Reklama

Reklama

Interview with the Vampire

(seriál)
  • USA Anne Rice's Interview with the Vampire
Trailer
USA, (2022–2024), 13 h 58 min (Minutáž: 46–65 min)

Tvůrci:

Rolin Jones

Předloha:

Anne Rice (kniha)

Hudba:

Daniel Hart

Hrají:

Jacob Anderson, Sam Reid, Eric Bogosian, Bailey Bass, Eugenie Bondurant, Rachel Alana Handler, Cynthia LeBlanc, Elton LeBlanc, Escalante Lundy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(15)

V roce 2022 žije upír Louis de Pointe du Lac (Jacob Anderson) v Dubaji a snaží se vyprávět příběh svého života renomovanému novináři Danielu Molloyovi (Eric Bogosian). Louisův příběh, který začíná v New Orleans na počátku 20. století, sleduje jeho vztah s upírem Lestatem du Lioncourt (Sam Reid) a jejich vytvořenou rodinou, včetně nezletilé Claudie (Bailey Bass). Společně upíří rodina zažívá nesmrtelnost v New Orleans i mimo něj. Jak rozhovor pokračuje v Dubaji, Molloy objevuje pravdy v Louisově příběhu. (mikki089)

(více)

Recenze uživatele NinadeL k tomuto seriálu (2)

Interview with the Vampire (2022) 

7/7 Necelé tři dekády to trvalo, než se slavná sága Anne Rice dočkala důstojné seriálové adaptace. Její Upíří kroniky (a Mayfairské čarodějnice) se dočkaly celkem 18 knižních dílů. O pokračování filmového Interview s upírem se nonstop spekulovalo už od roku 1994. Je tedy velkým zadostiučiněním, že se společně se svým synem Christopherem Anne dočkala začátku produkce několika souběžně vznikajících seriálů a odsouhlasila scénáře atd. Premiéry se už sice nedožila, zemřela loni na konci roku, ale její dílo nadále opečovává právě Christopher, který se už za jejího života etabloval jako její nástupce. Společně s matkou napsal například druhý a třetí díl románu The Mummy, or Ramses the Damned. A jaký je tedy začátek seriálového Interview with the Vampire? Vysloveně příjemný. Změn, pravda, přišlo hodně, ale ne proti smyslu látky. ()

Season 1 (2022) (S01) 

Žijeme v době diverzity. Etničtí herci mají více příležitostí a s nimi přichází nová inspirace. Dnes už není důležité začít příběh v roce 1791 na plantážích, ale můžeme Louisovo upírské zrození posunout až do roku 1910. Nyní je Louis pasákem, který hledá své místo na slunci a snaží se uhájit svou roli v rodině i v podsvětí... New Orleans zůstává. Setkání s jinými upíry v Paříži 19. století nahrazuje solitérní zkušenost Claudie na útěku od svého stvořitele. Emoce jsou silné, není důvod se jim bránit. Stačí si to užít. Jacob Anderson, Sam Reid a Bailey Bass jsou fascinující jako nová upírská rodina. Čekala jsem dlouho a stálo to za to. Nápad na převyprávění událostí z první filmové adaptace vítám. Doufám v celé seriálové universum. ()

Reklama

Reklama