Reklama

Reklama

Kdo přežije - Cambodia – Second Chance

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2015

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Monica Padilla, Woo Hwang

Obsahy(1)

Reality show Kdo přežije je světovým fenoménem a tato série načíná již 4. desítku, respektive 31. díl v pořadí. Dokáže tato série obnovit zlaté časy této show? Zavede ji poprvé do drsných podmínek Kambodži, kde se přitom střetne 20 vybraných soutěžících, kteří mají jednu věc společnou - všichni už jednou hráli, neuspěli a tohle bude jejich druhá a možná i poslední šance v reality show uspět. Který trosečník nejlépe zvládne herní pravidlo Přelsti, přehraj, přežij, jenž je v podstatě doplněno o ponaučení ze svých chyb, a kterému z trosečníků nestárnoucí Jeff Probst nezhasne pochodeň a zároveň mu řekne, že je posledním přeživším? (Radim1.)

(více)

Diskuze

strom-z

strom-z (hodnocení, recenze)

Djoker

hlavní je, že se Kimmi cítila jako hvězda? no já nevim, myslim, že hlavní pro ní bylo, že jí to Jeremy sežral a o nic jinýho nešlo. (sorry, že opět reaguju, ale aniž bych si myslel, že Kimmi je hráčka století, myslim, že je fakt pozoruhodný, když někdo neni schopnej ocenit, že byla skoro jediná z celý řady, kdo si zcela správně troufla udělat krok proti "top dogovi" Jeremymu;-)

kulohlavec

kulohlavec (hodnocení, recenze)

Skvělá řada, pro mě po Mikronésii, HvV, Číně, Gabonu, CI a Samoe pěkná TOP7. Zamrzel jen vítěz, přál jsem postup a výhru Wentworthce :)

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Djoker

Už si vzpomínám, to mi ani tak nevadilo, protože to dokonale podtrhlo její odchod ze hry, u kterého jsem se nádherně pobavil, přímo dokonalý příběh o "zasej bouři, sklidíš tornádo". Kimmi zkrátka není hráčka, nikdy hráčka nebyla a tohle byl její první skutečně odvážný herní krok za dvě řady dohromady, takže z nadšení ze své ztráty herního panenství v posledních dnech její druhé a navíc hvězdné řady, propukla v nadšení a nesoudně se vychválila s vidinou, že jedním rozhodnutím vyřadí ze hry tři nejlepší hráče řady, na kterých se do té doby jen vezla. Já jí to nezazlívám, zkrátka si myslela, že je v danou chvíli epická a převezme hru, bohužel pro ní a naštěstí pro diváka na to nemá schopnosti a Spencer s Tashou jí snadno odhalili, jen vítěz s 10 hlasy jí to víceméně žral, ale jenom proto, že ona vážně po celou hru byla jeho podřízeným. U ní bylo jasný už někdy od sloučení, že nemá šanci na úspěch, protože jí edit zcela právem ignoroval, když krom poslouchání Jeremyho nic nepředvedla (což krásně deklarovalo když např. Tasha i Spencer hlasovali pro Stephena, ona jediná hlasovala s Jeremym pro Cieru, byla úplně mimo veškeré informační dění, závislá jen na vůli J.). Nejvíc vtipné jsou ale ty konspirační teorie, že byla perfektní hráčka, kterou Probst editem úplně odstřihl, aby bůhvíproč úplně vymazal ze hry jednoho kvalitního hráče a tím ochudil diváky a sám sebe, zvláště když jí sám nominoval do této řady. 

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

Rogue

Je to debil a zároveň můj největší oblíbenec. Tos chtěla slyšet? Další Tom na diskuzi, koukám. :)

na příspěvěk reagoval Rogue

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Djoker

Dostala se tam asi za hádku s Aliciou v Austrálii.  Přitom bez Alicii by ta hádka vůbec nebyla tím, čím byla...ona tam byla jen takový asistent :-)

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

Zeck

Při rozhovoru s Jeremym na pláži (před kmenovkou, na který ho chtěla vyřadit), hned potom si do kamery mastila ego, jak je dobrá herečka, že to umí zahrát atd. Šlo spíš o fňukání než pláč, ale hlavní je, že se cítila jako "hvězda". Taky moc nepobírám, za co se tam vlastně dostala.

na příspěvěk reagoval Dan9K, Rogue, Zeck, strom-z

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

O jakém teatrálním pláči je řeč? O tom na kmenovce, na které byla vyřazená, když zjistila, že letí a je v píči hlavně díky sobě? Nebo na samotném finále, kde položila naprosto stupidní dotaz Jeremymu a když jí to došlo po jednom slově odpovědi, s uvědoměním vlastního trapasu si šla zase sednout? To bylo hraný? Já měl pocit, že je prostě jen emočně labilní, to je v podstatě úplně to jediné, co za celou Austrálii předvedla, emoční labilitu, za odměnu dostala druhou šanci o 14 let později. Vůbec nechápu za co tam byla třeba na úkor staré vypelichané slepice Teresy (ta nominace CBS byla vážně natolik postižená, když  Teresu považuju za lepší volbu). A když jsme u toho pohrdání, já jsem na sebe pyšnej, že jsem po hodně dlouhý době nikým vysloveně nepohrdal, což nikoho z vás nezajímá, ale já se milerád poplácám po zádech, když to za mě nikdo jinej neudělá. 

na příspěvěk reagoval Djoker

strom-z

strom-z (hodnocení, recenze)

Djoker

v pohodě, máme na to´jinej názor, beru. hele Kimmi mi z pár secret scenes v úvodu řady taky přišla poněkud divná, ale její Ponderosa a post-game rozhovory jsou super, posledním dílem mě naprosto dostala (opět - až na to, že její stealth skills jsou značně nedokonalý:)  ad. Kimmin velkolepě zahranej pláč - tim si mě opět naopak získala, řezal jsem se smíchy..!

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

strom-z

Blbě mi bylo z jejího chování a projevu při rozhovorech, kde svoje jednání vysvětlovala/mastila si ego. Tvoje WHAT se hodí na její velkolepě zahraný pláč, jehož skvělým vyústěním je další pláč, když si ji Spencer potahal na kmenovce. Někdo má charisma vítěze a osobnosti a z někoho vyzařuje maximálně žumpa. Tvrdil jsem to o Abi, která se docela hodila do klidu a Kimmi ji s přehledem trumfla. Už ten její pohled.. každýmu z toho asi není blbě, beru. Trochu mi svým projevem připomínáš Toma (afektované vysvětlování toho, co mám na hráčích ocenit a co jsem na hře vlastně nepochopil), nečekáš, že teď budu Kimmi milovat, že ne?

na příspěvěk reagoval strom-z

strom-z

strom-z (hodnocení, recenze)

Djoker

už se asi opakuju ale "Trochu blbě mi bylo, když Kimmi rozjela svůj "plán" (ta osoba je fakt odporná)" - WHAT!! , božemůj.. sleduješ hru zvanou Survivor. Kimmi se pokusila odstranit největší hrozbu soutěže, proti který nikdo až na Kelley neměl na konci šanci. 

na příspěvěk reagoval Djoker

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

Celkově spokojenost a to se týká i vítěze a složení finálové trojky. Akorát mi přišlo, že před porotou nejlépe odpovídala Tasha, pak Spencer, který si to však posral tou "šikanou" a Jeremy byl jasně nejhorší. Fakt nepochopím, že skupina dospělých lidí ho ocenila hlavně za ty kecy o rodině. Na základě celého průběhu i výkonu na závěrečný kmenovce to nebylo na všech 10 hlasů, to snad uznají všichni, ale až ty slzičky to tam vytáhly. Dá se to tedy hodnotit jako dobrý krok, ale to fakt neuznávám a hlavně to nechápu. Trochu blbě mi bylo, když Kimmi rozjela svůj "plán" (ta osoba je fakt odporná) a moc mě neutěšovalo ani vědomí, že její neviditelný střih značí odchod ještě před finále, ale naštěstí to byl odchod značně vypečený a ponižující. Dost se jí přiblížila Kelly a její závěrečný výstup aka nejubožejší póza roku.

na příspěvěk reagoval strom-z

x_silver

x_silver (hodnocení, recenze)

Dan9K

Jo, Cook Islands měli Exile Island a podle mě to byl jeden z nejlepších twistů do té doby, protože na něm byla imunita. Navíc to byla imunita, kterou si musel člověk fakt zasloužit a zamyslet se nad ní (nic proti Jerremymu tady, ale prostě jen jít podle návodu v noci po cestě k lucerně u stromu je něco jiného, než když musíš rozluštit nesmyslnou větu). Dodnes si vzpomínám jak tam Penner říkal větu, že si označil část ostrova, kde by ta imunita měla být a pak záběr na celý označený ostrov. Exile Island byl dobrej twist, snad nejlepší ze všech, pokud se nepočítá hiden immunity idol. Bez tohoto si nedokážu představit nové řady survivoru

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

pro mě Redemption Island 2 (alias South Pacific) nedopadl úplně zle, teda kromě toho, že byl nesnesitelnej kvůli náboženství a samotnej koncept redemption islandu je hodně sporný :-)  Jinak teda po druhý to bylo vždycky hrozný...

Jo, vzpomněl jsem si, kdy byl opakovaný twist supr. Přece Cook Islands podruhý ukazovalo Exile Island.

na příspěvěk reagoval x_silver

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

x_silver

Odpověděl sis na svojí otázku tím, žes na ní sám nedokázal odpovědět. Probst je v tomto ohledu naprosto nepoučitelný, jakmile už vymyslí téma, které zaboduje (a to převážně díky castu, jak píše strom, ne tím tématem), tak ho musí akutně recyklovat v co nejbližší době. Fans vs. Favorites 2 je výjimka, co se týče pauzy od jedničky, ale byla přímo úděsná, Blood vs. Water 2 byla snad nejhorší řada v dějinách a teď znovu recykluje rok a půl starou záležitost, no a vzhledem k tom, že Worlds Apart a "třídní" rozdělení taky celkem ušlo, tak si dáme opáčko za rok? Já mám pocit, že se ty tématické řady ani nijak extra nepodepisují na sledovanosti a pokud by nechal po dlouhé době jednu klasickou řadu starého formátu o dvou kmenech, výsledek by byl úplně stejnej. Hlavně jsem zvědavej za jak dlouho ho napadne znovu udělat nějakou hvězdnou řadu. Těch pseudohvězd v každé druhé řadě po Heroes vs Villains je tak strašně moc, že mi už přijde vzácnější běžná řada bez známých ksichtů. A když jsme u toho HvsV, tak sázím nic, že ho v nejbližší době napadne udělat dvojku, protože za těch pět let od jedničky už dokázal pořad díky permanentně recyklovaných "hvězdám" vyprodukovat celé dva nové zloduchy, tak proč neudělat celou řadu, těch 18 už nějak seženeme. 

strom-z

strom-z (hodnocení, recenze)

x_silver

mně staronový téma taky zklamalo (plus to, že největšim "tahákem" je bezprecedentní počet zranění/evakuací..), nicméně téma je zároveň často tak trochu jedno - alfou a omegou je kvalita castingu (a samozřejmě to, jestli má casting z čeho vybírat). jinak reunion mě taky zklamal

x_silver

x_silver (hodnocení, recenze)

Prosím, co je podle Vás povedená série, jejíž téma už jednou v minulosti v survivor bylo? Podle mě to bude průser, už jen proto, že si na svojí  otázku nedokážu odpovědět

na příspěvěk reagoval strom-z, Zeck

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Dan9K

Tak ono jim ani nic jiného nezbylo. Na reunion 30. řady diváci v živém přenosu zvolili oblíbence, ti rovnou pompézně zamířili do autobusu směr letiště a během té doby už byla S32 dávno natočená. V rámci nějaké návaznosti a kontinuity to tak udělat museli, nalákali fanoušky na cast, který si sami zvolí a pak jim tu řadu pustit až za rok, to by asi u diváků nezabodovalo.   

petihambi

petihambi (hodnocení, recenze)

Dan9K

Myslím si že je to ta druhá možnost - všichni se těšili na to až uvidí hrát hráče které si do hry zvolili a nějakej Kaoh Rong jim byl někde. Na druhou stranu mám takovej pocit že S32 nebude zrovna nejlepší a spíš se zařadí mezi ty horší série.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

SallyZen

No já očekávám, že nová řada bude průser, když tak dlouho čekají s tím, než ji odvysílaj :-)

Anebo prostě nechtěli, aby fanoušci tak dlouho čekali, než se odvysílá Second Chance, pro kterou hlasovali....

na příspěvěk reagoval petihambi, Zeck

SallyZen

SallyZen (hodnocení, recenze)

Ty Reuniony mě bavěj čím dál tím míň, taky Vám to přijde už hůř zpracovaný a připravený Probstem a spol. Dřív se mi líbilo, že se ptali všech, ptát se Varnera na hlasovací bloky úplně mimo, když je ani pak nehrál, kde byl Vytas a sestřičky a doktor co zachranili Dietze syna. NO please. + ta nová upoutávka na další řadů, ke ukážou dva z každýho kmene a nějaký zranění. Na to Vás nalákaj a přitáhnou nebo Vám to přijde taky debilní?

na příspěvěk reagoval Dan9K

strom-z

strom-z (hodnocení, recenze)

Zeck

OK, máme na to fakt značně odlišnej pohled, ale tvůj názor samozřejmě taky respektuju:-) (jsem nějakej nevybitej, neb z mejch kámošů na Survivora nikdo nekouká;))

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

strom-z

Porota má mnohem horší přehled o hře než my dva (divák). Pokud se podíváš na Ponderosu, kterou máš jistě nakoukanou, uvidíš tam dementa Savage a Kelly nasrané ještě několik dní po vypadnutí na ostatní, které úplně dětinsky ignorují. Těm hráčům chybí odstup jako divákovi, objektivita a především přehled o tom, kdo něco skutečně dělá/hraje a kdo se jen veze, to oni rozklíčovat prostě nemůžou. To se pak v hotelu všichni díky závisti a zášti z vlastního vypadnutí domluví, že Tasha hrála hovno a Spencer je arogantní dítě, které je zradilo (i hráč jako Stephen nejlepší strategický krok v dané chvíli - zbavení se jeho, označil za zradu, ne za hru) a s tímto jdou pak na kmenovku (což potvrdil v podstatě přímo Joe), kde si hrají na nerozhodné a objektivní, dávají podmínky pro zisk hlasů a pak je stejně všechny odevzdají Jeremymu, na kterém se dohodli předem. Nedostatek přehledu o hře mají možnost kompenzovat jediným, to jsou právě dotazy na finalisty. Tashy se nikdo na nic nezeptal, protože na ní měli skupinový názor už předem. Nemůžou tedy pak pokrytecky žvatlat, že Tasha se nedokázala obhájit, případně se prodat, když jí ani nehodlali poslouchat. Jeremy je vítěz právoplatný, ale dej mu vagínu, seber dvě tajné imunity a získáš Tashu. Paradoxní je, že oba dva hráli stejně opatrnou hru, kdy tiše kontrolovali celý průběh hry a vylučování (spolu se Spencerem) a ještě víc paradoxní je to, že Tasha udělala mnohem méně hráčských chyb než Jeremy, který by dávno letěl, pokud by ona nezasáhla. Jeden ale dostal 10 hlasů a zájem porotců a té druhé se nikdo na nic ani nezeptal. Ona hru skutečně hrála, bohužel jí chybí čurák a edit vítěze, takže to možná někdo nepostřehne, na rozdíl od kmenové fáze soutěže, kde jí edit laskal a zásluhy ukazoval. Každopádně bych to téma nechal ležet ladem, oba dva se evidentně neshodneme a nemá smysl se donekonečna opakovat v nových reakcích. Tvůj názor zcela respektuju. 

na příspěvěk reagoval strom-z

x_silver

x_silver (hodnocení, recenze)

Ve zkratce tady shrnu vše, co si o finále a vítězi myslím.

