Reklama

Reklama

Hádej, kdo je vrah

  • USA Bodies Bodies Bodies (více)
Trailer 1

Skupina bohatých dvacátníků plánuje večírek na odlehlém rodinném sídle. Společenská hra se rychle vymkne kontrole a stane se smrtelně nebezpečnou. Svěží a zábavný pohled na falešné přátelství. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (87)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nápad a finální vtipné rozuzlení rozhodně chválím. Bohužel tento snímek žalostně selhává v rámci extrémně nesympatických a retardovaných postavách. Jediná postava zde není kdovíjak zajímavá a zejména všechny ženy jsou si nesmírně podobné. Navíc se tento film točí skoro celý jen kolem žen a různých lesbických mnohoúhelníků. Brzy film začne neskutečně nudit a plyne extrémně šnečím tempem ke vtipnému finále. Bohužel, finále je zřejmě jediným světlým momentem. Jinak je to přehlídku nudy, kde nezavadíte ani o zrnko napětí a s hororem tohle nemá absolutně nic společného. Velké zklamání. [25 %] ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Dost rozporuplná záležitost, která pobaví cynickou pointou a trefným sekáním do neduhů Generace Z, ale nezvládá toto vše zaobalit do patřičně záživného a strhujícího hávu. Jako slasher to v podstatě nefunguje a to do té úrovně, že bych se i hádal o subžánrovém zařazení (je to spíš thriller s pár slasherovými prvky) a záměr plošně se vysmát "zetkařům" a jejich životnímu stylu vede k nutnosti přetrpět opakované výlevy skupiny postav, které by dnes Lou Fanánek Hagen mohl vesele použít na reedici obalu k desce "Soubor kreténů". A to vás prostě kdovíjak zajímat nebude, chcete tajemno, napětí (dobře, to tu místy je, ať nežeru) a možná i nějakou tu brutalitu (zde se šetřilo hodně), na sledování trapných půtek vyhoukané omladiny jsou tu reality shows. Ale neříkám, coby takový ten moderní "whodunnit?" thriller to občas špatné nebylo, scénář i režie by nakonec mohla být mnohem horší. Tak 5/10. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že sa zasmejem, ale nie, táto komédia vtipná rozhodne nie je. Tak som myslel, že ma aspoň šokuje nejakým šťavnatým gore, ale ani toho tu veľa nebolo. Je tu veľa nesympatických a hlavne hnusne hysterických postav, ktoré by som i ja za ten ich prejav najradšej pozabíjal. Jedine čo tu aspoň za niečo stojí, je atmosféra okolo vztahov postav a i keď si mysleli, že všetko o sebe vedia, pri umieraní kamarátov sa na povrch dostalo veľa intímností a tajomstiev. A to sklame nejednu naivnú dušičku a tak vyraďovačka môže začať. Hrozne ma to nebavilo pozerať sa na hlúpe husi, a tie ich argumenty boli celkom úbohé. Pointa trocha prekvapí, neveril by som, že spúšťacom toho všetkého môže byť taká kravina. Ale ako celok ma to neoslovilo, myslel som si, že viem do čoho idem, ale mýlil som sa. Takú nezáživnú a hlavne nevtipnú hovadinu som vobec nečakal, slabé 2*. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Fajn satira beroucí si na paškál současnou zlatou mládež, její snobismus, pokrytectví, povrchnost a pseudo problémy. Povedená černohumorná pointa pak naplno stvrzuje, že film v jádru hororem není a ani jím být netouží. Rámec a některé atributy tohoto žánru "pouze" chytře využívá pro své sdělení, které sice není bůhvíjak originální či hluboké, celkově se ale jedná o sympatickou hříčku, která má ambici nebýt jen dalším řadovým slasherem. 70 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový "Slasher" od studia A24 nedopadl úplně dle mých představ. Bylo jasné, že A24 zkusí jiný přístup k žánru a byť jsem doufal, že by to mohlo být novodobou variací na Vřískot, tak to jsem se hodně mýlil. Skupina bohatých teenagerů si během hurikánu zahraje hru, která má docela fatální následky a budou se snažit zjistit, kdo je vrahem. Všichni jsou tam sjetí, všichni mají psychické poruchy a problémy, postavy jsou hodně nesympatické a vůbec se jim nedá fandit, humor zde absentuje a o gore zde taktéž nemůže být řeč. Jako hororový slasher film selhává téměř na všech frontách, jako krimi murder mystery hříčka je to docela OK, v závěrečných minutách se to docela zajímavě vyhrocuje a má to docela netradiční twist, ale že by mě vyloženě šokoval či nadchnul říct nemůžu. Chvílemi se to dost táhne, za mne slabší počin od Studia A24. Mileniálům by se to však mohlo celkem líbit. 4/10. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (41)

  • Kameraman Jasper Wolf občas držel vedle kamery malou svítilnu, která zapadala mezi vlastní osvětlovací nástroje postav. (Johnny.ARN)
  • Lee Pace (Greg) přiznal, že na šavli s lahví šampaňského trénoval doma s Thranduilovým mečem z filmové série Hobit. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama