Reklama

Reklama

Hádej, kdo je vrah

  • USA Bodies Bodies Bodies (více)
Trailer 2

Skupina bohatých dvacátníků plánuje večírek na odlehlém rodinném sídle. Společenská hra se rychle vymkne kontrole a stane se smrtelně nebezpečnou. Svěží a zábavný pohled na falešné přátelství. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (87)

leila22 

všechny recenze uživatele

V BBB sa skupinka bohatých tínedžerov stretáva v rozľahlom luxusnom dome uprostred lesa, zatiaľ čo vonku začína vyčíňať hurikán. Čoskoro prichádza k výpadku prúdu a zúfalo nudné chvíle bez wifi sa rozhodnú zaplniť zahraním si „vyvražďovacej“ hry s názvom Bodies Bodies Bodies, počas ktorej padnú za obeť aj určité omamné látky. Nuž, netreba byť Sherlock Holmes, aby vám došlo, že to nedopadne celkom idylicky... Na celú snímku sa treba pozerať s optikou mládeže vyrastajúcej v tik-tokovej a tindrovej ére, inak si k nej cestu budete hľadať len veľmi ťažko. Zodpovedá tomu aj samotný jazyk filmu či hudobný podklad, ktorý vám buď bude bolestivo trhať uši alebo si celý soundtrack po dopozeraní okamžite stiahnete na Spotify. O budovaní vzťahu k postavám možno hovoriť asi ťažko, predostierajú sa nám plytké charaktery, ktorých povrchnosť sa vo vyhrotených situáciách čoraz viac derie na povrch. Herecké výkony sú však slušné, najviac ma brala postava Alice (Rachel Sennott - Shiva Baby, 2020). Prakticky sa nám tu ponúka jedna obrovská paranoja, ktorá paroduje hororový subžáner slasher. Vyzdvihla by som prácu so svetlom, pretože takmer celý dej sa odohráva za minimálneho osvetlenia, ktoré vytvára iba žiara z mobilov, čeloviek či lightstickov. Bodies bodies bodies na druhej strane trpí scenáristickou nelogickosťou a niektorými menej nápaditými scénami. V prvom rade však ide o zábavný horor, pri ktorom záverečný twist celkový dojem o niečo vylepšuje. Súčasne je to aj film pojednávajúci o neschopnosti správneho vyhodnocovania informácií, o pohltenosti samým sebou a možno aj o túžbe prežiť v skazenom svete za každých okolností. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Among Us: ve filmu...... Jen kulturní barbar by nechtěl vidět film, ve kterým se opilý a zdrogovaný mileniálové zabíjej navzájem. Bodies Bodies Bodies je totiž bravurní [post]modernizací, ale kupodivu i parodií subžánru slasher se vší parádou. Jde tak o nečekaně zábavnou a geniálně vypointovanou hru s diváckým očekáváním, gen Z stereotypy [falešná kamarádství, milostný vztahy, narcismus], anti-hororovými prvky a kolektivní paranoiou, a celkově vzato jde o jeden z nejzábavnějších who-dun-it filmů za poslední roky. Kdekdo by tomu mohl vyčítat, že jde o dost jednoduchou late-summer vyvražďovačku pro tik-tokovou generaci, kde jsou výrazný chyby ve střihový skladbě (dveře jsou v jednom záběru otevřeny, v druhým zase zavřeny; to stejný platí i pro využití filmové krve). Jenže mě bohatě stačilo aby si film dělal prdel z klišé svýho žánru a já se náramně bavil. Pak už jen na divákovi záleží, zda bude hádat, kdo je sussy baka.... No a bulharka Marie Bakalova je moje nová crush a jedna z nejzajímavějších vycházejících hereček současnosti. Už teď se nemůžu dočkat na sequel Bodies bodies bodies bodies a prequel Bodies bodies. Skvělá práce Halino, Agatha Christie by z tebe měla radost! [#A24RULES!] ()

Reklama

cariada odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak strašného už jsem dlouho neviděl. Začít film lesbama byl první strašák. A ty všechny další tragické postavy, kdy je jedna otravnější než druhá. A přejete si aby je všechny hned zabili. Konec byl celkem zajímavý, ale ten zmar už to nezachrání. To měla být i komedie? A čemu jsme se měli smát? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový "Slasher" od studia A24 nedopadl úplně dle mých představ. Bylo jasné, že A24 zkusí jiný přístup k žánru a byť jsem doufal, že by to mohlo být novodobou variací na Vřískot, tak to jsem se hodně mýlil. Skupina bohatých teenagerů si během hurikánu zahraje hru, která má docela fatální následky a budou se snažit zjistit, kdo je vrahem. Všichni jsou tam sjetí, všichni mají psychické poruchy a problémy, postavy jsou hodně nesympatické a vůbec se jim nedá fandit, humor zde absentuje a o gore zde taktéž nemůže být řeč. Jako hororový slasher film selhává téměř na všech frontách, jako krimi murder mystery hříčka je to docela OK, v závěrečných minutách se to docela zajímavě vyhrocuje a má to docela netradiční twist, ale že by mě vyloženě šokoval či nadchnul říct nemůžu. Chvílemi se to dost táhne, za mne slabší počin od Studia A24. Mileniálům by se to však mohlo celkem líbit. 4/10. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V první půlce mě to dost štvalo a nudilo, parta blbů do jednoho otravná a nenacházel jsem v tom žádné divácké uspokojení, ve smyslu že by to bylo jakkoli napínavé, zábavné nebo satirické. Závěrečná zhruba třetina naštěstí o dost lepší, když už tam ty blbky zbývají asi jen čtyři a tváří v tvář mrtvolám okolo se dohadují o píčovinách, tak už tam nějaký ten dobře mířený osten vůči gen Z a jejím "problémům" cítit je. Vypointování záhady výtečné, byť mě při sledování napadlo, že to bude něco v tomhle stylu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (41)

  • Úvodní polibek patří k nejoblíbenějším scénám filmu režisérky Haliny Reijn, která chtěla začít něčím „smyslným a živočišným“, protože celý film se v podstatě ptá, zda jsme civilizovaní, nebo zvířata. Polibek původně trval několik minut. (Johnny.ARN)
  • Vzhledem k tomu, že se film odehrává téměř výhradně v temném sídle, kde jediným zdrojem světla jsou mobilní telefony, čelovka a svítící trubice, musel herce instruovat kameraman Jasper Wolf, jak mají osvětlovat scénu i sebe. Wolf prohlásil, že pokud se někdo z herců netrefí, je scéna nepoužitelná, protože by byly vidět jen tmavé siluety. (Johnny.ARN)
  • Několik kritiků poukázalo na vliv Agathy Christie, konkrétně jejího detektivního románu „And Then There Were None“ z roku 1939. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama