Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (92)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Stříbrná kulka“ je příjemné retro, které má osmdesátkový feeling, jenž vás dovede dostat, ale má i postavy, které tu hrají prim. Dětští hrdinové vám nemusí být vždy po chuti, ale tady se ukazuje, že byli zvoleni velmi dobře, jsou uvěřitelní, stejně jako jejich vztahy. Funguje to velmi dobře a za mě je to snímek, u něhož mi bylo docela líto, že mi tak dlouho unikal. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jasne z toho cítiť Kinga, čo je fajn. V porovnaní s filmami o vlkodlakoch ako sú staršie klasiky The Howling (1981) a An American Werewolf in London (1981) jasne zaostáva hlavne v maskách. Vlkodlak tu vyzerá ako naštvaný gumový medveď čo je fakt. No napriek tomu to obsahuje poctivú dávku napätia (i vtipu - scénka honba dedinčov na vkodlaka a následná svätá omša za obete), možno i preto, že v podstate ide o rozprávku (s krvou) a hlavnými hrdinami sú dvaja neplnoletý súrodenci. PS: Ak chcete vidieť Terry O´Quinna (John Locke z "Lost") o 20 rokov mladšieho, tu je jedna možnosť. Dostane fajn šupu bejzbolkou po hlave od vlkodlaka. A nie jednu ;-))). ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tak i tentokrát se musím hanebně přiznat k tomu, že Kingovu knihu jsem nečetl, a proto jsem při hodnocení filmu nebyl tímto faktem ovlivněn. Děj sice velmi přepovídatelný, ale o tu snad ani tak nešlo. Celý film se nese příjemnou rodinnou hororovou atmosférou, která vám dodává jistoty, že vše nakonec tak nějak dobře dopadne. Neviděl jsem sice mnoho vlkodlačích hororů, ale zdejší masky nebyly z nejhorších (na vlkodlaka ze Záhrbního komada pochopitelně ani zdaleka nemá), sice bylo znát člověka v gumovém obleku, ale měl jsem možnost vidět mnohem a mnohem horší převleky a efekty. Ve snímku velice potěší kladná! role Garyhu Buseyho, která mu výborně sedla a udělala tak z něj asi nejsympatičtější postavu společně s naším mladým hrdinou. edinou malou výtku bych poslal na adresu znatelných pohybů nohou u ochrnutého chlapce. Celkově velmi příjemný film, který mě snad i jednou donutí k tomu, abych si přečetl předlohu. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Od Kinga som knihu nečítal a tak neviem povedať či je lepšia kniha alebo film ale ani tento vlkodlačí horor není zlý. Priam naopak je to velmi slušne natočené až po dej a efekti ktoré sú na slušnej úrovni vlkodlak vyzerá vynikajúco. Mimochodom, dnes už vlkodlačích filmov je velmi dosť napr. Howling, Wolf, American wolf in London, Paris a mnoho iných kúskov ktoré som ešte nemal tú možnosť pozrieť. Tento vlk vychádza von len v noci a zabíja všetkých ktorý mu idú do cesty a popri tom aj používa baseballovú palicu na omráčenie obetí. Atmosféra graduje po celý čas až sa dostaneme na koniec kde vlkodlaka postrelia striebornou gulkou. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z kingových adaptácií, ku ktorej si sám napísal scenár, u mňa je niekde na hranici troch a štyroch: sympatický klaďas gary busey, príjemný detský cast, podarené masky, v závere chýba napätie a práca s gradáciou a tiež je prítomná istá pre niektoré kingovské horory typická nerozhodnosť v poňatí filmu ako Ačka alebo Bčka (téma vlkodlakov v Ačkovej podobe = Vlk s Nicholsonom, v Bčkovej napríklad Underworld, niečo medzi - Silver Bullet); ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou pro film byla novela Stephena Kinga Cycle of the Werewolf. (mahler)
  • Marthy (Corey Hainz) a Brady (Joe Wright) ve 27. minutě ve větru pouštějí draky. Jejich okolí a stromy kolem nich však naznačují, že je bezvětří. (Terva)

Reklama

Reklama