Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer

Recenze (199)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ak máte chuť na nenáročnú, béčkovú, akčnú, chlapácku záležitosť, ktorá sa nehraje na niečo viac než je, tak ste na správnej adrese. Alan Ritchson je hora svalov, ktorá úprimne strčí horu menom Dwayne Johnson do kapsy. Alanove herecké schopnosti sú rozhodne pestrejšie. Zápletka fajn, ostatní herci primeraní rozpočtu a celkovým ambíciam, akcia ak je v nej Reacher správne testosteronová. Vykašlite sa na nepodarky typu Noční agent, alebo zbytočne prechválené Banshee. Tu si užijete nabušeného vyšetrovateľa s dobrým postrehom, odhadom a zmyslom pre detaily. Áno, Reacher má chyby a rezervy, ale v rámci jasne definovaného žánrového zaradenia je to presne to, čo to byť má. Druhá séria je o niečo málo menej vydarená. Nie zásadne, ale je tam menej toho dedukovania, viac pletiek a vzťahov a viac akcie. Stále však dokázalo splniť očakávaný účel. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série 1) Hodně jsem váhal mezi 3* a 4*. Jatka jsem četl a celkově jsem byl s adaptací spokojený. Reacher vypadá tak jak vypadat má, ale Ritchson mi nějak moc nesedl. Takový Cena by se tam hodil víc. Ostatní herci nehráli vyloženě špatně, ale že by byl někdo z kladných postav dvakrát sympatický nebo charizmatický, to se taky říct nedá. No a ve finále klasický problém filmové a seriálové tvorby posledních let, všechno se strašně a až zbytečně natahuje. Série 2) Jak mi v první sérii moc nesedl Ritchson, tak tady jsem za něj byl rád, protože sehnat tak strašné nesympatický "herce", to už musíte mít talent. Příběh není špatný a přeskakování v časových liniích mi nevadilo, ale opravdu se nedalo koukat na akci. Ta byla opravdu hodně špatná, bez nápadu a děsně statická a k tomu fakt špatně natočená. Škoda, dát si na ní víc záležet a vybrat lepší herce, dal bych lepší hodnocení ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Jack Reacher je neohroženým akčním hrdinou, který v sobě mixuje Jasona Bourna, MacGyvera, Sherlocka Holmese a kráčející skálu. Zní to skvěle, že? Bohužel stejně jako u filmů je i zde potenciál této postavy zoufale promrhán. Reacher sice dovede být vynalézavý a i z malinkatého detailu dovede poznat téměř vše, ale pouze v pár situacích. Ve zbytku série na tyhle schopnosti milerád zapomíná a chová se jako pobuda, který neumí do 5 napočítat. Na stejném principu zde funguje více věcí. Například Jackova nemluvnost, která se párkrát během série zmíní a Jack párkrát nemluví, aby pak vedl dlouhé monology při každé možné příležitosti. Ostatní postavy jsou co se charakteru týče trošičku konzistentnější. Navíc celkem slušně obsazené. Po akční stránce si také není moc na co stěžovat, snad jen, že akce mohlo být více a nemusela by často končit jen tím, že Jack někoho dvěmi efektními ranami vypne. Co však seriál sráží nejvíce dolů je obrovská umělost děje. Spoustu věcí se zde děje hrozně nahodile a tak nějak uměle.. Zkrátka moc nevěřím, že by se spoustu věcí událo tak jak se zde událo. Ono na stránkách knihy ty scény asi fungovat mohli, ale tady jsem tomu prostě nevěřil.  Taky bych seriál zkrátil tak na 6 epizod. Né že bych se vyloženě nudil, ale dost času sledujeme něco co vlastně nikam nevede, aby pak hlavní hrdina na řešení celého případu přišel jen tak mimochodem ve sprše. Celkově je to asi relativně fajn seriál na jedno podívání, ale nic víc, a pokud jej vynecháte tak o moc nepřijdete. 