Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kateřina Čechová (Anna Geislerová), historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací: její program je každý den nabitý k prasknutí. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí snažit, aby si vybojovala právo na lásku, která jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (207)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Blbinka, kterou, když jí odpustíte, že tu prezidentka utíká z hradu jako by se nechumelilo, budete celkem snášet. Vetchý tu je velmi příjemný, nenucený, civilní, Geislerová naopak podprůměrná a otravná. Prezidentka je novodobá pohádka, která se naštěstí dostatečně krátká, aby začala nějak výrazněji nudit. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

To už mohli rovno nazvať Kráľovná a Popoluško. Nič vo filme nedáva zmysel, ale tak to niekedy v rozprávkach býva. Horšie, že ani dialógy nemali hlavu ani pätu, možno tie anglické akoby omylom nejaký zmysel mali. Keby to trápenie zakončili štyrmi svadbami, ani by som sa nečudoval. –––– Je tu ještě jedna věc. Našel jsem si holku. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Začátek v pohodě, je to romantická komedie, takže podsuď ok, ale má to scénář bez jakékoli zápletky jakékoli invence, jakéhokoli zvratu, jen to tak plyne a plyne a plyne... Vetchý s Geislerovou jsou celkem sympatičtí, ale je jasné a průhledné, jak to dopadne... Dalo se z toho vymáčknout mnohem víc, protože nápad nebyl vůbec špatný - a ani to nemuselo být akční, prostě jen vtipnější, zamotanější a celkově zajímavější...50% ()

pity 

všechny recenze uživatele

Je až úsměvné jak tu všichni političtí, intelektuální, nebo rádoby fimlový odborníci rýpou. Vůbec nic jsem od toho nečekal. Prostě to shlédl jako oddechový film a bylo to fajn. To už, aby se u nás pomalu báli natočit film jen tak pro zábavu. Není to Schindlerův seznam, ani Havel, prostě jen film u kterého člověk zrelaxuje. Dal bych 3*, ale * navíc pro to hodnocení zde. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatné. Neškodná romantická komedie, která samozřejmě s reálem nemá nic společného, ale jako jednohubka na sobotní večer to rozhodně obstojí. Tradičně sympatický Vetchý, slušná Geislerová a zbytek ansámblu jen do počtu. Nejvtipnější postavou je aspoň na chviličku Vasil Fridrich jako generál. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň „Dvě srdce vejpůl“ složila kapela Chinaski. (SONY_)
  • Anna Geislerová pochválila filmový štáb a prostredie natáčania filmu: "Natáčanie sme mali rozkúskované, ale bolo vynikajúce. Pamätám si, že sa mi asi nikdy predtým nestalo, aby som mala po každom natáčaní v karavane kvetiny. To bolo nádherné. Stalo sa to znova a znova, ale bolo to krásne. Točilo sa v Prahe, čo bolo príjemné, lebo to bolo atraktívne prostredie. Prišlo mi to ako keď idete na all inclusive dovolenku." (Arsenal83)

Reklama

Reklama