Reklama

Reklama

Hádej, kdo je vrah

  • USA Bodies Bodies Bodies (více)
Trailer 2

Skupina bohatých dvacátníků plánuje večírek na odlehlém rodinném sídle. Společenská hra se rychle vymkne kontrole a stane se smrtelně nebezpečnou. Svěží a zábavný pohled na falešné přátelství. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

maddy 

všechny recenze uživatele

Knives Out pre influencerov. V prvom rade je potrebné schladiť očakávania, pretože trailer, ako aj názov filmu môže evokovať klasický slasher, nie je tomu tak. Napriek tomu, že tu k nejakému tomu úmrtiu dôjde, tak Bodies Bodies Bodies je skôr takou teenegerskou variáciou na klasické whoduntit zápletky ako z pera Agathy Christie, akurát v oveľa menej inteligentnejšom a pútavejšom podaní. Bodies Bodies Bodies by chcel z časti byť satirou, z časti čiernou komédiou, z časti thrillerom/hororom, z časti si uťahovať zo žánrových pravidiel, ale nič z toho nerobí poriadne. Má síce svoje momenty, ale za celú stopáž sa táto zámerne podvratná hra s divákom nikdy nestane tak zábavnou, aby skutočne bavila, tak napínavou, aby zaujala a ani tak zaujímavou, aby sa nad ňou oplatilo akokoľvek zamýšlať. Práve naopak, to rozuzlenie v závere v štýle middle finger in your face skôr vzbudí otrávené meh pocity. CELKOVO: 4/10 ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Úvodní asi půlhodina, kde se seznamujeme s vrcholně nesympatickými postavami za doprovodu naprosto otřesné hudby, byla až nesnesitelná. Naštěstí po první mrtvole atmosféra zhoustne, děj se stane příjemně napínavým a mezi osazenstvem začne relativně uspokojivá vybíjená. "Humorné" hlášky jsem sice moc nepobíral, ale závěrečná pointa byla docela vtipná, takže jsem se nakonec i zasmál a jsem rád, že jsem ten strašný úvod vydržel. Tři hvězdičky akorát. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tahle kombinace vyvražďovačky, černé komedie a satiry mě kupodivu dost bavila. Skoro se to až stydím přiznat, protože účikující byli samí duchoprázdní mejdanoví degeni, ze kterých v reálu zvracím, a nadprůměrná porce lesbismu v ději mi přišla poněkud prvoplánová a křečovitá. Ovšem dostala mě pointa s Davidem, kvůli které taky zaokrouhluju nahoru, a díky níž celý předešlý děj nabral rozkošně tragikomické až absurdní rozměry. No a ještě mě fakt hodně pobavila mýlka veteran/veterinarian. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V první půlce mě to dost štvalo a nudilo, parta blbů do jednoho otravná a nenacházel jsem v tom žádné divácké uspokojení, ve smyslu že by to bylo jakkoli napínavé, zábavné nebo satirické. Závěrečná zhruba třetina naštěstí o dost lepší, když už tam ty blbky zbývají asi jen čtyři a tváří v tvář mrtvolám okolo se dohadují o píčovinách, tak už tam nějaký ten dobře mířený osten vůči gen Z a jejím "problémům" cítit je. Vypointování záhady výtečné, byť mě při sledování napadlo, že to bude něco v tomhle stylu. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Keď sa film hneď začína tým, ako sa dve lesby lížu, strkajú si ruky medzi nohy a tie zábery musia byť veľmi dlho, tak je jasné, že ide o ďalšiu propagačnú sračku. Navyše ten pár je čiernobiely, čiže presne podľa zaužívaného scenára. Nútená rozmanitosť, diverzita, skoro každé dievča je inak orientované a objaví sa samozrejme aj závan rasizmu. Všetko okolo toho záhadného vraha tam je vlastne na okrasu. Filmy sa začínajú robiť už len pre indoktrináciu neomarxistických postojov. Kedysi sme sa aspoň tvárili, že chceme mládež vychovávať k nejakej morálke. Teraz ich skrze "umenie" vychovávame k tomu, aby čo najviac nezáväzne súložili. Najlepšie stále, hetero aj homosexuálne, hlavne so všetkými druhmi deviácií, no a musia byť samozrejme aj drogy, chlast, hrubý slovník, proste všetky "radosti" sveta. Nehovorím, že tá thrilerová vložka z druhej polovice bola úplne márna, ale to všetko okolo toho odmietam akokoľvek podporovať. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (41)

  • Amandla Stenberg (Sophie) napsala filmové kritičce Leny Wilson z New York Times poté, co Wilson ve své recenzi označila film za „95minutovou reklamu na výstřih“, a napsala: „Recenze byla skvělá, možná kdybys dala oči pryč od mých koz, mohla ses na film podívat.“ (Johnny.ARN)
  • Vzhledem k tomu, že se film odehrává téměř výhradně v temném sídle, kde jediným zdrojem světla jsou mobilní telefony, čelovka a svítící trubice, musel herce instruovat kameraman Jasper Wolf, jak mají osvětlovat scénu i sebe. Wolf prohlásil, že pokud se někdo z herců netrefí, je scéna nepoužitelná, protože by byly vidět jen tmavé siluety. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama