Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Anarchistická směs nesmyslných postav, žertovných hříček a surrealistických zápletek se snaží navázat na tradici započatou Spike Milliganem a rozvíjenou Monty Pythony. Ve srovnání se svými předchůdci je tato šou o poznání slabší, přece jen jde o hodně nevyrovnanou sérii, ale stále jde o nemainstreamový, místy provokativní humor, který je oživením televizního vysílání. Celkový dojem 55%. ()

Bytchaz 

všechny recenze uživatele

Mistrovství světa v zírání (včetně slo-mo opakovanejch záběrů), geniální Mark Heap a jeho "Ming the Merciless", "The artist formerly known as Prince" lovící stádo žokejů... Podobnejch pythonovin jsou tam desítky. Najde se pár scének, který úplně nefungujou, ale je jich tak málo (vybavuju si asi dvě), že těch pět hvězd je naprosto zaslouženejch. Všem milovníkům úchylnýho britskýho humoru a Monty Pythonů vřele doporučuju. Pure gold. P.S.: Jestli se vám Big Train zalíbí, sežeňte si Smack The Pony, což je prakticky totéž, ale v ženskym a překvapivě stejně vtipnym provedení. ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Jednou večer jsem na dvojce narazil, na tento "kousek" a díl se mi tak líbil, že jsem si sehnal všechny. Jsem fandou Monty Pythona, britský humor je mi blízký, takže mi Velkovlak sedl. Nepravděpodobné momenty s nadsázkou, křečovité situace, nečekaná rozuzlení, pokud ne už sám průběh skeče. To jsem čekal a také dostal. Víc od toho nečekám a nepotřebuji, ale nutno říct, že Vlekovlak sem tam dodal i něco navíc. Simon Pegg ukazuje svůj potenciál, který zůstává od dob seriálu neyužit. 5/5 ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tuhle partu miluju. Skvělé herecké výkony, geniální, absurdní (britský) humor, úžasně vystihnuté parodie na různé filmové scény, životní situace a komentátorské obraty (geniální mistrovství v zírání). Ve druhé sérii už sice trošku ztrácí dech, ale i tak si pořád drží dobrou úroveň. Linehan je bůh. Režíroval čtyři seriály, čtyři umístění v TOP seriálech... 90% (1. série - 100%, 2. série - 80%) ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl jen jednu improvizovanou epizodu (tj. libovolně vybraných 11 skečů na YouTube) a jednu ucelenou, ale moc mě to neuchvátilo. Přijde mi, jako by se protagonisté chtěli až moc vyrovnat Monty Pythonům a zapomínali přitom, že vlastní cestou by to šlo lépe. Viz třeba dvojice Hale - Pace, Fry - Laurie, Saunders - French; všichni jmenovaní si sketch-show udělali po svém a výsledek pak také stál za to. Kvalita scének je nevyrovnaná, jeden je třeba skvělý (Do You Speak English?), další zas průměrný (Chirurgové - mimochodem převzaté z živého vystoupení Atkinsona) a po něm následuje mizerný (debil Henderson). Co se týče toho slavného přeboru v zírání - jako jednorázový vtip dobré, ale jako evergreen nic moc. A upřímně, Simon Pegg není zas takový talent, jak by se z některých komentářů mohlo zdát, to už se mi více líbil Kevin Eldon. Doporučuji sledovat coby autonomní skeče třeba právě skrz YouTube, protože v normálních epizodách jednu scénku opakují natřikrát v různých modifikacích (to by až tak nevadilo, ale není tam žádné překvapení) a jednotlivé situace jsou natahované až běda - tam, kde Pythonům stačila minuta, se vtip v Big Train rozmázne klidně tak na tři až pět minut. Dal bych dvě hvězdy, ale zvednu svoji známku ještě o stupeň nahoru, právě proto, že coby samostatné scénky mě tento projekt celkem baví. P.S. Nemyslím si, že by problém byl v dabingu, ten je celkem obstojný (především P.Rychlý) a třeba zmíněný skeč o nedorozumění Angličanů mi přišel vtipný jak v originále, tak v češtině. ()

Zajímavosti (4)

  • Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)
  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)
  • Píseň "Big Train" byla nahrána Maxem Gregerem a jeho orchestrem. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama