Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když vlivný mafiánský boss (Christopher Walken) požádá bývalého gangstera Jimmyho Světce (Andy Garcia) o poslední službu, nemůže Jimmy odmítnout. Shromáždí svou starou partu, aby společně provedli zdánlivě jednoduchý úkol - odradili nežádoucího nápadníka mafiánovy dcery. Když ale při akci někdo neplánovaně zemře, Jimmy i jeho kumpáni se ocitnou na seznamu "mrtvých mužů". Jimmymu zbývá pouhých osmačtyřicet hodin na to, aby dal všechno do pořádku a zachránil život kamarádům i ženě svých snů. (HBO GO)

(více)

Recenze (84)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kvalit a výjimečnosti Pulp Fiction ani Gaunerů to nedosahuje, ale stejně má dost co nabídnout. Třeba Christophera Walkena coby Zadumaného Muže nebo Steva Buscemiho v jeho jednoznačně nejnamachrovanější roli. A ještě tu je gangsterská láska, zajímavá vypravěčská metoda a leccos dalšího. Rozhodně doporučuju. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po úspechu Quentina Tarantina zrazu chcel každý producent svoje Pulp Fiction. Garymu Flederovi sa to náhodou celkom podarilo. Dal dokopy zaujímavý herecký tím (Andy Garcia, Steve Buscemi, Christopher Walken, fakt banda na pohľadanie), zvláštne záhadnú atmosféru a vôbec, scenár Scotta Rosenberga (Príbehy z hrobky) odsýpa ako sa patrí. O napätie, nepredvídateľný koniec a svojský zmysel pre humor nie je núdza. ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že někteří hodnotitelé zde jsou buď slabomyslní nebo v nějakém drogovém opojení. Neuvěřitelně hloupý a zbytečný film. Vůbec nedrží pohromadě. Hlavní a určující zápletka je na úrovni slohové práce prvního stupně ZDŠ. Mafián se rozhodne, že změní preference bývalé milenky jeho oblíbence, která ho opustila pro jiného. A to tak, že zapůsobí na jejího snoubence a přemluví ho (řeklo se bez násilí), aby jí nechal na pokoji. To je hodně pitomé, ale budiš. To hlavní teprve příjde. Mafián nabídne hlavnímu hrdinovi Jimmymu roční průměrný plat za jednodenní akci onoho přemlouvání. Jimmy, který je velmi inteligentní si vybere partu čtyř idiotů, kteří se navíc mezi sebou nesnášejí. V plánu je dostat snoubence ven z auta. V přestrojení za dálniční policii zastaví auto s mladíkem a teď začíná série naprostých nelogičností. Napřed je mladíkovi podezřelé vzezření obou policistů a místo aby se rozloučil a raději odjel, začne je urážet. Psychicky labilní magor ho vytáhne ven a málem ho uškrtí. Když mu ten druhý policista zachání život, začne s mnohem horšími urážkami. Už drahnou dobu to pozoruje další z party dalekohledem z několika set metrové vzdálenosti. Dostane od šéfa pokyn ať zasáhne. Ve skutečnosti by tam byl za několik vteřin, tady to trvá minuty. Mezitím magor ubodá mladíka, ze zadních dveří dodávky se vynoří jeho milá v slzách a ten hodný policista jí nepochopitelně ustřelí hlavu. Pak už je to jen další série nesmyslů. Film není vtipný, napínavý, dokonce ani zajímavý. Doprostřed je násilně vložená romantická pasáž, kdy se Jimmy zamiluje do mladičké umělkyně. Toto dílko kráčí za poslední nepochopitelnou akcí. Jimmy, který je v celém filmu líčen jako milý muž, který má na mysli jen blaho přátel a své vyvolené, vyláká do ústraní a pak ubodá toho, kvůli kterému to vše začalo - mafiánova chráněnce. Ten je navíc Jimmyho přítelem. Příště si dám pozor až uvidím na titulcích Scott Rossenberg - ale ten přece musí umřít. Brzy. ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tenhle film působí příliš nepřirozeně a všechno je v něm přitažené za vlasy, stejně jako jeho zápletka, která je opravdu nepovedená. Nechápu, proč bylo potřeba na jednoduchý úkol (postrápit jednoho frajírka, který ani nepatří do podsvětí) pět gangsterů. Na to by snad měli v pohodě stačit dva (pokud ne jeden). Nechápu, jak mohli takhle jednoduchý úkol až tak pohnojit. Snad jen proto, že to byli naprostí diletantni. Nechápu, jak může někdo s tak dobrým srdcem jako Garcia v tomhle filmu být zároveň drsný gangster. Atd. atd. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jimmy si najmä na prácičku, na ktorú je najatý uber gangstrom- Walkenom s mŕtvym vtákom, päť ksichtov na pohľadanie a musí mu byť hneď zrejmé, že s nimi ide to poriadneho rizika. A nevyplatilo sa, holt jednoduchá záležitosť sa skomplikuje vzbŕklosťou aktérov. Až máte dojem, že nie sú mentálne úplne v poriadku a vlastne ani vzhľadom na priebeh celej akcie som nenašiel dôvod, prečo by som im mal držať nasledujúce minúty palce pri unikaní nájomnému vrahovi. Sympatický tu sú v podstate iba Garcia v nevkusnom deväťdesiatkovom XXL obleku a jeho milá. To je aj Lloyd, ale keďže má na svedomí to, čo má, si nič dobré nezaslúži. Filmársky sa Fleder chcel trochu vytiahnuť a tak tu máme vsuvky s odkazmi od mŕtvych a snové, patrične gýčovo ladené scénky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Obleky pro Andyho Garciu vybral a dodal samotný Giorgio Armani. Informace je uvedena na konci závěrečných titulků. (dokec)
  • Velšský hudebník John Cale se filmem nechal inspirovat při psaní písně „Things" (2003). (WernerDMZ)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama