Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná akční komedie o velkém a přitom tajném závodu napříč USA a to s kuriozními pravidly. Kdo bude první, získá fantastickou sumu peněz. Každý chce vyhrát a každý na to jde jinak, což přináší řadu komických, ale i napínavých situací, plných gagů a hlavně dobré zábavy. Tato atraktivní komedie je doslova plná známých hereckých tváří. Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcettová, Dom DeLuise, Dean Martin a další tomuto filmu dali skutečně neotřelý humor, který již pobavil milióny diváků v kinech v řadě zemích. (Golden Crown)

(více)

Recenze (67)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Uz tenhle film je kopii, a to sice dvou filmu z roku 76 - Cannonball a Gumball Rally. Autori ho jiste chteli pojmout velkolepe, zaplatili si velke kvantum hvez, ale vysledek budi opravdu velke rozpaky. Film se tvari jako blazniva komedie, coz uplne nici jakoukoli atmosferu zavodu, jenze vtipnosti taky moc nezari. Takze asi to nejlepsi na filmu jsou ty krasna auta, zejmena Lamborghini Countach, ktere krasou predci ty dve pasazerky uvnitr. 55% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne zabavna blbost ve ktery jde jen o to, jak se parta silencu v rozmanitejch autech dostane z bodu a do bodu b, pricemze necekejte zadnou Death race, tohle je akcni komedie, takze krome toho, ze vsichni uhanej po silnicich v rychlejch autacich, sem tam taky hodi nejakou tu hlasku. Z hercu nejvic zaujme frajerskej Reynolds, Roger Moore hrajici Rogera Moorea, kterej neustale machruje a Jackie Chan, kterej ma sice hodne vedlejsi roli, ale v zaverecny bitce se konecne dostane ke slovu. Je to kravina, ale je to svizny a je to vtipny. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle bláznivé filmy o závodech napříč Amerikou. Vždy mají hodně zajímavé obsazení a ujeté charaktery. Burt Reynolds tu jezdí v sanitce se svym tlustym parťákem, šílenym profesorem a megažhavoubuchtou, co ráda stromy. Proti nim jede skvělý Roger Moore v sebeparodické roli, Jackie Chan v "supermoderní" káře, Sammy Davis Jr. (ten člověk má nezapomenutelnej ksicht) převlečenej za kněze, šílenej arabskej šejk, dvě kundy v lambu atd. atd. Humor je opravdu infantilně debilní, ale já se u toho prostě pobavil. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Závodní komedie, jež střídá silné a slabší momenty na úrovni klasického lehce buranského Burtova humoru. Skvělá hudba, nápadité obsazení a rozumná stopáž zesilují pozitivní dojmy a zaručí absenci nudy. Přesto je to celkově film pro chlapce do 12 let a milovníky aut. Burt chce vyhrát s kamarádem Cannonball a sežene k tomu super roštěnku, co jim ještě může stát v cestě - všichni co ho chtějí vyhrát taky!...60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tenhle film redefinuje pojem nenáročná zábava. Vlastně by na obalu měl mít napsáno Pro děti od tří do šesti let. Humor je veletrapný, akce jen pomálu, poněkud to zachraňují jen okouzlující chlapák Burt Reynolds, celkem zdařile se karikující Roger Moore a půvabný Charlieho andílek Farrah Fawcett. Jedna z prvních amerických produkcí v níž se objevil Jackie Chan. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Poslední film Berta Convyho (Bradford Compton). (Karlos80)
  • Victor (Dom DeLuise) hovorí J.J. (Burt Reynolds), že je dobré, že majú na palube lekára, v prípade, ak by niekto dostal "bahennú horúčku". To je odkaz na ich spoločný film Poliš a bandita 2 (1980), v ktorom Dom hral doktora. (Peter-1307)
  • Filmové černé Lamborghini Countach bylo v roce 2021 přidáno do National Historic Vehicle Register, který má za cíl podporovat kulturní a historický význam automobilů a chránit budoucnost automobilové historie. Spolu s ním se této pocty zatím dostalo jen dvěma dalším filmovým vozům, a to Fordu Mustang Fastback z filmu Bullitův případ (1968) a DeLoreanu DMC-12 „Time Machine“ z Návratu do budoucnosti (1985). (Foxhound#1)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Reklama

Reklama