Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (454)

monolog 

všechny recenze uživatele

Jo, kurva jo!!! Je tam sice pár hluchých míst, obzvlášť s ostatními postavami, ale jinak je to kurevská jízda. Dítě oproti jiným obdobným filmům není protivné a Santa... To je ten pravej Satan Klaus někde tam venku. David Harbour je perfektní a je vidět, že si to užívá. Scénář je přiměřeně drsný a zároveň zábavný. Jediné, co mi trochu vadilo, byl John Leguizamo. Prostě ho nemám zařazeného mezi záporáky a i když se snaží, tak je až moc někdy ukecanej a spíš otravnej. Ale jinak se těším na druhej díl a doufám, že to borci nezprasí, protože nejen že to byla jízda, ale navíc má ten film i zkurvenou vánoční atmosféru... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Yippee ki-yay ho-ho-ho, motherfucker! Když se při „Christmas Time“ od Bryana Adamse začala kladivem bourat speciální jednotka, propadl jsem nerozhodnosti, jestli Wirkolovi tu zastydlou pubertu závidět, nebo kritizovat. Zase nezapřel zálibu ve zboží z hobby marketů, především pokud se jedná o různé nářadí, ale se stejnou láskou by se mohl začít věnovat i postavám. To vzývání rodinných hodnot tomu často stojí na brzdě, ale chápu, jsou Vánoce.. Sobí kočí Harbour se sice do role po hellboyovsky položil, ale mám za to, že by mu Bad Santa Billly Bob Thornton natrhnul prdel. Samozřejmě věřím, že jen obrazně.. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍTEJTE NA SVÝCH NEJHORŠÍCH VÁNOCÍCH!“…  Černá ujetá komedie? No fakt že kurva jo! Šílená kombinace rodinnýho filmu (Sám doma + jakejkoliv vánoční příběh) a krvavý akce (Smrtonosná past) mě rozsekala! A jistý jsou dvě věci: rodina má další vánoční film a (aspoň já) se budu snažit, nedostat na seznam zlobivců…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Santa Claus je naše poslední naděje.  2.) Moje děti si (povinně) pod stromek přejou Molotovův koktejl a nabroušenej vánoční špalek.  ///  Thx za titule „Piorun“.                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ***  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kulky v kulkách, perníčky... křupající kostičky." Welcome to your worst Christmas ever! Letošní sníh není mrtvý (ten mám nejradši), je živý až až, skotačivý a rozverně morbidní. Ideální film pro Štědrý podvečer, k nastolení té pravé vánoční pohody aneb Šílenou noc si užijete nejlépe v rodinném disfunkčním kruhu, ale klidně i Sám doma. Hodné děti si užijí představu "přímé linky na Ježíška" (hřebíček do rakve České pošty), ty zlobivé si můžou za odměnu hrát, například s kuličkami, obřím louskáčkem a sociopatickým Krampusem. A zapojí se všichni, nesnášející se sourozenci, babička diktátor s nevymáchanou hubou i nastávající zeťák typu van Damme, řečený "V Asii jsem někdo!", se svými kopy a včasným útěkem z bláta do louže. Vánoční KVÍZOVÉ OKÉNKO: [-] Nejkrásnější Vánoce jsou: A) V rodinném jízlivém kruhu. B) Když se rozsvítí stromeček, střelbou. C) Když se rozsvítí vánoční hvězda, v oční bulvě lupiče. [-] Samozřejmě že C) je správně, ovšem toho smradu... Tím jsem hodil dojmy na papír, jak Santa šavli z letících saní a teď už mě omluvte, jdu do koupelny. Děti daly kaprovi jméno Psychor a já ho musím bacit paličkou. Oprava, Santovou palicí. Čtyřikrát! [ČSFD projekce v Plzni, 7.12.] ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se jede až moc podle šablony, protože Harbourovi tahle role sedla. Jednoduše tady chybí něco zapamatovatelného. Harbour hraje hrubiánskou verzi Santy, který o Vánocích přistane ve špatný čas na špatném místě. Když totiž dům, kde zrovna rozdává dárky, přepadne banda záporáků, kteří jdou po penězích v sejfu ve sklepě, musí si probojovat cestu jejich zástupem, aby zachránil místní rodinku. Co mi vyloženě nesedlo, tak Leguizamo v tuctové roli hlavního záporáka, který typicky vykecává své plány na každém kroku. Přepálená je taky stopáž, zvlášť s ohledem na to, že co se akce týče, tak divák odejde zklamaný. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Po závěrečných titulcích následuje krátká scéna. (KaterinaSkop)
  • Miesto natáčania: Winnipeg (Kanada). Natáčanie filmu prebiehalo od januára do marca 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama