West (Will Smith) a Artemus Gordon (Kevin Kline) prchají před ozubenými kotouči a následně spadnou do bahna, je Westův klobouk špinavý, v další scéně je ale již znovu čistý. (Chuppa)

Související novinky

Ron Howard a chrchlavý pistolník

Ron Howard a chrchlavý pistolník

24.11.2011

Adaptace Kingovy Temné věže je odsunuta na neurčito, ale scénárista Akiva Goldsman a režisér Ron Howard mají pořád chuť na western. Tentokrát ale v klasickém, možná úplně nejklasičtějším pojetí. Pro… (více)

Pistolníci kulatého stolu

Pistolníci kulatého stolu

21.07.2008

John Woo byl odjakživa fanouškem westernů, zejména Peckinpahovy Divoké bandy a Leoneho dolarové trilogie. Proto se už od své emigrace do Hollywoodu pokoušel o nějakou pořádnou střílečku z Divokého… (více)

Kolty versus laserová děla?

Kolty versus laserová děla?

24.06.2007

Nápad smíchat zdánlivě protichůdné žánry westernu a sci-fi už tady byl a všichni víme, že Wild Wild West nedopadl dvakrát slavně. Studia Universal Pictures a DreamWorks se však hrozby podobného… (více)

Reklama

Reklama