Reklama

Reklama

Forever Král: Koncertní pocta Ivanu Královi

(koncert)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Jedinečná koncertní pocta Forever Král připomíná nejslavnější písně napříč kariérou nejslavnějšího českého rockera, který proslul v kapele Patti Smith i Iggyho Popa. Na pražské Křižíkově fontáně zazněly písně, které Ivan Král během své kariéry napsal, produkoval nebo se na nich podílel coby interpret. S doprovodnou kapelou, kterou pro tuto příležitost sestavil Ivanův dlouholetý spoluhráč kytarista Jan Ponocný, vystoupila špička tuzemské hudební scény. Mezi vystupujícími nechyběli Jiří Suchý, Miro Žbirka, Lenka Dusilová, Aneta Langerová, Lenny, Albert Černý, Janek Ledecký, Debbi, Tonya Graves, Phil Shoenfelt a řada dalších. Během večera zazněly hity jako "Dancing Barefoot", "Bang Bang", "Pumping for Jill", "Sen", "Mám tvůj stín" nebo "Winner Takes All", které doplnily vzpomínky Králových slavných hudebních souputníků a spolupracovníků ze světové i tuzemské scény. „Jedinečnou koncertní poctou jsme se rozhodli plasticky připomenout osobnost a muzikantství Ivana Krále. Na jediný večer ožily jeho slavné melodie v podání Ivanových souputníků i současné generace. Tímto koncertem jsme se mu rozhodli vzdát hold za to, co pro tuzemskou i světovou hudební scénu udělal,“ uvedl scénárista večera a Králův životopisec Honza Vedral. Koncert se konal v rámci festivalu Metronome Prague Warm Up 12. září 2020. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na dílo Ivana Krále. 1)  Kolik máme osobností, které jsou ve světě slavnější než u nás doma?_____ 2)  Chytrou hudbu i songy hrála ad hoc sestavená kapela, a to dobře._____ 3)  Potěšilo mě vstřícné publikum. Lidi očividně věděli, na co jdou._____ 4)  Krátká informace o každém songu v titulcích byla velmi užitečná. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabé - kapela hraje slušně, pěkně jim to šlape, ale zpěváci a zpěvačky to je poměrně velká bída. Jediný kdo netahal za uši byl Meky Žbirka, ten zpívá i ve svém věku na živo velmi slušně. Zbytek slabota! Ale jednou se to přetrpět dá. ()

Reklama

Reklama