Jeremy - zasloužený vítěz, vyhrál protože hrál čestně, nikoho v porotě nezradil (o Kimm se dá spekulovat, ale její hlas pro něj chápu - ona se pokusila ho vyhodit, on byl lepší, jemu se to povedlo. Kim tím jen uznala jeho sílu) a na final tribal vylil svoje srdce kecama o rodině. Nemám mu to za zlé, vyhrát si rozhodně zasloužil.

Spencer - hráč, který se stejně jako v S28 Cagayan dostal z takřka pro něj tradičního dna až na vrchol a do finále (bůh ví, jestli by Shirin byla na jeho místě, kdyby ho vyloučili na 3. kmenovce místo ní). A po merge se zasadil o vyloučení poloviny poroty, hrál agresivně a zařídil de facto výhru Jeremymu, neboť to skutečně párkrát "přehnal" s arogancí. Osobně mu to nevyčítám, podle mě měl nárok se takhle rozkřičet, ikdyž bylo jasné, že to porota nepochopí. Místo ve final 3 a prohru měl zaslouženou, o tom není pochyb

Tasha - nic moc nehrála, ale nedělala žádný prasárny a jak byla loajální a držela se své skupiny, úspěšně a věsměs zaslouženě došla do final 3. Větou "v každé jiné serii si můžete dovolit jít do finále s mrtvou váhou, ale vzhledem k tomu, že tady by to nebylo fér vůči divákům, kteří nás se zvolili, si tahle serie zaslouží atraktivní final 3..." mi potvrdila, že chápe význam téhle serie a proto je také zaslouženým členem final 3 který prohrál, neboť nepředvedla žádný velký krok. 

Jinými slovy sezona byla super, možná jedna z top 5, vítěz zasloužený, finále bomba, ale kdyby porota dala po jednom hlasu i spencerovi (případně Tashe) bylo by to zajímavější. Rozhodně nemůžu říct že jsem zklamanej, po dokonalý Worlds Apart serii je cambodia - SC ještě větší bombou.

Teď se bojím S32, neboť jak je zvykem, tak kopírování nápadů zatím nikdy nevyšlo... uvidíme

strom-z

strom-z (hodnocení, recenze)

Zeck

takhle - Tasha podle mě z post-merge hráčů byla jednou z nejhorších právě proto, že porota jí nerespektovala a i když její hra třeba mohla bejt lepší než jsem to vnímal já i porota, nedokázala to prodat. a i když souhlasim, že někdy porota může bejt "bitter", zaprvé tady mi to nijak zvlášť nepřišlo, zadruhý neviděli jsme samozřejmě celou Final Tribal, a zatřetí je to předevšim chyba Tashy, že se vůbec do takový situace dostala.  v tom je krásně vidět síla Sandry, hlavně v Heroes vs. Villains - Sandra neustále (což vyplyne jen z rozhovorů, secret scenes atd.) řešila, od koho má šanci dostat hlas, a co pro to udělat. v Heroes vs. Villains byla porota podle mě rozhodně víc "nasraná" než tady, ale neberu moc názory "Parvati měla vyhrát", když Parvati kromě skvělejch herních momentů měla i totální lapsy typu, že si s Russelem po vyřazení JT-ho přímo před zbylýma Heroes dělala prdel z JT-ho dopisu. což je věc, kterou by sice coattail-rider, ale mistryně sociální hry a jury managementu Sandra nikdy neudělala. no a Tasha mohla bejt "strategic" (slovo, který často zmiňovala) jak chtěla, ale ve směru jury managementu její strategy snad vůbec neexistovala. vlastně je to stejná chyba jako udělal jinak impozantní stratég Russel v Samoe - porotu neřešil prakticky až do konce. což je jedna z nejzásadnějších chyb, jaká se dá v Survivoru udělat.

na příspěvěk reagoval Zeck

Lenina666

Lenina666 (hodnocení, recenze)

Tak tato série byla super, výhru jsem přála Tashe, Spencerovi a Jeremymu, takže mi bylo jedno kdo z nich vyhraje. A samozřejmě, že když se zahraje na city, na rodinu, tak máte výhru v kapse...když hrajete sociální hru, nesmíte být sobecký a mluvit jen o sobě... tady toho Jeremy pěkně využil, aby si získal porotu

