Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V armádě z ní vycvičili chladnokrevnou vražedkyni. Přichází ale čas opustit úkryt a před pomstychtivými zločinci ochránit dcerku, se kterou se nikdy nesetkala. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (139)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lopez akčně naladěna, vycvičena a vyzbrojena silným mateřským pudem. Má dosud nevyřízené účty se zabijáky. Její holčička jí byla odebrána bezprostředně po porodu a dána do pěstounské péče. Neznaly se dvanáct let. A bojovně rozlícená matka chce svoji dceru zpět! JLo dělá na své akčně příbuzné kolegyně Angelinu Jolie a Charlize Theron dlouhý nos. V rychlosti si přepočítává vrásky na vyžehleném obličeji, depiluje se, s manželem Benem Affleckem společně vybírá vhodné termo prádlo na Aljašku, kde se film částečně odehrává, a hlavně zatíná bojovně pěstičky a cídí rozličné střelné zbraně. Když ve filmu hraje božská JLo, zbytek ansámblu jaksi divák vnímá tak nějak napůl. A přece by to bez těch záporných postav tak docela nešlo. Psychopatická kreace Gael Garcíí Bernala dostane jen minimum prostoru. Jeho kolega Joseph Fiennes podstoupí znetvoření obličeje od ohně a pokouší se vyrovnat démoničnosti svého bratra Ralpha Fiennese. Film nasadí dramatické tempo, má ale i své sekvence pro vydechnutí. Scénář dodala trojice, která umí napsat i ambiciózní snímky. Peter Craig zabodoval novým Batmanem. Andrea Berloff v minulosti také koketovala s akčními snímky, nejprve uhnala do hlavní role filmu Ve jménu krve Mela Gibsona, pak naverbovala Jamieho Foxxe do Hry o všechno a ženskou akční záležitost Pekelná kuchyně svěřila do hereckých osidel Melissy McCarthy, Tiffany Haddish a Elisabeth Moss. Takže scénáři tentokrát stačilo dobré herecké obsazení. Všechno ostatní už bylo v rukou zkušené režisérky Niki Caro, která plynule z dramat přešla do akční polohy, ve které nadále setrvává a svědčí jí to. Podařilo se jí natočit svěží akční thriller, kde akce není vyloženě revolučně pojata, je celkem rovnoměrně rozeseta a divák může žasnout, jak žena po padesátce se umí účinně bránit známkám stárnutí. 10/10 ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Opravdu těžké k zodpovědnému hodnocení. První půlka a závěr docela dobré akční scény, které potěší. Ten střed není špatný, je jiný a nezvyklé je tam to, jak matka zabiják cvičí svou 12-ti letou dceru na zabijáka. JLo je v této roli překvapivě dobrá, ale její charisma prostě na to nestačí. Dovedu si představit jiné známé akční krasavice, které by dojem z filmu více vyzdvihly. Moje více nadsazené hodnocení za převažující dobré scény. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo divný, ale né ve směru dobře divný, ale prostě jen divný. Původně sem očekával, že záchrana dcery potrvá tak nějak celý film a nebo polovinu filmu s tím, že se pak vydají na road trip, kde bude nějaké to "já máma, ty dcera, my se mít rády" a před cílem, budou muset vyřídit hlavního záporáka. Co se týče záporáků, tak slušný, sou to bezohlední bastardi, kteří se nedrží zpátky a Joseph Fiennes mně i bavil, přestože tady má málo prostoru. Nicméně pak ve finále, záporáci asi projdou lobotomii a sou nepoužitelní. Co se týče akce, neni to sice žádné velké terno, ale honička na Kubě a záverečná bitka, to bylo dobře zvládnuté. Ony ty postavy sou tady dobře zahraný, ale ten příběh je prostě divně a nestandardně vyprávěn. Celé je to uspěchané a moc to nedrží pohromadě. Za pochvalu stojí Lopez její postava neni žádný dobrák a dává to při každé příležitosti najevo, opakem je její dcera, která je laskavá, obětavá a myslí na ostatní. Neni to špatný film a kdyby to mělo tu stadartní linku, tak by to bylo asi lepší, takhle je to průměrný film, s výbornými herci kteří se snaží. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nevím co tohle mělo bejt jestli na jedný straně snaha o tupý výplachový béčko který, ale zabíjí vážně míněný pasáže kdy nevíte jestli se vám tvůrci snaží předat i něco jako rádoby poselství a ve finále to pak ani v jedný z těchto rovin nemůže fungovat. Na Lopezovou se dá pořád koukat a tím to asi celý hasne.20% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Co musím na filmu vyzdvihnout, je hudba. Velmi solidní (Massive attack, Portishead a další). To podkresluje fakt slušně. Film už taková sláva není. Režisérka nevěděla přesně určit, jak a co chce točit. Takže převažuje spousta slz, trocha hysterie v podání děvčete, a ve většině případů i jen velmi průměrná akce.  Lopezka není špatná, ale na některé své kolegyně v akčních filmech prostě nedosáhne. Ne úplně její chyba, spíš blbě natočeno od paní Caro. Průměr. 50%. ()

Galerie (470)

Zajímavosti (4)

  • Při automobilové honičce na Kubě, která se ve skutečnosti točila ve Španělsku, se na malý moment objeví v záběru Škoda Fabia. (korbitch22)
  • Dve scény z traileru: scéna, kde Jennifer Lopez cvičí zhyby a scéna, v ktorej ide hore schodmi v oranžových šatách, sa do finálnej verzie filmu nedostali. (Arsenal83)

Reklama

Reklama