Co dělat v Denveru, když člověk nežije

Things to Do in Denver When You're Dead

Krimi / Drama / Romantický

USA, 1995, 115 min

Gary Fleder

Gangsterský film o jedné zpackané akci, který by evidentně chtěl dosáhnout kvalit "Gaunerů", ale Fleder není Tarantino a Garcia není Keitel. Nicméně určitě nadprůměrný film.(24.3.2003)

Kvalit a výjimečnosti Pulp Fiction ani Gaunerů to nedosahuje, ale stejně má dost co nabídnout. Třeba Christophera Walkena coby Zadumaného Muže nebo Steva Buscemiho v jeho jednoznačně nejnamachrovanější roli. A ještě tu je gangsterská láska, zajímavá vypravěčská metoda a leccos dalšího. Rozhodně doporučuju.(23.3.2003)

Inspirace Tarantinovek je zde zcela zřejmá a bohužel v porovnání se snímky Pulp fiction a Gauneři by Co dělat v Denveru, když člověk nežije nespíš nedopadl nejlíp. Pokud se však na chvíli odprostíte od geniality těchto dvou filmů, zjistíte, že i tenhle film má rozhodně co nabídnout...(20.5.2003)

Z žánru tarantinovské "postmoderní" gangsterky se jedná určitě o nadprůměrnou záležitost, která se většinou nebere příliš vážně - a ta sentimentální místa o lásce, přátelství a dokonce rodičovství představují odlehčení, které se dá vcelku snadno překousnout. Zaujmou rozhodně dobré herecké výkony (mě překvapil zejména Treat Williams) a celkově "konsistentní" galerie klaďasů i těch "zlých" vrahounů.(3.9.2005)

Docela to šlo kvůli Buscemimu a Walkenovi. Andy Garcia je sympatickej akorát sem nemoh přenýst přes srdce že Mr. Pššta oddělá magor co žere hovna.(2.1.2005)

Rozpočet $8miliónovTržby USA $529,766Tržby Celosvetovo $2,700,000(4.4.2010)

(spíš 3,5*, ále co, docela jsem se bavila a možná bych někdy mrkla znova ... Buscemi potěšil; to, jak dopadl, už méně)(29.9.2008)

Po úspechu Quentina Tarantina zrazu chcel každý producent svoje „Pulp Fiction“ – a musím povedať, že Garymu Flederovi sa to náhodou celkom svižne podarilo. Dal dokopy zaujímavý herecký tím (Andy Garcia, Steve Buscemi, Christopher Walken...), zvláštne záhadnú atmosféru a vôbec, scenár Scotta Rosenberga ("Príbehy z hrobky") odsýpa ako sa patrí, o napätie a svojský zmysel pre humor taktiež nie je núdza.(25.12.2004)

Gangsterka inspirována Tarantinem, ovšem poněkud temnější se skvěle obsazenými magory Buscemim a Treatem Williamsem.(27.5.2003)

For ME 81%(23.10.2011)

Výborná gangsterka, ktorá naviazala na vtedajší úspech Pulp fiction s výborným hereckým obsadením, kde každý z hercov má dosť silný part a celkovo aspoň ja mám taký pocit, že sa režisérovi výborne podarilo každej postave nadeliť primerane vyrovnanú dávku sympatií. A.Garcia sa do úlohy perfektne hodil a všetci, ktorých si vybral do partie sú viac či menej známy a kvalitní herci. Asi najväčším prekvapením je Ch.Loyd, ktorý si zahral asi najepšiu (hoci malú) postavu v celej svojej kariére. V úlohe nájomného vraha sa predstaví skvele nenápadný S.Buscemi, postupne likvidujúci partiu "svätého Jimiho", ktorá zbabrala dosť jednoduchú, ale netradičnú úlohu. Chladný a invalidný boss pre nich zvolil slávne nepopulárny spôsob smrti-pohanku. Každý z partie sa rozhodol čeliť rozsudku smrti po svojom... Jeden z malých veľkých gangsterských filmov, ktoré zatiaľ nevydal žiaden z distribútorov na DVD. Svojho času som tento film na VHS zbožňoval. Film 80%.(26.5.2009)

7/10 Svezlo se to na Quentinovske vlne a v kine se mi to tehda libilo, otazkou je, jak by to dopadlo ted. Ale predpokladam, ze ansambl hereckych jmen by to svym charismatem zvladl, prestoze story byla poslabsi(19.11.2008)

Nevim, co dělat v Denveru, protože tam nežiju. :-)(28.7.2003)

Velmi zajímavé. Připomíná to trochu gaunery, ale je to o třídu níž. Přesto se jedná o dobrý počin a Buscemi jako vrah je skvělý. Navíc scéna s jeho úmrtím mě pokaždé rozesměje. ( "Meeejdaan!")(23.12.2007)

Snaží se to vypadat jako gangsterka od Tarantina, ale k tomu jí chybí ještě sakra hodně. Andy Garcia veme kšeft po pár letech z podsvětí a trochu se mu to podělá. Nebylo to špatný, ale občas to nedávalo smysl a bylo přehnaný. A Steve Buscemi měl dostat mnohem víc prostoru. Neni to film, na kterej bych pěl ódy ještě za pár let, ale na večerní odreagování to stačilo.(19.8.2010)

Strašnej dabing.. třeba to byl dobrej film..(11.12.2006)

S Garciou ten film asi stojí i padá,ale protože Gary většinou stojí, tak je dobrej.Fairuza Balk v roli šlapky Lucinndy naprosto excelentní !!(27.7.2010)

Překvapivě neznámá gangsterka, balancující na hraně mezi odlehčeností a tragikou, která nakonec spadne do druhé kategorie. Nicméně ona romantická vložka je tam celkem iritující. Ovšem Walken, Buscemi a hlavně Andy Garcia jsou naprostou sázkou na jistotu a konec filmu je naprosto bravurní. SPOILER: nejen ten na lodi, ale když Garcia přijde do restaurace, sepne ruce a do toho veterán praví: "Jimmy the Saint was a real hero in that times." a naběhnou titulky. To je prostě fakt pecka konec. -)(8.2.2011)

Nevím, docela se mi to líbilo! Jasně nejsou to Gauneři, Mafiáni ani Kmotr... Ale je tam ten závan ... snad ta atmosféra zločinu. Já mám tuhle atmsféru ráda.(12.8.2003)

Výborná atmosféra,fajn herci.Forsythe, Williams, Buscemi a Walken jsou prostě skvělí,téměř jako vždycky. Andy Garciu jsem nikdy moc rád neměl, ale kdo mě upřímně mile překvapil byl Christopher Lloyd. Po všech těch šaškovskejch rolích v Návratech do budoucnosti nebo Denisovi byla tohle fakt moc příjemná změna.Škoda, že nedostává víc vážnejch rolí.(20.11.2008)

<< předchozí 1 2