foto

Tonya Graves

  • nar. 17.12.1969 (48 let)
    Peekskill, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tonya Graves, americká zpěvačka černé pleti žijící v Praze, se narodila 17. prosince 1969 v Peekskill, (stát New York, USA). Roku 1992 absolvovala divadelní a hudební herectví na State Univesity of New York v New Paltzu.

Od února 1995 žije v Praze, kde se jako zpěvačka zvládající blues, swing, rock, pop i funk trvale zabydlela na české hudební scéně, kde střídavě působila v kapelách Luboš Andršt Blues Band, Liquid Harmony, Tonny Blues Band, Monkey Business, Tonya Graves & Her Rhytm Desperados.

V letech 1996–2004 získala s Liquid Harmony a Monkey Business celekm 11 nominací v nejrůznějších kategoriích a 4 vítězství. Svými vokály se podílela na četných koncertních i studiových projektech (její diskografie je už takřka nepřehledná). Je držitelkou 6 výročních cen Akademie populární hudby Anděl. Typem, temperamentem i projevem zaujala také filmaře. Nejprve si zahrála v tv. filmech IGUO-IGUA (2002) a RYTMUS V PATÁCH (2009). Na plátna kin se uvedla rolí Mbo, sestry černošského malíře Samuela (Jean Michel Francis Gogo), hlavního hrdiny Svátkovy tragikomedie BLÍZKO NEBE/CLOSE TO HEAVEN (2005). Jiří Menzel ji ve své adaptaci Hrabalova románu OBSLUHOVAL JSEM ANGLICKÉHO KRÁLE (2006), svěřil roli habešského císaře.

Zahrála si i sekretářku amerického diplomata Thorna (Liev Schreiber), hlavního hrdiny remakového hororu SATAN PŘICHÁZÍ/THE OMEN (2006), který točil hlavně v Praze irský režisér John Moore.

Cucina_Rc

Herecká filmografie

Filmy

2009 Rytmus v patách (TV film)
2006 Obsluhoval jsem anglického krále
Satan přichází
2005 Blízko nebe
Jesus Christ Superstar (divadelní záznam)
2003 Iguo Igua (TV film)

TV seriály

2017 Single Man (TV seriál)
Neviditelná (E06)
2000 Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)

Dokumentární

2014 Epoque Quartet 15 let (koncert)
2007 Monkey Business - Nokia Tour 2007 (koncert)
Monkey Business - Peeing With The Proletariat (koncert)
2006 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Chantal Poullain (S01E21)
2005 ČT Live - Monkey Business (koncert)
2001 Monkey Business (koncert)
2000 Bluesové pecky (koncert)

TV pořady

2018 Závodní akademie (TV pořad)
2017 Linka (TV pořad)
Sportovec roku 2017 (TV pořad)
2016 Ceny Czech Grand Design za rok 2015 (TV pořad)
PeepShow (TV pořad)
2015 Kombo (TV pořad)
Lovci zážitků (TV pořad)
2013 20 let Gambrinus ligy (TV pořad)
Copak bych vám lhal? (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Slávik 2012 (TV pořad)
Šance 2013 (TV pořad)
2012 Ceny Anděl 2011 (TV pořad)
Drzá Diana (TV pořad)
Hlas Česko Slovenska (TV pořad)
TýTý 2011 (TV pořad)
2011 Atlet roku 2011 (TV pořad)
Ceny Anděl 2010 (TV pořad)
Partička (TV pořad)
Světlo pro Světlušku 2011 (TV pořad)
2010 Ceny Anděl 2009 (TV pořad)
Světlo pro Světlušku 2010 (TV pořad)
2009 Pelíšky slavných (TV pořad)
2008 Intimní zpověď (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
Velký vůz (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Noc s Andělem (TV pořad)
1997 Paskvil (TV pořad)
1987 Manéž Bolka Polívky (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 GLANC feat. Tonya Graves: We Are Strong Together (UNICEF) (hudební videoklip)
2012 Support Lesbiens feat. Tonya Graves: Keeper (hudební videoklip)
Tonya Graves: Better Than You Know (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace