Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 6

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 6

Recenze (228)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrchol nabubřelé idiocie ve vypatlaném woke hávu. Seriál začne na začátku plácat dohromady několik nesouvisejících (prvoplánově zajímavých) témat a když konečně ten slepenec začne propojovat, zůstává jen jedna zcela nesmyslná linka, co ani neumí obhájit logiku hlavní myšlenky. Podrobně u jednotlivých epizod. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat že první dva díly jsem si nebyl jistý jestli to dokoukám, moc mě to nechytlo..  Po třetím díle už jsem rychle spěchal na 4 a pak šup šup a sjel celou sérii. Ve finále - spokojenost. Vím že knížka je náročnější čtení a potřebuje asi trošku času soustředění, tudíž pokud jsem se k ní nedostal zamlada... Teď už je soustředění jedna z věcí které se mi příliš nedostává. O čase nemluvím. Ale neztrácel jsem se, bavilo mě to a pevně doufám (ale optimista úplně nejsem) že algoritmy netflixu schválí i následující série. Palec hore, more! ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Do seriálu se mi vůbec nechtělo pouštět především kvůli dvojici D+D, ale scifi tématika mi stejně nedala a říkal jsem si, že zkusím aspoň jeden díl. A přišlo okamžité zaháknutí a binge v jedné sobotě. Bavilo mě to množství různých vychytávek, témat, vynálezů, objevení pravdy. Vizuál mi neskutečně sedl, většina postav se v délce sezóny dokázala vyvíjet a představovat. Pár momentů mě dokázalo, naštvat, kdy jsem si říkal, že tohle debilní rozhodnutí sem nepatří a bije hrozně do očí, ale nastalo to minimálně. Část VR se docela rychle vyčerpala, ale byla potřeba. Ve finále musím konstatovat velkou spokojenost. Teď už si jenom pořídit knihy. Season 1 - 80% ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Bah. Problém 3 těles má spíš problém (úvodních) 3 dílů, během kterých neznámá apokalyptická hrozba vyloží nejen všechny své karty přímo před oči diváka, ale donutí ho načuhovat i do svého spodního prádla, jestli tam náhodou podle neschovává náhradní eso nebo žolíka. Generování následného napětí je poté efektní jak střílení polystyrénovými kuličkami, které k tomu nepodporuje jak tuze nezábavná a utrápená banda mladých géniů (tu jejich inteligenci Vám musí permanentně oznamovat, protože jinak nemáte šanci pochopit, v čem zrovna spočívá a odkud vzešla), tak mrzce zkratkovité zacházení s detaily. Chvíli děj tráví čas ťapkáním milimetrovými kroky, aby pak začal skákat kalibrem trojskokanů a vztahy mezi postavami mají chuť kyselého pomeranče. Nápad je evidentně dobrý, užité peníze jsou vidět na správných místech (i když přehnaný vliv DB dvojice na casting z Game of Thrones mi přijde spíš na škodu), jen ten příběh mohl být rozložen mnohem lépe, s dramatičtější gradací, klidně i odvážnějším skákáním v čase skrz virtuální realitu. Na to, jak bylo v první půlce solidně nakládáno s cliffhangery, tak závěr byl unavenější než siestující latinoamerický mrož. Předloha slibuje mnohé, ale to by mi musela slíbit víc než vlastnictví hvězdy, abych pokračoval dál. ()

Mafiapau odpad!

všechny recenze uživatele

Dobrý den. Milujete audio-visuální neomarxistickou propagandu z Netflusu? Vítejte! Milujete audio-visuál tvůrců kterým jde o dobrý sci-fi výtvor? Palte zpět do těch odporných extrémně-pravicových nor odkud jste byli vychování k takové odporné buržoazii! Nevěřil jsem že toto pololetí uvidím větší sračku než-li Invasion a Blue eye Samurai. Tuto úvahu mi však změnil seriál 3 Body Problem alias problém tří buzen. Jediné pozitivum tu bylo score Ramina Djawadiho a výkony oblíbených herců (kterých je mi líto kvůli tomu v čem tu plavali). Ono by se to jako už zde zmíněné woke srajdy dalo jen přejít s tím že: "Je to jen ten woke netflix, které zajímá více politika než-li seriál". Problém je v tom, že předloha byla výtečná, a vidět co z toho může někdo zremixovat na kupu vaginálních výtoků feat. MC negr a DJ polomáčka, nenechává člověka s alespoň trojciferným IQ, chladným. Jsem zastáncem svobody slova. Avšak nejsem zastáncem hlouposti a debility, tudíž svobodně prohlašuji: Pokud jste tomuto zvratku dali více jak tři hvězdy, neměli by jste psát recenze - alternativně, vaše názory jsou pro nezdegenerované lidi k smíchu. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Seriál měl být původně vysílán v roce 2023, ale tvůrci David Benioff a D.B. Weiss trvaly na natočení ještě jedné scény, která nebyla původně ve scénáři. V té době, v roce 2023, začala v Hollywoodu stávka a natočení této scény se o několik měsíců opozdilo. Tvůrci i tak trvali na tom, že scéna musí být natočena. Po skončení stávky byla scéna natočena a seriál byl odložen na březen 2024. (Dalfor)
  • Trisolaris, domovská planeta mimozeské rasy, je v seriálu soustava tří sluncí vzdálená 4 světelné roky od Země. Taková soustava opravdu existuje, jde o Alfa Centauri, našeho nejbližšího hvězdného souseda. Obsahuje dvě objevené planety, ale na žádné nepanují podmínky vyobrazené v seriálu, mimo jiné protože třetí hvězda tohoto systému je velmi malá a obíhá stranou hlavních dvou hvězd. (spacemaster)
  • Název seriálu Problém tří těles je skutečný matematický problém, který opravdu nemá žádné obecné řešení. Existují ale řešení pro specifické případy tohoto problému, nejznámnější z nich pravděpodobně Lagrangeovi body, oblast prostoru, kde se gravitační vliv dvou těles vyrovnává a třetí těleso může v takovém bodě setrvat nekonečně dlouho bez vynaložení vlastní energie. (spacemaster)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama