Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1869 a černošský vládní agent, hrdina občanské války, James West, je na stopě generála McGratha, přezdívaného Řezník z New Liberty. Na vlastní pěst se generála snaží dopadnout také svérázný šerif a vynálezce Artemus Gordon, mistr převleků a nevídaných vynálezů. V městečku Morgan však generál oběma agentům unikne, a jako by to bylo málo, jeho mužům se podaří odvézt uneseného vědce Escobara. Prezident Grant proto oběma agentům nařídí, aby spolupracovali a zjistili kam a proč McGrath unáší americké vědce. Spolupracovat však pro oba agenty není zrovna jednoduché. Zatímco West je mužem akce, který nejprve střílí a pak se ptá, Gordon je pravým opakem, nejprve dlouho analyzuje a pak teprve zcela promyšleně jedná. Díky Gordonovým znalostem a vynálezům se agenti dostanou na stopu šíleného a nesmírně bohatého génia, jižanského veterána Arlisse Lovelesse, který ve válce přišel o polovinu těla. V jeho sídle se jim podaří osvobodit hispánskou tanečnici Ritu, kterou se sadistický Loveless chystal mučit, o záměrech šíleného génia toho však zjistí jen málo. Navíc jsou oba po dlouhé honičce na železnici Lovelessem zajati. Podaří se jim uniknout a záhy objevit Lovelessovo tajné město v poušti, kde šílenec právě dokončil třicetimetrového mechanického a těžce vyzbrojeného pavouka nazvaného Tarantule a chystá se s ním vyrazit za pomstou. Jeho cílem je prezident Grant a moc nad Spojenými státy. Jedinou nadějí na záchranu země a prezidenta jsou oba agenti, kteří sice mají plán, ten však nevyjde tak docela, jak si představovali. (Warner Home Video CZ)

(více)

Zajímavosti (32)

  • James West (Will Smith) prohlásí, že vypadá jako někdo z knih Karla Maye. Ten ale v období, kdy se film odehrává, ještě své knihy nepublikoval. (rakovnik)
  • Ve scéně, kdy James West (Will Smith) a Artemus Gordon (Kevin Kline) prchají před ozubenými kotouči a následně spadnou do bahna, je Westův klobouk špinavý, v další scéně je ale již znovu čistý. (Chuppa)
  • Když lokomotiva, v níž jedou West (Will Smith) a Gordon (Kevin Kline), vyjíždí z tunelu, je v záběru směrem z tunelu možné spatřit jen volnou přírodu. V jednom z dalších záběrů, směřujícím naopak do tunelu, jsou však podél tratě viditelné ocelové sloupy. (Terva)
  • Westovo (Will Smith) rozprávanie o ose a tarantule obsahuje jednu chybu. V skutočnosti totiž osa pri kladení vajíčok tarantulu nezabije, len ju paralyzuje a vajíčka do nej nakladie zaživa. Larvy potom pavúka žerú zvnútra. (ČSFD)
  • Na konci filmu odchádzajú hlavní hrdinovia z Utahu do západu slnka. Táto scéna však nedáva zmysel, pretože majú ísť do Washingtonu D. C., ktorý je smerom na východ. (ČSFD)
  • Gordon (Kevin Kline) povie v jednej scéne, že da Vinci v roku 1540 navrhol lietajúci stroj. Da Vinci však zomrel už v roku 1519. (ČSFD)
  • Vozíček hlavného záporáka je označený ako tank. Avšak označenie tank sa na vozidlá začalo používať až behom prvej svetovej vojny. (ČSFD)
  • Keď prezident Grant (Kevin Kline) zatĺka zlatý klin do novopostavenej železnice, môžeme si všimnúť, že drevené podvaly koľajníc sú už staré, rozhodne tam neboli nedávno položené. (ČSFD)
  • Keď hlavní hrdinovia letia nad púšťou, môžeme v jednom momente na oblohe vidieť mesiac v splne. Avšak mesiac v splne nikdy nie je možné vidieť behom dňa, to je dané jeho polohou voči Slnku a Zemi. (ČSFD)
  • V jednej z úvodných scén vo Washingtone D. C. je možné vidieť budovu Kapitolu, ktorého kupola sa ešte len stavia. Avšak v skutočnosti bola postavená už v roku 1866, zatiaľ čo film sa odohráva v roku 1869. (ČSFD)

Související novinky

Ron Howard a chrchlavý pistolník

Ron Howard a chrchlavý pistolník

24.11.2011

Adaptace Kingovy Temné věže je odsunuta na neurčito, ale scénárista Akiva Goldsman a režisér Ron Howard mají pořád chuť na western. Tentokrát ale v klasickém, možná úplně nejklasičtějším pojetí. Pro… (více)

Pistolníci kulatého stolu

Pistolníci kulatého stolu

21.07.2008

John Woo byl odjakživa fanouškem westernů, zejména Peckinpahovy Divoké bandy a Leoneho dolarové trilogie. Proto se už od své emigrace do Hollywoodu pokoušel o nějakou pořádnou střílečku z Divokého… (více)

Kolty versus laserová děla?

Kolty versus laserová děla?

24.06.2007

Nápad smíchat zdánlivě protichůdné žánry westernu a sci-fi už tady byl a všichni víme, že Wild Wild West nedopadl dvakrát slavně. Studia Universal Pictures a DreamWorks se však hrozby podobného… (více)

Reklama

Reklama