Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor chemie Barney se učí ovládat svůj tep a chystá neobvyklý experiment, který osudově zasáhne do života mladých snoubenců Jeffa a Diany. Ti si vyrazili ze Seattlu na výlet, a přestože se cestou pohádali, hned si slíbili, že se nikdy neopustí. Vzápětí však Diana během krátké zastávky u benzínové pumpy záhadně zmizí. Policie se jejím zmizením odmítne zabývat, protože se domnívá, že dívka milence opustila. Jeff se však nevzdává a rozhodne se pátrat na vlastní pěst. Po třech letech, bez práce a bez peněz, však stále nemá žádnou stopu. Ve chvíli, kdy se v baru seznámí se sympatickou servírkou Ritou, všimne si jeho plakátu s prosbou o pomoc skutečný pachatel, který Dianu unesl a zabil, profesor Barney. Přestože žije jako usazený a spokojený otec rodiny, nedokáže odolat nutkání a rozhodne se ve svém zrůdném experimentu pokračovat s Jeffem. Vyhledá ho a přesvědčí, aby s ním odjel na místo zločinu. Cestou mu podrobně vypráví nejen o svých pohnutkách, ale také o přípravách na zločin. Nakonec ho přesvědčí, že pokud chce zjistit, co se s ní opravdu stalo, musí se vydat do jeho rukou. Mezitím Rita zjistí, že Jeff odjel s vrahem své snoubenky a když neuspěje na policii, vydá se ho sama hledat. Podaří se jí zjistit polohu chaty, kam Barney Jeffa odvezl. Dorazí včas? A pokud ano, podaří se jí zachránit Jeffův život? Začíná smrtící závod s časem a ví to ona i vrah. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Další z řady thrillerů, který je skvěle podán, skvěle zahrán, dobře rozprostřen. Jeff Bridges je opravdu úchylný, a jeho postava je perfektně rozpracována. Pro režisérovu smůlu je to jediná postava, se kterou si pohrál. Abych nehanil, Kiefer je skvělý, Nancy si také zaslouží uznání. Nebýt zbytečně laciného konce, rozhodně jdu na maximum. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála vzácných příkladů, kdy remake výrazně předčí originál. Herecky výraznější, vygradovanější, s mnohem hustší atmosférou. Originál vyniká pouze závěrem, který je v tomto případě kapku pohollywoodštěný. Od mala jeden z mých top filmů a jeden z nejděsivějších thrillerů, které jsem měl tu čest vidět. ()

Reklama

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli byl úplně ten nejlepší nápad dodívat se na originál, jít se vyčůrat a zapnout remake. Kdybych bývala byla tušila, co mě čeká, asi bych se vyčůrala, vyčistila zuby, pomodlila se za to, aby nikdo nikdy už žádný remaky netočil a šla spát. Ono to zezačátku je vlastně úplně to samý – ty samý dialogy, ty samý scény...akorát jiné herecké (nikoliv režisérské) obsazení a prostředí. Klidně bych Kiefera a Jeffa prohodila. Bridges na mě tak nějak působí jako úchyl od první scény – prkenný, lehce pajdavý, se slizkým úsměvem. Postupem času se to s originálem trochu rozchází a já si docela chrochtala, že to je snesitelnější, sympatičtější, logičtější, uchopitelnější a svižnější. Dokonce bezpečnější, protože v Americe vám na rozdíl od Francie nevykradou nezamčený auto. Blbost. :-) Ano, blbost je to výstižné slovo, které mě napadlo, když očekáváný konec nebyl koncem, ale pouze začátkem čehosi, co z toho sice udělalo aspoň částečný horor, ale naprosto dokonale pohřbilo tu syrovost a znepokojení, který vyznívá z originálu. Hollywood si žádá, scénárista píše a Evropan pláče. Původně jsem chtěla hodnotit stejně jako originál, ale za ten naprosto zbytečně natahovanej a změněnej konec nemůžu. Pokud se na to dívat chcete, vyberte si jen jeden film. Já každopádně už nemusím vidět znovu nic z toho. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladí snoubenci Jeff a Diane (Kiefer Sutherland a Sandra Bullock) si vyjeli na obyčejný výlet. Ani jeden netuší, že tento den změní jejich životy na vždy. Po jedné zastávce u benzínky, Diana ... prostě zmizí.. Ani po třech letech se Jeff nevzdává pátrání, a snaží se zjistit, co se ten den stalo. Jeho nová přítelkyně k tomu nemá velké pochopení, a když už to pomalu chce vzdát - objeví se nová stopa. Kontaktuje jej sám únosce (Jeff Bridges)... Začátek filmu je dost drsný, když si člověk uvědomí, že se cokoliv podobného může stát i jemu, stačí padnout do oka nějakému šílenci. Jeff Bridges je v roli psychopatického únosce naprosto skvělý (scéna kdy vystraší svoji dceru pavoukama, aby zjistil jestli je slyšet v okolí křik), Kiefer v roli pátrajícího přítele unesené ženy taktéž. Sandra Bullocková se objevuje ve filmu jen pár minut na začátku..... Dost nechutná je scéna s "pohřbením zaživa", brrrr ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, ale v realitě by se tohle asi stát nemohlo. Postava Bridgese je určitě zajímavě psychopatická, jinak než všechny ty ostatní, i když výsledek je vždy stejný. I přes chvilkami značně nudné tempo dávám filmu tři hvězdy, jelikož jiné další zápory tam nebyly...tedy s přimhouřením oka. Ale jinak příliš ničím výjimečný film. Průměr v pravém slova smyslu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Americký hitchcockovsky ladený triler nakrútil režisér George Sluizer podľa románu Tima Krabbého Zlaté vajce. (ash99)
  • Film je remakem nizozemského snímku Spoorloos (1988), oba filmy jsou prací stejného režiséra. (Caminzind)

Reklama

Reklama