Reklama

Reklama

Ostrov

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Richard (Jiří Langmajer) a Alice (Jana Plodková) se na exotické dovolené pohádají, protože Richard se chce nechat rozvést. Rozhodnou se, že odletí předčasně domů, ale jejich malý letoun ztroskotá na opuštěném ostrově, Richard a Alice jsou tak nuceni společně čekat na záchranu. Osamělí trosečníci se na tropickém ostrůvku musí postarat nejen o svou záchranu a přežití, ale také začít znovu spolupracovat a hledat k sobě cestu zpátky. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak konečne som si aj ja pozrel tento dlho chválený a oslavovaný počin našich susedov. A som celkom milo prekvapený, čakal som väčšiu pohromu v štýle Langmajer, akých tu už bolo a je mraky. Musím ale podotknuť, že na slovenskú novinku Invalid sa to nechytá ani zďaleka. Slabší priemer. 55/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jestli se nepletu,. tak podobná šablona v našich luzích a hájích ještě použita nebyla. A možná to tak mělo zůstat. Výprava byla sice fajn, obsazení také, ale vzhledem k tomu, že všechny prachy nejspíš padly na exotickou lokaci, omezily se lapálie osamělé dvojice na pouhé vzájemné poštěkávání. To sice mohlo v určitých momentech zafungovat, ale koukat se hodinu a půl na to, jak si Langmajer s Plodkovou nadávají, to pro mě bylo ubíjející. 35% ()

Reklama

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, jo, zcela vědomě jsem se rozhodl, že si pokazím odpoledne. Česká romantická komedie to je fakt jistota. Česká romantická komedie s Jiřím Langmajerem je jistota jistoty. Přesto si vždycky řeknu, že by to už mohlo našim filmařům dojít, podívám se na jejich další výplod a dojde naopak mně, že tyto záležitosti mají své věrné publikum a že jsem hlupák, když přemýšlím nad jakoukoli změnou. Janu Plodkovou mám docela rád, ale i kdyby v tomto snímku hráli jen ti nejlepší čeští herci, ničemu by to neprospělo, protože by neměli co hrát. Scénář byl totiž k uzoufání plytký, nenápaditý, zcela pochopitelně předvídatelný (bo romantická komedie), nudný a vyplněný příšernými stereotypními dialogy. Gratuluji pánům Havlíkovi a Oberfalcerovi k jejich výtvoru, při jehož vzniku nebyla použita ani špetka jakékoli invence. / Poučení: Chystáš-li se ztroskotat, nezapomeň na Wilsona. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Komedie? Humor postavený na bezmoci a marnosti? Šklebení se lidem v manželské krizi, která je tak silná, že i v takové situaci jakou je ztroskotání na ostrově, generuje absurdní zlobu a pichlavost? Díky tomu je postava Alice vykreslená jako blonďatá fifi zhrzenka, která svého muže dlouho vysírá i nad rámec své naštvanosti. Vcelku klišíčko....byť s podobnými ženami mám i já zkušenost. To nikdo neumí napsat ženskou postavu, aniž by z ní dělal kravku? Richard je naproti tomu vcelku typický zástupce svého genderu. Trouba, který neumí komunikovat a časem zapomene, že má vedle sebe milující ženu. Mou optikou nepůsobil(výjma začátku) jako takový debil, aby měl dostávat až takovou čočku. I když...dynamika vztahů je zapeklitá. A když máte něco odžito, najdete si v tom všem i kus(kousek) vlastní zkušenosti. Škoda, že se nenajde schopný scénárista, který by podobnou situaci přetavil v kvalitní drama, které by humor pouze prosvětloval. Ten nás totiž obklopuje i v nejtěžších chvílích a když se vhodně zakomponuje, je takový příběh mnohem víc autentický. Motto takového filmu by pak mohlo být stejné jako na zlatonce, kterou věnoval Brumbál Harrymu: Otevře se až na konci. Jenže v Ostrově ta vztahovitost dlouho hnisá, chvilku se to léčí a pak se to zvrhne v podivnou selanku. Výsledkem je ušmudlaná komedie s nadmnoha dramatickými momenty. Laxně to lze shrnout: Když necháte dva rozhádané lidi dostatečně dlouho na pustém ostrově, nakonec se usmíří. A to jak uznáte, je dost neobjevný a tak nějak zbytečný příběh. PS: Havlík chrlí jeden takový nemastný, neslaný film za druhým a lidi na to chodí jak o život...aby tomu nakonec dali nízká hodnocení. Tomu říkám absurdistán. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Letní kino Bystrc. Vstup volný. Kvůli vedru, ne kvůli filmu jsem se zašel podívat do letního kina a vychutnat si letní atmosféru. Celý film naprosto o ničem, nechápal jsem, čemu se diváci furt smějí, já se kochal pouze exotickou přírodou. Věřím, že lépe bych si film vychutnal v pohodlí domova s vychlazeným pivkem na domácím kině s parádním zvukem. Pak bych možná hodnotil více. Zvuk dělá hodně, zde to bylo jen překřičené mono, kde mnohdy nebylo Plodkové, když křičela na Langmajera ani rozumět. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Richard (Jiří Langmajer) říká: „Ponesou nás mořský proudy jako Motýlka.“ Henri „Papillon“ Charriere (Steve McQueen) prchal ve filmu Motýlek (1973) z vězeňského ostrova, ne však za pomoci mořských proudů, ale správně zvolené odlivové vlny. (sator)
  • V závěru filmu zní píseň „Hold On“ od australské rockové kapely Jet. (sator)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama