Reklama

Reklama

Kdo přežije - Čína

(série)
  • USA China
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2007

Tato řada je v pořadí patnáctou sérií americké reality show. Jak je z názvu patrné, natáčelo se v Číně a tedy na tuto hru neobvyklém místě. Žádný tropický ostrov uprostřed oceánu, ale okolí přehrady Zhelin ležící v provincii Ťiang-si v Čínské lidové republice. Moderátor Jeff Probst prohlásil, že to byl první americký seriál (konkrétně tato řada), který byl celý výhradně natáčen v Číně. Tato řada je sérií, která byla natáčena na nejsevernějším místě ze všech dosavadních řad a natáčelo se mimo tropické pásmo.
Producentům této show se podařilo zajistit nebývalý přístup na několik čínských památek, včetně Velké čínské zdi a Šaolinského chrámu. Natáčení této řady začalo 25. června roku 2007 a skončilo po třiceti devíti dnech 2. srpna 2007. V americké televizi tato řada běžela od září do prosince téhož roku.
Šestnáct nových trosečníků bylo rozděleno do dvou kmenů. Červený kmen nese název Fei Long, což v překladu znamená Létající drak. Žlutý kmen nese název Zhan Hu, což znamená Bojující tygr. V této řadě se již nevyskytuje Ostrov vyhnanství, ale objeví se jiný zvrat. Naproti tomu skrytá imunita opět bude ve hře. Tato řada přinese nejen nezapomenutelné a oblíbené hráče (tři z nich byli vybráni do jubilejní 20. řady), ale také vzniknou nová přátelství, vytvoří se nové aliance a mnoho trosečníků pocítí na vlastní kůži jaké to je, když vás ostatní podrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Larushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čajna was fun. Lovení ryb pomocí ochočených, ale podvázaných opeřenců, bylo fakt nezapomenutelné. Od začátku jsem měla spadeno na Courtney, protože se vůbec neúčastnila výzev, při návštěvě v čínském klášteře protáčela oči a když nedokázala přesekat lana, tak jsem měla fakt radost, protože něco takového opravdu potřebovala zažít, oči měla krásný a velikánský, ale zbytek těla byl děsivej. Todd byl v pohodě, byl to sice velkej stratég, ale nikdy mi nepřišlo, že se chová vyloženě jako had. Na Amandu jsem taky změnila názor, finální verze je, že mi prostě přijde blbá. Denisin krutý úděl, mě opravdu nezasáhl, tyhle sociální věci jdou mimo mě, ale jsem ráda, že dostala ty prachy, aspoň přestane svejm dětem vařit/kupovat sračky, snad, a děti třeba klesnou na přijatelnější váhu. Od Ashley jsem očekávala hodně, ale bohužel. Peih-Gee mě štvala, i když aspoň byla relativně rozumná. James byl vcelku sympaťák a to tělo! HMM! Leslie mě zklamala, tyhlety vztahy s Ježíšem bych zakázala. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě zatím asi nejhorší řada (viděl jsem zatím jen ty na COOLu). Můj hlavní problém byl, že se tam nenašel snad nikdo, kdo by mi byl sympatický. Všichni byli hrozní nesympatičtí idioti. Možná tak trochu James a Amanda, ale jinka idiot vedle idiota. Klady bylo pěkné prostředí, vyrovnané finále (oproti minulé řadě obzvlášť) a zábava okolo skryté (ne)imunity. ()

Reklama

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvela serie! Tedy az na pojidani kureciho zarodku, to jsem nezvladala. Poprve jsem si oblibila i zenskou cast osazenstva (jinak vnimam zeny spis jen jako soutezici do poctu). Krasna a mila Amanda si me ziskala a Denise se svym old school ucesem me dojala. Zaludny Todd nemel chybu a hrobnik James je kapitola sama pro sebe. Proste vyborna sestava, jen vychrtla blondata koza Courtney mi to trosku kazila, ale negativni postavy jsou taky potreba jako sul. Jako tresnicka na dortu je pak ten nejvtipnejsi Reunion dil, co jsem zatim videla! Naprosta spokojenost. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery Ze všech řad bez hvězdných obsazení je Čína pro mě především řadou s nejlepším castingem. Z 16 soutěžících mi vadí jenom jeden!!, a to ten, který odejde hned jako první, čili od začátku do konce zaručená spanilá jízda. Po ucouraném zlém Fiji působí energická Čína se svým castem jako zjevení, tím spíš, že hráčů schopných po všech stránkách je tu hned několik, a tak by takřka nikdo z nějaké finálové desítky nemohl být vyloženě odpadovým vítězem. I tak má pro mě Čína dokonale uspokojivý vývoj, protože parta, která má hru pevně v rukách, je snad ta nejsympatičtější trojka vůbec (dvojice prohnaných mastermindů a jedna hláškující mrška). Krom nich jsou tu zábavní protivové, rozjímající taktici, úmyslně prohraná soutěž o imunitu a vůbec je to jedna radost za druhou. Jednoznačně Top 3 sezóna. Vítěz: 5* - dodneška jeden z nejlepších vítězů, silně strategická hra, riskantní a vzrušující, zábavná osobnost a úžasně obhájená poslední kmenovka Top 20: Todd Herzog, Amanda Kimmel, Courtney Yates. Oblíbenci: Peih-Gee Law, Jean Robert Bellande ()

Hismael 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem všechny díly od Guatemaly až po Čínu a právě Čína mi nejdříve přišla jako řada s největší koncentrací nesympatických lidí. Velká výjimka byla jediná osoba James a postupně jsem si zvykl i na ty ostatní. Pravidla jsou zase trochu jiná, soutěže stále zábavné, ale možná tam mohlo být více těch, co jsou fyzicky nebo sportovně náročné. Nejspíš by ale asi na to měl málo kdo sílu, když tam většinu času skoro umírali hlady. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Jean-Robert Bellande je první profesionální hráč pokeru, který se účastnil této show. (Zix.)
  • Jedná se o první sérii, která se nenatáčela v tropickém pásmu. (obivan568)
  • Tato řada má nejmenší věkový průměr soutěžících vůbec - 30,125 let. (Hidan)

Reklama

Reklama