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

strom-z

Nesouhlasit je naprosto v pořádku, já ti taky svůj názor nenutím. Jak se měla ale Tasha řádně obhájit, když se většina poroty ptala jen Spencera a Jeremyho a jí demonstrativně ignorovali, což jen dokreslil Joe, který jí řekl, že se všichni shodli, že prostě nehrála a basta. Ona mu to vyvrátila, my jsme viděli, že hrála (nebo ty skutečně ne?) a stejně jí to bylo hovno platný. Takže nedat jí hlas, ok, ale rovnou jí opovrhovat a schválně se jí ani neptat? Čirá demence. A demence poroty se ukázala i v tom, že hlasovala 10-0-0 kvůli sentimentálnímu příběhu o těhotné manželce, kdy nikdo z nich nebyl ochoten brát na zřetel ty dva "komparzisty", díky kterým tam ten 10 hlasový vítěz vůbec seděl. A jestli by upřednostnili Kimmi aka "udělala jsem za celou hru jeden odvážný tah, ale tak blbě, že jsem hned letěla" před Tashou, tak to jen dokresluje jak mimořádně dementní ta porota byla, to samé Keith. Ten mimochodem řekl jasná pravidla pro udělení svého hlasu: "Pokud obhájíš kvality soupeře, dostaneš můj hlas", Jeremy to absolutně nezvládl, Spencer ano, ale hlas dostal stejně Jeremy. Produkcí zaplacená Kelly se zase rozhodovala podle čísel. To finále mělo silné obsazení, ale dementní porotu, proto skončilo 10-0-0 a vzhledem k tomu, že Jeremy se ani pořádně neobhájil a rozhodně Spencera (když Tashu ignorovali úplně) nepřevyšoval zásluhami tak masivně, viděl bych v tom i domluvu poroty mimo dohled kamer jak budou hlasovat. A pokud by se Tasha obrátila proti Jeremymu, jak žadoníš, ta morální inkvizice v čele se Savagem a pseudohráčem Stephenem by jí tam ukřižovala a vyhrál by někdo úplně jiný, takže Tasha udělala skutečně to nejlepší, co mohla. Holt spoléhala na to, že porota bude minimálně objektivní, vyslechne si všechny a ona se bude moci obhájit. Objektivní ale nebyla, jinak by to nikdo nemohlo dopadnout 10-0-0, Jeremy je vítěz zasloužený, ale nehrál zase tak skvěle, aby zvítězil tak jasně. A ano, přesvědčit porotu je velmi důležité, Spencer se obhájil minimálně stejně dobře jako Jeremy a stejně nedostal ani hlas, takže ne, tahle porota byla absolutně dementní, za tím si stojím.

na příspěvěk reagoval strom-z

Uživatel petihambi smazal svůj příspěvek.

petihambi

petihambi (hodnocení, recenze)

Co tady furt řešíte ? :D Dopadlo to tak, jak to dopadlo. Jeremy vyhrál zaslouženě a Tasha se Spencerem vůbec neměli ve finále být už kvůli tomu, že hráli hůř než v Cagayanu. Jejich místa měli zabrat Kelley a možná ještě tak Kimmi aby finále stálo za to. Tashu jsem tam chvílemi jaksi ani neviděl (kromě dílů kdy byla v Angkoru) a Spencer to projel na plný čáře už jen kvůli svýmu chování. Porota sice byla nic moc ale naštěstí porotci zvolili dobrého vítěze, protože kdyby to dali takovýmu Spencerovi, tak by tuto sérii poslali do prd...le.  Já jsem nakonec s celkovým výsledkem spokojen, ikdyž jsem finále a výhru přál Kelley Wentworth.

strom-z

strom-z (hodnocení, recenze)

Zeck

sorry, ale s tvou analýzou pořád dost zásadně nesouhlasim:) pokud ty máš pocit, že nadhodnocuju Kelley, pak já mám pocit, že naprosto nebetyčně nadhodnocuješ Tashu. jako jednoho ze 3 nejlepších hráčů po sloučení (že Ankor zvládla skvěle, v tom samozřejmě souhlasim) jí nevidim ani omylem, naopak podle mě ve výsledku byla jako jedna z nejhorších, protože by proti ní ve finále velmi pravděpodobně vyhrála Kimmi, a možná dokonce i Keith - o Kelley, Jeremym a Spencerovi nemluvě. "jedna z nejhorších porot v historii" -  opět absolutní nesouhlas. ti lidi s Tashou hráli, panebože, tak asi neni náhoda, že nikdo nerespektoval její hru a unisono všichni nechápali, proč proboha šla na konec s Jeremym. nezaregistroval jsem nikoho z poroty, že by šli na Final Tribal Council totálně naladěni proti ní, ale jen prostě nechápali, za co by jí měli házet (kromě Angkoru) hlas, obzvlášť v takový sestavě. a jednou ze zásadních částí Survivoru je umět přesvědčit porotu,  že jsi hrál(a) dobrou hru - což se Tashe evidentně nepovedlo. jako sorry, ale pokud i na Red Carpet neni schopná uznat, že se měla obrátit proti Jeremymu? OK - gratulace Tasho, hrála jsi skvělou hru, pokud bylo tvým cílem vyhrát 100 000 za 2.-3. místo.

