Reklama

Reklama

Kdo přežije - Panama

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2006

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Danielle DiLorenzo, Shane Powers

Tvrdá soutěž na exotickém ostrově, ve které trosečníci doslova bojují o přežití, vodu, jídlo a náčiní, které jim usnadní život. A v neposlední řadě o výhru v podobě milionu dolarů! (oficiální text distributora)

Recenze (85)

danielosbourne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER text obsahuje informace o vítězi: Tuhle řadu hodnotím velice kladně, protože je to v podstatě první řada, kterou jsem vidl v pokročilejším věku. Pamatuji se , že jsem na to koukal už jako malé dítě. Takže v podstatě moje premiéra, kdy jsem dokázal již odhadnout soutěžící i správný postup děje. Nejoblíbenější postavy: Cirie, Aras . Nejméně oblíbené: Shane, Terry, Cortney. Nechápu, jak to Shane mohl dotáhnout tak daleko jak to dotáhl. Přišel mi od začátku nepříjemný a arogantní. Možná chvílemi i nechutný. Nejvíce jsem vítzství přál Cirie. Bohužel mi ji vyřadili, což mě trochu udivilo, ikdyž to bylo v souboji s Danielle kdo z koho. Když jsme se pak přesunuli do finálové trojce, přál jsem si aby se do finále dostala danielle s Arasem a vítězství jsem přál Arasovi, aniž by mi byla Danielle nějakým způsobem nepsympatická. Naštěstí se mi poštstilo a za vítze jsem byl velmi šťastný a spokojený. Uvidíme co přinesou jiné řady, které se chystám shlédnout. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Obvykle mě intrikování soutěžících, jejich vzájemné podrazy a morální ubohost natolik sere, až se pro mě soutěž stává nesledovatelnou. Ale tenhle týden jsem o ni zakopla hned 2x a pokaždé si udržela mou pozornost. Vidím tam totiž člověka, co si počíná suverénně, přitom s ostatními manipuluje minimálně - své úmysly vlastně neskrývá a spoléhá v první řadě na sebe. Poslední přeživší svého původního kmene, kterému ostatní dávají najevo, jak není jedním z nich v době, kdy už dávno o nějaké připitomělé kmeny a falešnou sounáležitost nejde. A já jsem tomuhle hrdému chlápkovi začala přát vítězství, nejspíš si proto poslední díly nenechám ujít. Leda by ten okolní ubohý plankton žraloka přece jen udolal - na čest a spravedlnost se přece v "Survivorovi" nehraje, často nevyhrává ten nejlepší, ale ta největší svině. EDIT: Beru zpět, není hrdý - je to lulan, stejný prasečí pazneht jako ostatní a neumí prohrávat se ctí:-/. 55% ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. V Panamě se sešlo několik opravdu sympatických hráčů. Bohužel u otěží celé hry byly právě ti, které bych bez milosti hned vyházel. Hlavně Cirie, která byla na odpis už na první kmenové radě, ale v nenápadném stylu ukecaný černošský mamky se dopracovala až těsně pod vrchol. Koho jsem si oblíbil, je asi všem jasné. Terry si z toho udělal svou one man show, i když byl v podstatě sám proti obrovské přesile. Sice vám nemusí být sympatický, ale člověku v této pozici prostě musíte fandit. Paradoxně možná tato situace Panamě ubližuje, jelikož se z toho stává předvídatelná hra hrdiny proti všem. Shane byl naprostý magor, ale přiznám se, že občas mě opravdu dobře bavil. Výskyt sexy holek taky potěšil. Na Sally, Misty a hlavně mrchu Danielle se dívalo fakt pěkně. Z vítěze jsem nadšený rozhodně nebyl. Souboj Terryho s Arasem byl ke konci už hrozně osobní a to se mi moc nelíbilo. Bohužel i Terrymu začaly ujíždět nervy a údajnému Arasovu kouzlo jsem navíc ani na chvíli nepodlehl. Favorit: Terry, Oblíbenci: Danielle, Sally, Bruce, Austin. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář obsahuje části této série = pokud jste sérii neviděly, tak si tento komentář prozatím nečtěte. Opět si vzpomínám na mládí, kdy jsem sledoval pořad ,,Kdo přežije,, (jen přesně nevím jakou sérii z prvních sérií) a i u této novější řady se bavím. Oproti Guatemale je zde hned několik kladných změn a to hlavně jak skrytá imunita (hned je o drama postaráno, když dostanete 4 hlasy a váš soupeř 6, ale skrz jeho případnou imunitu můžete jít domů vy). Co se politikaření týče tak se tu stále drží kompaktní bloky z původních kmenů = různé intriky a přeběhlíci tu prozatím chybí (ač náznaky tu jsou a nějaká ta zrada taky nastane) na rozdíl třeba od Guatemaly. Fandil jsem Daniel a Arasovi (sice tyto typy nemám rád, ale Aras mi je nějak svým vystupováním sympatický). Nakonec se série vyhrotila a už tu byly nečekaná vyřazení, spory a nakonec i vítěz/ka mile překvapil/a. Terry si za hru zasloužil vyhrát nejvíce, ale nepřál jsem mu za jeho arogantnost, kdy jemu je 40+ je zkušený atd.. vyhrává a ještě se směje do ksichtu tomu koho porazí a je to mistr světa... 4z5 ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Survivor Exile Island (Ostrov vyhnanství) je pro mě divácky velmi komplikovaná série. V pořadí již dvanácté dobrodružství, které již potřetí zavítalo do panamských vod (předtím série 7 - Pearl Islands a 8 - All Stars) mělo slibně našlápnuto, nejen díky velmi atraktivnímu castingu, prostředí a také díky několika výrazným novinkám a změnám, které Survivora posunuly do trošku jiného levelu (skryté imunity, exilový ostrov) ale i díky schopnostem několika jedinců, ať už vybroušenou taktickou hrou nebo téměř robotickými sportovními výkony v soutěžích či a to v neposlední řadě faktorem zábavy, kterou do této řady někteří, když řeknu šílenci ( nejen Shane) nebudu se mýlit, přinesli, stát se jednou z nejlepších řad vůbec, ovšem...bohužel tato skvěle rozjetá řada má pro mě jednu obrovskou kaňku na kráse a tou je osoba, která se nakonec radovala z titulu "Sole Survivor". Ano, vítěz 12. řady je pro mě společně s vítězem 21. řady - Nicaragua (ten je ještě 100% příšernější) nepřekousnutelný. A přitom stačilo tak málo, a to aby vyhrál kdokoliv z jiný z Final6 (hlavně 2. a 4. místa je škoda) než ta osoba, která nakonec vyhrála. Dvakrát škoda, za vítěze sundavám jednu zářivou. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • V této sérii byli poprvé soutěžící rozděleni podle věku. (AlohaAnty)
  • Tina Scheer, členka kmene starších žen, se původně přihlásila do předchozí série Kdo přežije: Guatemala (od r. 2005), kam byla i vybrána. Těsně před odjezdem se jí však přihodila osobní tragédie, skrze kterou musela svůj odjezd zrušit. Tvůrci pořadu však přišli s velkorysou nabídkou. Tina dostala pozvánku do 12. série odehrávající se v Panamě, jakožto projevení soustrasti od štábu a navíc jako možnou terapii, kterou přijala. (Moly)

Reklama

Reklama