O víle Arnoštce (TV film)

Pohádka / Komedie

Česko, 2001, 55 min

Dušan Klein

Poetická, příjemná, nekomplikovaná, laskavá, půvabná kleinovská pohádka. A až na toho Filipa Tomsu skvěle obsazená. Abrhám a Maciuchová zastupují nadpřirozeno, Freimanová, Skopal, Steinmasslová a Postránecký královské páry a Holub zastupuje obligátní zlo, které se dá ovšem snadno přelstít.(25.4.2011)

• Mariin

Celkem průměrná pohádka, točená v Krásném Dvoře, bohužel však bez krásných žen...(17.2.2008)

• blackrain

Bylo velmi příjemné vidět Hanu Maciuchovou v něčem jiném, než je novácký nekonečný seriál Ulice. Bohužel, tohle je spíše podprůměrná pohádka, tak na jedno podívání. Hlavně, že se neodehrává ve studiových papírových kulisách.(11.12.2009)

• villon17

Když jsem scary movie 2 dala 1*, tomuhle musím dát taky. Lucka hrála neočekávaně hrozně, princ vypadal opravadu směšně a celkově to byla nudná pohádka. Alespoň dala Arnoštka králi dobré úkoly a celé se to neodehrávalo ve studiu.(19.2.2008)

• Redswif

vůbec se mě to nelíbilo. Hvězdička jen za tu zrzavou vílu;-)(25.2.2008)

• Master19

Výborní herci chabý námět nezachrání... Každopádně neurazí a k nedělnímu kafíčku se to i celkem hodí.(17.2.2008)

• honz

Jedna z polistopadových pohádek, která sice není špatná, ale také ničím výjimečná.(7.1.2010)

Bylo by to asi za 2, ale Lucka je kocka :) Takze za 3(6.3.2007)

Milá pohádka s milými herci - J.Abrhám, V.Freimanová, V.Postránecký či H.Maciuchová ji pozvedli o kousek výš, než by byla bez nich. Námět je docela povedený a neobvyklý, mohl být však "dotažen" lépe. V hlavní roli doslova perlí Lucie Vondráčková, alias roztomilá víla nevíla Arnoštka. Bohužel po jejím boku se objevuje dosti nevýrazný princ, který má k tomu opravdovému daleko... Vezmu-li však v potaz, že se jedná "pouze" o televizní pohádku, právem ji mezi němi patří jedno z předních míst. Hodnotím 4 hvězdičkami, přesněji 65%.(17.2.2008)

• Amper01

Pohádka nízké úrovně... A ta nanervylezoucí hudba... Ale herecké obsazení bylo příjemné a jednoduchý odpočinkový příběh...(29.2.2012)

Triky jak z první republiky, ale jinak celkem příjemná pohádka i přes herecky slabou Vondráčkovou a Tomse. Hodnocení: 50 %(1.1.2012)