Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Enid (Thora Birch) a Rebecca (Scarlett Johansson) práve dokončili strednú školu a lomcuje nimi puberta. Miesto vo fast-foodovej americkej spoločnosti si hľadajú bombardovaním okolia uštipačnými hláškami. Navyše majú depresiu z toho, čo ich čaká. Budú si musieť nájsť nudnú prácu, čakať na prvý románik. Kým Rebecca sa zamestná v miestnej kaviarni a začne si šetriť na byt, Enid je bližšie flákanie sa s neurotickým romantikom Seymourom (Steve Buscemi). Skúška dospelosti je za dverami - obe majú čo robiť, aby si obhájili svoje identity, splynuli so "systémom" a pri všetkých osobných zmenách zostali stále priateľkami. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (323)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film, který mě podruhé pohltil ještě více, než při prvním shlédnutí. Ústřední herecký trojlístek Birch, Buscemi a Johansson je perfektní, ale hlavní zásluhu na působivosti snímku má bezpochyby Terry Zwigoff (mimo jiné spoluautor scénáře a několika písní). Jen ten komiks, podle kterého byl film natočen, si nějak nedokážu představit. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Drama! Drama s vtipnými, ironickými až sarkastickými glosami životních situací od holek, které se nechtějí jen tak zařadit. Pravdivý film o tom, že i ti z nás, kteří nemusejí mít to nejnovější zboží a nemají v jednom kuse namontovaný úsměv č. 4 různých vypatlanců z reklam, mají právo na život. Opravdu jsem nečekal, že se tak výborně pobavím, budu obávat i dojmu. Všichni z nás mají právo na porozumění ve slabší chvilce. Což myslím není příklad tvůrců filmu. DO PODZIMU BUDEŠ V KUNDÍM RÁJI. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se mi zdál útrpně dlouhý, i kdyby měl pouhých devadesát minut. Nerozumím tomu, ale ačkoliv jsou životní situace v tomto díle jakž takž poutavé a charaktery výborně napsané (plus herci kvalitní), nemohu se zbavit pocitu, že to všechno byla jenom fraška. Vzpomínám na Komedianta z Watchmenů a jeho: "It´s a joke... It´s all a joke!", a nenapadá mě příhodnější konstatování. Nečekal jsem hodně, chtěl jsem se jen zasmát a hlavně nenudit se Scarlett Johansson, jenže Zwigoffova režie je katastrofálně nezáživná. Přitom kdyby se autor tolik nesnažil cpát do scénáře dramatické vsuvky, mohlo jít o svěží a hlavně originální komedii. No ale co... i když mé hodnocení téměř spadlo na tři hvězdy, nakonec to tak hrozně nedopadlo, a to hlavně díky roztomilému Buscemimu a dalším barvitým postavičkám, kterým vdechl tento neobvyklý "příběh" život. Pro náročného i svátečního diváka je vždy radost sledovat osudy dvou znuděných outsiderek. Buď s nimi soucítíme, nebo jim fandíme, a i když jde o nejnudnější komiksovou adaptaci na světě, pořád má Ghost World něco do sebe. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Enid udělá všechno, jenom aby šla proti davu. V tom s ní sympatizuju, i když způsob jakým to dělá, zdá se mi poněkud nešťastný. Becca je vlastně jenom Scarlett s culíkama, o níž víme bezpečně, že s dospělostí se dočkala i výrazného sex appelu. Film není o ní, i když se zpočátku zdá, že sledujeme příběh dvou dívek. Ve středu pozornosti naopak je skvělý Steve Buscemi, jehož nekonzistence s Enid je podstatou všeho. Pak je tu ještě Norman, ale ten nakonec odjede z města. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film mi nepřišel úchvatný ani moc zajímavý, ale pouze a jen čistě nezávislý. Nezávislá natolik, že je vlastně o ničem, ale tváří se jako plnohodnotný film, který by jste měli vidět a to nejen kvůli budoucí hvězdičce Scarlett. Jen varuji, kdo nemiluje nezávislost nenajde nic víc než slabý film v kterém se nezávislí herci snaží zaujmout hollywood. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Jméno hlavní hrdinky Enid Coleslaw je anagram jména autora komiksu, podle ktérého byl film natočen - Daniel Clowes. (Kulmon)
  • Postava Seymoura je částečně založena na režisérovi Terry Zwigoffovi. Zwigoff je sběratelem jazzových a bluesových desek ze 20. let. (Kulmon)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Reklama

Reklama