Reklama

Reklama

Šiva Baby

Trailer 1

Černohumorná komedie o mladé bisexuálce, která se potýká s tradicemi a hledáním vlastní nezávislosti. Příběh sleduje vysokoškolskou studentku Danielle, která se na celodenním židovském pohřebním obřadu pro rodinu a přátele dostává do stále trapnějších a nepříjemnějších situací. Pod bedlivým dohledem svých neurotických rodičů je zasypávána všetečnými otázkami panovačných příbuzných a následně ji velmi rozruší příchod bývalé přítelkyně, do které je stále zamilovaná. Ještě katastrofálnější shodou okolností se nečekaně objeví Daniellin tajný milenec s manželkou a vřeštícím dítětem, o jehož existenci neměla tušení, a míra napětí překročí únosnou mez... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (32)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5/10). Délkou stopáže jsem očekával, že si pochutnám na odlehčené, vtipné jednohubce. Bohužel jsem se většinu stopáže nezasmál a to jsem se snažil sebevíc. Obvykle takový typ humoru vyhledávám, ale tentokrát mi to asi nějak nesedlo, nebo to prostě není ani trochu vtipné. Co tedy hodnotím kladně, že tomu dávám alespoň 3 hvězdičky? Zachycení celkové atmosféry bylo perfektní. Hlodavý pocit uzavřeného prostoru a až klaustrofobické prostory domu na mě fungovaly. Ještě když k tomu přidáte otravné a ukecané příbuzné, tak máte alespoň atmosférický zážitek, když ne komediální. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kolekci Twitter-ready one-linerů z prořízlých úst newyorské „it girl" Rachel Sennott, které ale nevedou k ničemu relevantnímu kromě krátkodobé virální popularity. Dostal jsem velepřesný portrét postgraduálního zmatení a hororových rodinných oslav plné domýšlivých příbuzných s patentem na rozum. Nosný koncept s realizací ostrou jako břitva a plným vědomím o vlastních hranicích uvěřitelnosti a délky. A Sennott nečekaně lepší ve vážnějších polohách. 80 % ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No, musím přiznat, že jsem od tohoto snímku očekával větší zábavu. Jasně, můžete si říct, že židovská šiva a humor nejdou dohromady, ale já s takovým přístupem absolutně nesouhlasím. Z vlastní zkušenosti vím, že jsou pohřby až překvapivě kvalitním podhoubím humoru, židovská kultura navíc oplývá skvělým (mnohdy černým) humorem, který mi umí pěkně zahýbat bránicí. Tvůrci tohoto filmu tak podle mého názoru promarnili jedinečnou příležitost, a přestože šlo místy o vtipný zážitek, drama vítězilo a děj ztrácel tempo. Je to škoda, protože jsem byl připraven vysypat nějakou tu hvězdičku navíc, to by se ale tvůrci nesměli brát tak vážně a nesměli by se za každou cenu snažit o velké umění. / Poučení: Jste-li sexuálně nevyhranění, máte štěstí. Vaše šance jsou dvojnásobné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemná nezávislá konverzačka, akých sme videli od amerických nezávislákov doslova tisícky. Ale vždy potešia a potešilo aj Shiva Baby. Príjemne ale nebolo po celý čas svojráznej hlavnej hrdinke. Tá je tak škaredá, až je pekná, alebo naopak, a tak nesympatická, až je sympatická, alebo naopak. Potešia aj ostatní herci, sem tam nejaký ten dialóg, stále však ide o malý film bez poriadnej zápletky. Režisérka to každopádne priznáva aj primeranou stopážou. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Epická konverzačka na pohrebnej hostine, ktorá mala síce vcelku dobrý základ, ale napokon to bolo veľmi veľmi slabučké. Aj keď tu bola snaha o taký prirodzenejší humor, ktorý mi zvykne pasovať, v tomto prípade si ma však tento film ničím nezískal. Dialógy boli mdlé, nevýrazné a bez dôvtipu. Postavy boli síce zaujímavé a mali potenciál, avšak nie v tomto kompozičnom mechanizme. Nuž, ale aspoň na 1* to bolo - zopár dobrých scénok sa tu veru vyskytlo, ale na kvalitnú komédiu to bolo nedostatočné. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Shiva (Šiva) znamená v židovských zvycích období smutku po smrti. (UhLee)
  • S výjimkou producentů jsou všechny důležité pozice štábu (režisér, skladatel, střihač) obsazeny ženami. Hlavní roli hraje také žena. (UhLee)
  • Mísa s vodou, kde si Danielle (Rachel Sennott) čistí blůzku od kávy, slouží k mytí rukou lidí, kteří vstoupí do domu zesnulého po pohřbu. (UhLee)

Reklama

Reklama