na příspěvěk reagoval Zeck

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

strom-z

Co udělala Tasha tak super? Především navzdory papírovým předpokladům dotáhla sama sebe a lítostivého Savage (ten jí na oplátku pohrdal jako tou, která se "jen vezla" a demonstrativně se jí ani na nic ve finále nezeptal) do sloučení, ačkoliv měla letět dávno předtím, pouze brilantní sociálními schopnostmi to zvrátila. A po sloučení byla spolu s Jeremym a Spencerem "jenom" hráč naprosto ovládající hru, který navíc několikrát potvrdil, že hlasuje i navzdory Jeremymu a Spencerovi, proti jejich osobním zájmům a tudiž nemůže být jejich ocáskem. To oni dva se kolikrát v hlasování připojili k ní, ne ona k nim. Nebýt jí, ta pseudoaliance se rozpadne dřív než bys řekl švec. Jeremy byl ve finále díky její hře, ne díky tomu, že ho poslouchala, bohužel to nikdo z ublížené poroty nehodlal brát na zřetel, viděli před sebou stereotyp o "slabé ženské hráčce, která se vezla", "silném alfa samci", který si to tam vodil od začátku až do konce a "arogantním klukovi", který je "zákeřně" zradil (i Stephen byl ublížená holčička, ten to měl ocenit jako jeden z prvních). Skutečně nemusím mrtvé váhy, které se přichytí na začátku na finalistu a pak ho do něj následují, protože se jim řekne, co mají dělat a nejsou hrozbou. No a Tasha byla moje favoritka, takže vidíš, že taková skutečně být nemohla, jinak bych jí prostě nefandil. Volba finále se pak nesla v jejím duchu hry, chtěla vyhrát jako zástupkyně sociální hry, která utvrzovala alianci, tu dotáhla do finále svojí tichou hrou a ještě byla loajální, navíc hlasovala i podle sebe, podle vlastního mozku a zbytku "aliance" navzdory. Kdyby je vyrazila a do toho finále došla např. s Kelly a Keithem, tak jí zhrzení porotci to vítězství nedají tuplem. Udělala to nejlepší, co mohla, bohužel narazila na skutečně jednu z nejhorších porot v historii pořadu, která se ani nepídila po hrách jednotlivých hráčů, ale dávala tam morální lekce o aroganci a "vyberte si čísla, jste mi u prdele".

Kimmi byla hrozně naivní, právě ona dokonale splňovala škatulku mrtvé váhy, protože to, co řekl Jeremy, to napsala na papírek. Měla skvělou šanci když navrhla "ženskou alianci", podělala se ale strachy a vrátila se k Jeremymu, a když jí pak docvaklo, že nemá šanci za dvě vteřiny dvanáct, udělala první dobrou věc z pohledu její hry za celou řadu, ovšem tak strašně lajdácky a naivně, že ihned letěla. Tady skutečně není co k hráčskému ocenění, natož jí stavět před Tashu, ta udělala po sloučení mnohem více rozhodnutí, než Kimmi za dvě řady dohromady.

Kelley nadhodnocuješ, protože byla outsider, dokonalá oběť, dokonale na okraji a proto jsi jí taky fandil. Na tyto pozice se ale dostala jen díky své vlastní strategické hře, mizerným výběrem aliance a krom dvou imunit neudělala žádný herní  krok. Navrhla Spencerovi a Keithovi alianci, která se nerealizovala a posléze už jen staticky čekala (co jí taky zbývalo), co jí někdo nabídne. S alternativami se chodilo za ní, ne ona za ostatními. Ve finále velmi chytře vyrobila falešnou imunity, to na ní oceňuju, i když korálky tam na pláži asi nesbírala, ty na palmách nerostou, takže mírná pomoc produkce, ale neva. I já měl ke konci choutky jí fandit, protože je to milá holka, i když mě nasrala třeba tou eufórií z omdlení Joea,  ale na Tashu holt neměla, protože ta na rozdíl od ní kontrolovala hru a navíc, když se díky twistu dostala na dno, dokázala se z něj sama vyhrabat svojí hrou, Kelley se dostala na dno díky své vlastní volbě a nevylízala se z něj do konce své účasti. Čtvrté místo zcela odpovídá, čtvrtý nejlepší hráč řady, to bezpochyby.

na příspěvěk reagoval strom-z

strom-z

strom-z (hodnocení, recenze)

no já vás, kteří obhajujete Tashu nějak vůbec nechápu - co vlastně udělala tak super..? jednoznačně plus za to jak zvládla situaci v Angkoru, kdy byli se Savagem v menšině. nicméně jak můžete ocenit, že se rozhodla jít za každou cenu do finále s Jeremym, proti kterýmu neměla šanci - a byla asi jediná, kdo to neviděl? pro to u mě neskutečně stoupla Kimmi, která se - podle rozhovorů - k většímu kroku odhodlávala dlouho, ale bála se, aby se to neotočilo proti ní, a nakonec jí to skoro vyšlo (kdyby ovšem to taktizování v duchu "let's go to the well" nebylo tak šíleně okatý.. ovšem Jeremy to sežral i tak:-) . Tasha hrála - podobně jako mnoho goats - výbornou efektivní hru ve smyslu dostat se do Final 3, ale na výhru ani omylem. její komentář vůči skupince v níž byla i Kelley (let's not let the goats to the end) byl fakt úsměvnej - Kelley hrála mnohem efektivnější hru s cílem vyhrát, našla 2 idols (ten první byl fakt zaslouženej) a ve Final 5 vyhrála i imunitu, takže doteď neni jasný, jestli by nevyhrála i proti Jeremymu. mně je jinak Tasha poměrně sympatická, ale prostě nechápu, proč tu vyzdvihujete ji a ne Kelley nebo Kimmi (veškerý rozhovory a videa s porotou mi v tom podle mě dávaj dost za pravdu).

na příspěvěk reagoval Zeck

Uživatel strom-z smazal svůj příspěvek.

Janie.

Janie. (hodnocení, recenze)

Taky souhlasím. Tasha hrála celou dobu výborně, kolikrát měla hlavu na špalku a vždycky dokázala to dokázala vymyslet tak, že šel někdo jiný. Navíc to nebylo tak, že by Jeremy celou dobu rozhodoval a ona kývala, zasloužila si rozhodně alespoň nějaké hlasy. I když si to, dle mého, docela pokazila, když při jury speech svou hru charakterizovala jako "sociální, že si našla skupinku lidí a té věřila". Když tohle někdo řekne, tak nikdy nevyhraje (viz Becky z Cook Islands nebo ta holka, co si s sebou do finále přitáhl Boston Rob, už si ani nepamatuju, jak se jmenovala). 

Spencer byl taky výborný, zezačátku se hledal, ale pak hrál moc dobře. Ten tah na předposlední kmenovce, kdy prakticky odhalil Kimmi, byl geniální. Kdyby porota nebyla zahořklá a nepohnojil si tu poslední kmenovku, možná by měl šanci na výhru.

To však pouze za předpokladu, že by Jeremy citově nevydíral. A vůbec, co je to za legitimní důvod, dát někomu milion jen proto, že má tři děti? Copak Spencer nebo Tasha jednou děti mít nebudou? Logika na bodu nula. Hlavně že si před nima pobrečel, že mu to nebylo blbý. Jinak samozřejmě, jak říkám, do té doby jsem mu to přála. Ale zas tak o moc lepší hráč než ty dva nebyl, aby dostal deset hlasů, jak tu bylo řečeno. To je dílo poroty, co neumí používat mozek.

Uživatel Zeck smazal svůj příspěvek.

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Dan9K

Naprostý souhlas. Tasha i Spencer hráli a zatraceně dobře, všichni tři ve finále byli po sloučení i nejlepší hráči řady, kteří kontrolovali (všichni, či na střídačku) tempo celé hry, takže aby všechny hlasy sebral jen Jeremy, to je asi to největší mínus celé jinak povedené série a dělá to z něj nějakého osamělého super masterminda, který se jen sám dostal na konec a tam to všechno na plné čáře vyhrál, což nemůže být nic víc vzdálené pravdě. Jedno z nejsilnějších finále tedy nedokázala odhalit jen samotná porota. I ty otázky stály za hovno a volení vítěze podle abecedy nebo čísel je snad minulost. Možná kdybych nevěděl, co za arogantní a nesympatickou hrůzu má Jeremy doma, třeba bych mu ten hlas dal taky, ale objektivně se nejlépe obhájil holt ten Spencer a za odměnu dostal 0 hlasů a Tashy se v podstatě ani na nic nezeptali a když už, tak jí dali najevo, že nemá šanci. Vlastně nechápu, proč celá porota prostě neřekla: "Dáme ti to taťko, a vy dva jděte do prdele" a ptali se výhradně Spencera a Jeremyho, když Spencer ho slovně porazil a stejně nedostal ani hlas. 

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Finálový díl - bomba. Oceňuju, že i batohy na zádech odešly se ctí a alespoň v poslední epizodě řady předvedly zajímavé kousky, i když v jejich případě zatraceně pozdě. Dělení očekávaná haluz a finále na mém žebříčku jedno z nejsilnějších obsazení v historii. Vítěz naprosto zasloužený, tušil jsem, že ho Spencer ani Tasha porazit nemohou, už jen kvůli tomu jak úzký pohled na hru porota má a zákonitě mít musí. Rozhodně ale nehrál tak dokonale, aby dostal všechny hlasy. Z Tashy udělali pejska Jeremyho, který pokud by jí neměl, do toho finále ani nedošel, naprosto nedoceněná hráčka. Spencera viděli jako arogantní dítě, který tam polovinu z nich navíc vyrazil a zradil, takže mu výhru logicky nepřáli. Výhru přáli tatovi od rodiny, mrzí mě pouze to, že si na tom finále pomohl tím trapným sentimentem o těhotné manželce a rodině, což jen zpečetilo jeho výhru. Z mého pohledu se na finálové kmenovce nejlépe obhájil Spencer a je s podivem, že Jeremy dostal hlas i od Keitha, který podmiňoval svůj hlas tím, že nejlépe obhájí soupeře a opačně, což Jeremy naprosto nezvádl. Tady asi zapůsobil ten sentiment. Jeremy moc dobře věděl, že ho tam narvat musí i kdyby nechtěl, čímž jen potvrdil svojí hráčskou kapacitu, kdy zahrál divadlo i na finále a vyšlo mu. Řada objektivně tak na 4 hvězdy, dám pět, protože aby nadprůměrnou řadu vyhrál nadprůměrný hráč v nadprůměrně obsazeném finále, to se často nevidí.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

btw. ohledně "příští" sezóny, která vlastně byla natočená už před touhletou.... těch pár lidí, co tam ukázali, moc nechápu, čím si zasloužili, že ukázali zrovna jenom tyhle. Každopádně na ta zranění se těším, snad to nebudou jen nějaký kraviny :-)  A snad tam nebudou jen samý nabušenci, protože v tý ukázce ukázaly víceméně nabušence a jen variace na lidi, co už tam byli...jako Yau-Man 2 je až moc očividnej. A všechny ty bývalý profesionální hráče si taky můžou už odpustit. Nikdy to nikam nedotáhli a jsou tam jen kvůli sledovanosti.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

No jako citový vydírání, ale chápete, že to byla ta nejlepší věc, jakou mohl Jeremy udělat? Byla to vlastně jeho ultimátní strategie, možná ne úplně vědomá, celou dobu to v sobě dusit a na finálovce toho 100% využít. Nic proti tomu.

Já jsem zklamaný z jediné věci; tahle série si nezasloužila výhru čistým hlasováním 10:0:0. Když by Jeremy vyhrál a hlasy dostali i ostatní, přišlo by mi to ok. Takováhle porážka není vůči Tashe a Spencerovi fér. Je mi jich líto. Bohužel Spencer přišel o pár hlasů určitě svým chováním na kmenovce ve čtyřech. Ačkoliv ho mám kluka rád, musel jsem tu jeho závěrečnou řeč několikrát přerušovat se slovy: "už proboha drž hubu, už si to říkal, tímhle si fakt nepomůžeš, ani vůči Jeremymu, ani vůči porotě". Těžko odhadovat, jesti by dostal nějaké hlasy, kdyby se krotil.

Ke konci série se mé sympatie nečekaně přilnuly ke Kelley. Kdyby nahradila jinak už celkem nevýraznou Tashu, mohlo by to být ještě epičtější. Ale to se nemělo asi jak stát.

 

S výhrou Jeremyho spokojenost. Radši bych byl čistě subjektivně za Spencera, ale Jeremymu jsem, možná jako jeden z mála, přál už v jeho první řadě a viděl v něm potenciál, který v téhle hře zcela naplnil. Je to silný a důstojný vítěz. Ale deset hlasů si nezasloužil. To je ovšem vina poroty, která asi totálně zjihla kvůli jeho rodině. Od Jeremyho  to byl správný krok, ale porota by neměla být takhle slabá. Spencerovi v tu chvíli došlo, že má "nulovou šanci na výrhu" a na závěr série se ani nedíval. Chápu to :-)

 

Btw. Kelly Wiggelsworth - palec dolů. Jak jsem ji v první řadě měl rád, tady celý její vystoupení totální vopruz, v Ponderose nesnesitelná a vše to završí finální kmenovkou...

na příspěvěk reagoval Zeck, Zeck

Janie.

Janie. (hodnocení, recenze)

Zrovna jsem dokoukala finále a jak tu už někdo podotkl, rovněž i já jsem zklamaná z toho nechutnýho citovýho vydírání při jury speech ze strany Jeremyho. Hnus. Do té doby jsem mu to upřímně přála, ale po téhle frašce už ne. A navíc, copak to měl zapotřebí?

Jinak celkově finálová trojka byla výborná, stejně jako celá řada. Škoda že to ten vůl musel na poslední (vlastně úplně poslední) chvíli tak pokazit. A ještě víc na blití mi bylo z toho, jak mu to celá porota žrala. Hold Američani, jiná mentalita, většina neumí použít tu kulatou věc, co mají na krku, a sežerou každou blbost. Hlavně ještě když se u toho někdo rozbrečí.

hansel97

hansel97 (hodnocení, recenze)

strom-z

Ještě k tomu Caramoanu, tak tam byl strašně slabý cast. Fanoušci byli tragičtí kromě Reynold a ještě Laura mi přišla dobrá, ale ta vypadla asi pátá. A Favorites byli oproti Micronesii taky nic moc. Jakože Francesca, Cochran, Philipp, Dawn, Eric jsou spíš tragičtí hráči než nějaký oblíbenci a neznám nikoho, kdo by jim fandil.

hansel97

hansel97 (hodnocení, recenze)

strom-z

Caramoan je pro mě největší zklamání v historii Survivoru a jediný, komu se tam dalo fandit byli Brenda a možná Andrea s Malcolmem.

 

A ano, Worlds Apart mi přišlo lepší nejen díky finále, ale celým průběhem a upřímně jsem tam neměl tolik výtek proti obsazení jako tady, kde se zapláclo plno míst zbytečnými lidmi, ale to je hloupost fanoušků. Tohle mělo světlé stránky, ale pre-merge bylo docela nudné a po sloučení nesnáším, když dominuje jedna skupina lidí celou dobu, to není vinna produkce, ale mě to pak nebaví a mám radši, když se to spojenectví pak komplet rozpadne, což se v Worlds Apart stalo a tam jem třeba Mikea s Carolyn vůbec nečekal v F3 a docela jsem se bavil, i když jsem vyletěla většina mých oblíbených jako Jenn, Shirin a Joe docela brzo.

 

Já upřímně často nemám na série Survivoru stejný názor jako je ten všeobecný. Myslím, že třeba One World je považovaný za jednu ze slabších sérií a mě přišla výborná. To samé Gabon a Tocantins mi přijdou dost opomínané a já bych je měl někde v TOP 10 zaručeně. A Guatemala to samý! 

strom-z

strom-z (hodnocení, recenze)

hansel97

počkej Worlds Apart ti přišlo jako lepší sezóna než tohle??? tyjo tak to třeba absolutně nechápu, ale v pohodě, každej to může vnímat jinak;)  jinak mně přijde Caramoan, hlavně kvůli skvělý druhý půlce jako povedená sezóna (až na ten děsnej reunion), která se ovšem nikdy neměla jmenovat "Fans vs Favourites" (fans je tam tak půlka, okay, ale favoriti snad jen Malcolm a Brenda, možná Eric. i když je zajímavý si vzpomenout, že v Mikronésii mohlo nad účastí Parvati taky dost lidí kroutit hlavou.)

na příspěvěk reagoval hansel97, hansel97

Reklama

Reklama