Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1869 a černošský vládní agent, hrdina občanské války, James West, je na stopě generála McGratha, přezdívaného Řezník z New Liberty. Na vlastní pěst se generála snaží dopadnout také svérázný šerif a vynálezce Artemus Gordon, mistr převleků a nevídaných vynálezů. V městečku Morgan však generál oběma agentům unikne, a jako by to bylo málo, jeho mužům se podaří odvézt uneseného vědce Escobara. Prezident Grant proto oběma agentům nařídí, aby spolupracovali a zjistili kam a proč McGrath unáší americké vědce. Spolupracovat však pro oba agenty není zrovna jednoduché. Zatímco West je mužem akce, který nejprve střílí a pak se ptá, Gordon je pravým opakem, nejprve dlouho analyzuje a pak teprve zcela promyšleně jedná. Díky Gordonovým znalostem a vynálezům se agenti dostanou na stopu šíleného a nesmírně bohatého génia, jižanského veterána Arlisse Lovelesse, který ve válce přišel o polovinu těla. V jeho sídle se jim podaří osvobodit hispánskou tanečnici Ritu, kterou se sadistický Loveless chystal mučit, o záměrech šíleného génia toho však zjistí jen málo. Navíc jsou oba po dlouhé honičce na železnici Lovelessem zajati. Podaří se jim uniknout a záhy objevit Lovelessovo tajné město v poušti, kde šílenec právě dokončil třicetimetrového mechanického a těžce vyzbrojeného pavouka nazvaného Tarantule a chystá se s ním vyrazit za pomstou. Jeho cílem je prezident Grant a moc nad Spojenými státy. Jedinou nadějí na záchranu země a prezidenta jsou oba agenti, kteří sice mají plán, ten však nevyjde tak docela, jak si představovali. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (405)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ktorých dej je situovaný na Divoký Západ. Nemusia to byť len seriózne, drsné westerny s Clintom Eastwoodom v hlavnej úlohe. Aj keď tie sú pravdaže najlepšie. Pobavím sa aj pri sledovaní odľahčených, komediálnych kúskov. Nevadia mi ani experimentálne úlety z tohto obdobia amerických dejín. Ale snímke "Wild Wild West" som dodnes nedokázal prísť na chuť. Napáči sa mi to. Najmä kvôli nevhodnému hereckému obsadeniu. Kevin Kline vôbec nespĺňa moju predstavu zákerného, záporného hrdinu. Jemu najviac sadla úloha malomestského homosexuála v komédii "Svatba naruby". Tam sa hodil dokonale. No a samoľúby afroameričan Will Smith mi je dlhodobo vyložene protivný. ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost přeplácaný film. Tvůrci jako by se v nápadech předháněli, přitom stačilo trochu přibrzdit a lépe nápady rozvrhnout a celek by určitě lépe fungoval. Will Smith v titulní roli prokázal snahu, ale byl na to celkem sám a Salma Hayek nebo Kevin Kline zrovna neprokazovaly spolupráci. Barry Sonnenfeld se technicky vyznamenal, ale dějově už to vázne a diváka to až tak nevtáhne. Je to pro někoho prázdný film, ale ve velmi neotřelém stylu. 60% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je libo divoký západ trochu jinak? Proč by také ne. Barry Sonnenfeld si odskočil ze světa mimozemšťanů do světa westernových padouchů a natočil se něco neskutečně podobnýho a svým způsobem chytlavého. Akce je na stejné úrovni, herci jakbysmet a to nemluvím ani o samotném humoru, který prochází celým filmem. Fakt je, že je to největší kravina, jakou kdy divák mohl vidět, ale beztak na něm nechá následky, které se neztratí. Tenhle film totiž v jeho době měl takovou reklamní kampaň, že se na něj nedokáže zapomenout. Na úkor zdejšího hodnocení každý stejnak ví, o čem je a jaký ve skutečnosti je, filmem, který zabaví svojí nesmyslností, svojí naivitou a možná i svým neskutečně vychytaným názvem. Protože tohle nemůže být nic menšího než Wild rovnou dvakrát za sebou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Svého času jasný propadák. Ovšem pozor! V roce 2016 docela mňamózní záležitost. Stopáž dostačující, Smith v neskutečné nahláškované formě a příběh blbý tak akorát, aby vydržel bezproblémově zabavit. Zkrátka osvěžující zábavná blbina, která srší ujetými nápady a která je určitě o hodně lepší než podobný Verbinskiho pokus Lone Ranger. 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne pohodovej film, ale zas nejaka strasna zabava to neni. Nejlepsi je asi herecke obsazeni, Kevin Kline je standartne dobrej, Will Smith je nehorazne cool a Kenneth Branagh je tak silene nalicenej, ze je k nepoznani. Pribeh je taky docela originalni se spoustou fajn napadu, dobrejma hlaskama (hlavne od Smithe) a misty slusnou akci. Bohuzel je zabava s nudou tak 1:1, takze vic jak 3* to bejt nemuzou. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Vozíček hlavného záporáka je označený ako tank. Avšak označenie tank sa na vozidlá začalo používať až behom prvej svetovej vojny. (ČSFD)
  • James West (Will Smith) prohlásí, že vypadá jako někdo z knih Karla Maye. Ten ale v období, kdy se film odehrává, ještě své knihy nepublikoval. (rakovnik)
  • Severoamerické tržby činily 113,8 milionu amerických dolarů, ty celosvětové pak 222,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Ron Howard a chrchlavý pistolník

Ron Howard a chrchlavý pistolník

24.11.2011

Adaptace Kingovy Temné věže je odsunuta na neurčito, ale scénárista Akiva Goldsman a režisér Ron Howard mají pořád chuť na western. Tentokrát ale v klasickém, možná úplně nejklasičtějším pojetí. Pro… (více)

Pistolníci kulatého stolu

Pistolníci kulatého stolu

21.07.2008

John Woo byl odjakživa fanouškem westernů, zejména Peckinpahovy Divoké bandy a Leoneho dolarové trilogie. Proto se už od své emigrace do Hollywoodu pokoušel o nějakou pořádnou střílečku z Divokého… (více)

Kolty versus laserová děla?

Kolty versus laserová děla?

24.06.2007

Nápad smíchat zdánlivě protichůdné žánry westernu a sci-fi už tady byl a všichni víme, že Wild Wild West nedopadl dvakrát slavně. Studia Universal Pictures a DreamWorks se však hrozby podobného… (více)

Reklama

Reklama