3* 55% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Nový Reacher je ve výsledku povedená akční mlátička, která na pozadí kriminálního detektivního příběhu působí na poli osmi dílů velmi dobře a hlavně funkčně po celou dobu. Nutno říct, že první díl nastavil laťku tak strašně vysoko, že už nejspíš dál nebyl překonán a trochu mě osobně mrzí, že v prvním díle se Reacher rval hlava nehlava, kdežto v dalších dílech trochu zvolnil a dal se spíše na detektivní linii, ale nakonec to naštěstí vše solidně vyrovnal ve finále, kdy jsme se dočkali jak završení celého poměrně spletitého vyšetřování, tak i akčního závěru. Postavy jsou zábavné, násilí je nekompromisní, děj je celkem složitý, a tak i fanoušci krimi si přijdou na své, ale celou sérii jednoznačně táhne Alan Ritchson, který se jako 100 kilové nasekané zvíře pro tuhle roli narodil. Jsem víc než spokojen a pro fandy žánru je to skoro povinnost. S02: Konečně zase další nášup pořádné chlapské akce tak, jak se patří. Alan Ritchson je pro mě jeden z nejlepších herců tohohle žánru a takové monstrum bych teda potkat nechtěl. Je fakt, že oproti první sérii už tady nejede Reacher solo dráhu a neodehrává se v malém městečku, ale naopak jede s týmem a v trochu širším příběhu, takže tím trochu ztrácí svou "hlavní roli" a přesouvá více pozornosti na celek, ale to rozhodně není špatně (ikdyž to možná trochu zamrzí.) Celý jeho tým je totiž ve výsledku skvělá parta se skvělými herci, příběh taky jede slušně v tempu a Reacher si tady pořád krade většinu pro sebe. Co se mi naopak trochu nelíbí jsou takové neduhy žánru, které se bohužel nevyhnuly ani Reacherovi. To, že 120kilová hora mlátí chlapy hlava nehlava, beru, ale když je tam mlátí i nějaká 50kilová buchta, to už jim zas tak nežeru. Místy je akce přitažena za vlasy a celému týmu to až moc jednoduše vychází bez jakýchkoli vedlejších ztrát nebo zranění, mnoho logických detailů nedává smysl a co mě mrzí nejvíc, že je zde až moc málo brutálních a násilných scén, jelikož surového lámání končetin jsme se zde dočkali jen jednou, což je trestuhodné. Jinak samozřejmě až na tyto "detaily" jde pořád o extrémně zábavnou, drsnou a akční jízdu, která těží zejména ze skvělých hlavních postav a neutichajícího napětí, takže jsem se nenudil ani minutu v celé sérii a jde zkrátka přesně o ten typ seriálu, který chytne a nepustí. Veliká spokojenost. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tím nejlepším způsobem béčkový/brakový mix Jamese Bonda a Sherlocka Holmese z amerického zapadákova. Ovšem se suše hláškující a kosti drtící 190 centimetrů vysokou 100 kilogramů vážící mašinou s býčí zarputilostí, přímočarostí a emoční zakrnělostí téměř ve stylu Arnolda z Komanda v hlavní roli (třeba poslední epizoda má opravdu velmi blízko ke klasickému finále akčního béčka z 80./90. let :). Kdyby měl John Matrix tedy vedle schopností recyklovat lidský odpad též silně rozvinuté detektivní schopnosti. A Komando bylo krimi thriller s dobře promyšleným dějem plným zvratů, obstojně prokreslenými a sympatickými vedlejšími postavami a správně brutálními, všehoschopnými padouchy. Četl jsem alespoň deset knížek série a až na pár malých problémů nemám, co bych této adaptaci první knížky (nebo adaptaci postavy Jacka Reachera obecně) vytkl. Ale pro úplnost těch pár negativních věcí vyjmenuji - první epizodu jsem si musel na Alana Ritchsona v roli Reachera přece jen zvykat (protože jsem si ho představoval ještě trochu jinak - "hranatějšího" a o něco víc old-school charismatičtějšího), pocitově se pár epizod táhlo, několik věcí asi mohlo být vynecháno a v druhé polovině děj sem tam přišel s nějakou hloupostí. 7,7/10 ()

Galerie (111)

Zajímavosti (26)

  • Dle prvního oficiálního traileru je zjevné, že děj první série přímo vychází z děje první knihy Lee Childa o postavě Jacka Reachera, a sice knihy „Jatka“ z roku 1997. (Thommy91)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama