Reklama

Reklama

Hádej, kdo je vrah

  • USA Bodies Bodies Bodies (více)
Trailer 2

Skupina bohatých dvacátníků plánuje večírek na odlehlém rodinném sídle. Společenská hra se rychle vymkne kontrole a stane se smrtelně nebezpečnou. Svěží a zábavný pohled na falešné přátelství. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

Juto 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní zhrnutia zápletky som bol na film nadšený, no film dopadol pre mňa úplne opačne. V podstate ide o to, že sa skupina priateľov stretne a zahrá si hru hádaj, kdo je vrah a potom jeden z nich bude zabitý. Väčšinou sa film zameriaval na pokus študovať rozklad ľudí v dôsledku podozrenia. Scenár a celé obsadenie pôsobí naozaj uponáhľane, niektorí z týchto hercov sú skvelí, len spolu dobre nefungovali. Tento film vôbec nie je slasher, ale skôr je to hlúpa dráma. 4/10 ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že sa zasmejem, ale nie, táto komédia vtipná rozhodne nie je. Tak som myslel, že ma aspoň šokuje nejakým šťavnatým gore, ale ani toho tu veľa nebolo. Je tu veľa nesympatických a hlavne hnusne hysterických postav, ktoré by som i ja za ten ich prejav najradšej pozabíjal. Jedine čo tu aspoň za niečo stojí, je atmosféra okolo vztahov postav a i keď si mysleli, že všetko o sebe vedia, pri umieraní kamarátov sa na povrch dostalo veľa intímností a tajomstiev. A to sklame nejednu naivnú dušičku a tak vyraďovačka môže začať. Hrozne ma to nebavilo pozerať sa na hlúpe husi, a tie ich argumenty boli celkom úbohé. Pointa trocha prekvapí, neveril by som, že spúšťacom toho všetkého môže byť taká kravina. Ale ako celok ma to neoslovilo, myslel som si, že viem do čoho idem, ale mýlil som sa. Takú nezáživnú a hlavne nevtipnú hovadinu som vobec nečakal, slabé 2*. ()

Reklama

Marceloo odpad!

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov sa stretáva v dome jedného z nich. Počas práve prebiehajúcej búrky sa rozhodnú hrať hru Bodies Bodies Bodies, v ktorej je jeden z nich vrahom a ostatní musia odhaliť jeho identitu. Hra sa ale čoskoro zmení na niečo ovela nebezpečnejšie. - Takýto toxický film som už dlho nevidel. Porovnať sa to dá snáď len s Black Christmas z 2019, ale aj ten je oproti tomuto ešte relatívne znesitelný. Toto je absolútna katastrofa bez akéhokolvek významu. Scenár je neuveritelne tupý a aj malé dieťa by dokázalo napísať niečo zmysluplnejšie. O hereckých výkonoch ani nehovorím, hlavne tá dollar store Taissa Farmiga je obrovský fail. Bodies Bodies Bodies je jednoducho ukážkou toho najhoršieho, čo sa dá v moderných hororoch vidieť, a vždy mi je v týchto prípadoch lúto peňazí, ktoré mohli tvorcovia, alebo lepšie povedané aktivisti, radšej poskytnúť luďom s reálnou vášňou k tomuto žánru, ktorí musia organizovať rôzne crowdfundingy, lebo chcú vytvoriť niečo s reálnou esenciou a nie len nejakú zlátaninu, v ktorej ide len o to, aby bola čo najviac super cool, dostatočne woke a hlavne aby postavy používali čo najviac progresívnych buzz words. Malé bezvýznamné plus za hudbu od Disasterpeace. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Dost rozporuplná záležitost, která pobaví cynickou pointou a trefným sekáním do neduhů Generace Z, ale nezvládá toto vše zaobalit do patřičně záživného a strhujícího hávu. Jako slasher to v podstatě nefunguje a to do té úrovně, že bych se i hádal o subžánrovém zařazení (je to spíš thriller s pár slasherovými prvky) a záměr plošně se vysmát "zetkařům" a jejich životnímu stylu vede k nutnosti přetrpět opakované výlevy skupiny postav, které by dnes Lou Fanánek Hagen mohl vesele použít na reedici obalu k desce "Soubor kreténů". A to vás prostě kdovíjak zajímat nebude, chcete tajemno, napětí (dobře, to tu místy je, ať nežeru) a možná i nějakou tu brutalitu (zde se šetřilo hodně), na sledování trapných půtek vyhoukané omladiny jsou tu reality shows. Ale neříkám, coby takový ten moderní "whodunnit?" thriller to občas špatné nebylo, scénář i režie by nakonec mohla být mnohem horší. Tak 5/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový "Slasher" od studia A24 nedopadl úplně dle mých představ. Bylo jasné, že A24 zkusí jiný přístup k žánru a byť jsem doufal, že by to mohlo být novodobou variací na Vřískot, tak to jsem se hodně mýlil. Skupina bohatých teenagerů si během hurikánu zahraje hru, která má docela fatální následky a budou se snažit zjistit, kdo je vrahem. Všichni jsou tam sjetí, všichni mají psychické poruchy a problémy, postavy jsou hodně nesympatické a vůbec se jim nedá fandit, humor zde absentuje a o gore zde taktéž nemůže být řeč. Jako hororový slasher film selhává téměř na všech frontách, jako krimi murder mystery hříčka je to docela OK, v závěrečných minutách se to docela zajímavě vyhrocuje a má to docela netradiční twist, ale že by mě vyloženě šokoval či nadchnul říct nemůžu. Chvílemi se to dost táhne, za mne slabší počin od Studia A24. Mileniálům by se to však mohlo celkem líbit. 4/10. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (41)

  • Úvodní polibek patří k nejoblíbenějším scénám filmu režisérky Haliny Reijn, která chtěla začít něčím „smyslným a živočišným“, protože celý film se v podstatě ptá, zda jsme civilizovaní, nebo zvířata. Polibek původně trval několik minut. (Johnny.ARN)
  • Malé LED světlo s nízkou svítivostí ve slunečním zrcátku vybije baterii automobilu během několika hodin, přestože má minimální spotřebu energie. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno