Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prumerna rodinna komedie a jeden z tech horsich filmu s Jimem Carreym. Pribeh je dost jednoduchej, ale napad, ze pravnik nesmi lhat je celkem dobrej. Herci nijak zvlast nehrajou, ale ani to neni moc potreba, protoze de hlavne o Jima, kterej vetsinou hazi jeden xicht za druhym, takze si jeho fanda fakt uzije. Taky by to chtelo mozna jeste trochu vic foru, par nich tu je hodne dobrejch, par prumernejch a nekolik skutecne vynikajicich ("to pero je modre"). Jenze vetsina forku je az pote co nesmi lhat, takze tu prvni pulhodinku nic moc. Docela me stvalo, jak se ruznejma scenama snazil Shadyac tlacit na city, takze sem soup spoustu dojemnejch scen, ktery ale spis rusi a konec s happy-endem kdy se Carreymu podari aby syn zustal mi nijak nevadil, ale kdyz se nakonec jeste dal dohromady s bejvalou tak to bylo uz trochu moc. Ale musim rict, ze jsem se dobre bavil, Carreyho mam rad a je to pohodove stravenejch 80 minut, takze si 4* zaslouzi. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jima Carreyho mám prostě rád a jeho humor mě baví. Pitvoření, k němuž se dovedl ve svých komediích vybičovat, je prostě jedinečné a nikdo jiný takový prostě není. Jeho gumový obličej baví, navíc tady je docela dobře podáno i to morální, které je pointou celého filmu. Některé gagy vás prostě odrovnají. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey ako komik isiel dost dlho mimo mna, to som vzdy mal radsej Benny Hilla, Laurela a Hardyho, pripadne dementne sandlerovky. No nic, scenar je kvalitny, je o slizkom pravnikovi, ktory musi 24 hodin hovorit len pravdu. A tato rola sadla presne Carrey-mu ako komikovi. jeho akrobacie /prdenie, hadzanie xichtikov, gulanie ocami ......./ su proste nezabudnutelne. 77 % ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajn komédia s príbehom šitá na mieru hereckému výkonu Jima Carreyho, ktorý zo seba opäť vydáva maximum. Zo začiatku pohodový film, kde sleduje ako si advokát Fletcher Reed (Jim Carrey) žije tým že klame. Dovtedy kým si jeho syn na svoje piate narodeniny nezaželá, že je ho tatko nebude klamať (áno, to už je ten žáner fantasy). A vtedy začína herecký koncert Jima Carreyho, ktorý je fakt blázon a povedal by som, že si to doslova užíva. Aj keď sú niektoré jeho scény až trápne, tak film s toho vie vyťažiť plus. Taká drobnosť na okraj: Hudba Johna Debneyho je fajn, ale pod theme music je podpísaný aj tak lepší James Newton Howard. Pre mňa jeden s tých lepších Jimových bláznivých filmov. 85% - 4* ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey se zde nezvykle mírní a jde o jeden z mála filmů, kde je jeho excentrický projev logicky opodstatněný příběhem. Základní zápletka je navíc dobrý nápad, ale... TEN SCÉNÁŘ! Opravdu bych rád věděl, proč jsou scénáře hraných disneyovských filmů (Můj nejoblíbenější marťan, Inspektor Gadget, Myšák Stuart Little a celá řada dalších) tak ubohé a nudné. Takže je to jen další zbytečný film. 40 % ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • V čase 32:30, když Fletcher (Jim Carrey) vykopne dveře, je možné vidět ruku někoho ze štábu, jak dveře drží. (OJan)
  • Severoamerické tržby byly 181,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 302,7 mil. (NIRO)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama