Reklama

Reklama

Kdo přežije - Samoa

(série)
  • USA Samoa
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2009

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Russell Hantz, Monica Padilla, Erik Cardona

Obsahy(1)

Další, v pořadí již devatenáctá série Kdo přežije, se natáčela na samojském ostrově Upolu. Jako tradičně je dvacet soutěžících rozřazeno do dvou kmenů (Foa Foa a Galu) a v následujících devětatřiceti dnech budeme opět svědky bojů o "imunitu", jídlo a základní potřeby. Chybět samozřejmě nebudou ani kmenové rady. Kdo vydrží do konce a vyhraje milión dolarů? (Deco.20)

(více)

Recenze (116)

LabySo69 

všechny recenze uživatele

(SPOILER) S vítězem nejsem spokojenej ani trochu, můj favorit byl jasnej...prostě ten, co byl nejvíc vidět...škoda, protože Russell zahrál hru jako bůh, ať už byl zmrd na ostatní jakej byl, dokázal věci, který před nim nikdo nedokázal a jako stratég byl prostě nejlepší a je škoda, že ostatní si to nedokázali přiznat a nenechali ho zvítězit. I přesto je to nejvýraznější osoba ze Survivorů, který jsem viděl. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Samoa je fajn řada, ale má svoje mouchy. Poprvé se v Survivoru objevuje nechvalně proslulý Russell Hantz, a díky němu je manipulace s divákem mnohdy neúnosná (střih je ve prospěch Russella v poměru zhruba deset zpovědí na díl vůči jedné zpovědi na díl pro všechny ostatní), nehledě na to, že Russellovi je konstantně pomáháno od produkce. Ať už se jedná o imunity nebo o tolerování poškození majetku (kterého se Russell dopustil, a které bylo vždycky předtím jednosměrnou jízdenkou ze hry ven), v Samoe se všechno točí kolem Russella. Netuším, jestli se produkce takového zaprodání vlastních principů a pravidel dopustila kvůli klesající sledovanosti, každopádně ať už byla jejich motivace jakákoli, zabralo to. Arogantní samozvaný král hry Russell diváka skutečně od začátku do konce hry nepopiratelně baví a z největší části je strůjcem osudu nejen svého, ale i všech ostatních. Spolu s ním tedy stojí i padá celá sezóna, ať divák chce, nebo ne, protože na ostatní soutěžící se jednoduše střih vůbec nezaměřuje (s výjimkou otravné Shambo, která má očividně být za comic relief, ale alespoň pro mě v téhle úloze bolestně selhává). Samoa je zřejmě krok, kterým se Survivor musel ubrat v zájmu udržení pozornosti diváků, ale i když se to v Samoe jako takové ještě nezdá, pro mě osobně je to krok špatným směrem. Vítěz: 5* - vzato kol a kolem dokonalá hra od začátku až do konce, byť většinu času takřka neviditelná. Vítězka Natalie od začátku sezóny záměrně využívala faktu, že Russell NIKDY nepochopil, o čem Survivor doopravdy je, a na jeho zádech si vesele dojela až pro milion dolarů. Nehledě na to, že byla naprosto sama zodpovědná za největší blindside Samoy, vyloučení Erika. Sledovat poslední kmenovku Samoy se zdecimováním Russella a parádní obhajobou Natalie je neuvěřitelně uspokojivá záležitost. Oblíbenci: Natalie White ()

Reklama

Cubinho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(spoileruju nejen tuto sérii) Série, která stojí na jedné jediné postavě Russella Hantze (opravdu, nikdo krom Russella není zajímavý - dobrá mohla být Marisa, bohužel se postavila Mistru skryté imunity). Ve finále jsem asi více fandil Natalii, která se však po celou dobu vezla s Russellem. Russelův výkon v této sériii bych zařadil do TOP 3 (asi na třetí místo) strategických výkonů jedince v historii soutěže - později překonal sám sebe ještě v S20 - H. vs. V. (Za samotný vrchol strategické hry považuju - stejně jako Jeff - Robovu spanilou jízdu v S22 - a nedokážu si představit, že by tento výkon mohl být překonán). 85% ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář obsahuje spoilery!Ne, takhle série mě nebavila. One man show Russela přestala bavit zhruba v polovině série a ukrytí tajných imunit mi přišlo absurdní a moc jednoduché.. První dvě ještě pochopím, ale u třetí jsem už kroutil hlavou. Russel nebyl sympaťák a vůbec nechápu jak mu lidi mohli od počátku tak věřit. Na reunion show jsem se ale naopak jeho vystoupením bavil. Oblíbenci: Brett, Monica, Laura. 4/10 ()

Syna.1990 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série by se mohla jmenovat Kdo přežije: Russell Hantz. Jeho hra mě fascinuje a moc se mi líbí. Sympaťák: Jaison Oblíbenec: Russell Hantz Neoblíbenec: Shambo Vítěz: Vítězce to nepřeju, doufal jsem, že za předvedenou hru to dají Russelovi. Natalie se pouze vezla. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Když byl evakuován člen Foa Foa Mike Borassi, musel i tak poté jeho kmen na kmenové radě vyřadit dalšího člena z kmene. Když byl později evakuován člen Galu Russell Swan, jeho kmen nemohl dokončit soutěž a tedy prohráli. Kmen Galu poté na kmenové radě nikoho vylučovat nemusel. (Zix.)
  • Tato řada měla mít původně jen 18 soutěžících. (Hidan)
  • Soutěžící Mike Borassi měl původně hrát už v předešlé sérii Tocantins (2009), ale byl z ní stažen kvůli zdravotním problémům. (Zix.)

Reklama

Reklama