Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (309)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ten výpis žánrů nahoře sedí dost přesně, dost šíleně. Příběh se odehrává ve válečném prostředí, přesněji bezprostředně po operaci Pouštní bouře.Ze začátku se tváří hodně odlehčeně s místy výraznou nadsázzkou, k čemuž ostatně svádí sama zápletka, která je příliš okatě fiktivní. No tak si říkáte, že se asi pěkně pobavíte, že to dobře skončí a tak. Jenže pak se začne opravdu válčit, umírat, a to je hned všecek optimismus pod turbanem. Tři králové jsou dost nevyváženým filmem, nedokážu si tipnout, jak se to celkově režisérovi opravdu (ne)povedlo, ale vím, že mně se líbilo. Škoda, že jsem k tomuto nepřišel dřív. 90% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Formální stránka, opírající se o dnes už standardní hrátky s kamerovými filtry a střihem, je maximálně působivá, ale hlavním trumfem Russellova filmu je scénář. Počáteční komediální nadhled (kráva na mině) se postupem času mění v přímou obžalobu celé operace Pouštní bouře. Navíc je vyprávěna pohledem řadových vojáků, kteří měli možnost konfrontace s civilním iráckým obyvatelstvem. Russell se vyhýbá zbytečnému moralizovaní a do dialogů vkládá spousty pravd jak ze strany samotných Iráčanů, kteří žádají objasnění americké invaze, tak i amerických vojáků, z jejichž každého druhého slova jde slyšet v pozadí naučená fráze armádní propagandy. Přesto se film striktně odtahuje od patriotistického vyústění, ale zároveň nestaví arabský svět do pozice bezmocného chudáka. Tato přesně nadávkovaná směs je pak ozdobena několika ukázkovými akčními scénami, které dokazují, že Russell je velmi zdatný řemeslník, který prostě umí a díky perfektní kompaktnosti celého snímku je možné jej zhlédnout i několikrát. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

George Clooney, Mark Wahlberg a Ice Cube sa rozhodnú preskúmať miesto, kde by mali byť zlaté tehličky a po ceste ich stretne moc fajnové dobrodružstvo. Asi o tomto to v stručnosti je. A nie je to vôbec zlé. Zo začiatku to pôsobí ako vojnová komédia a ku koncu ako vojnový akčňák. David O. Russell výborne dokázal zvládnuť viac žánrov vo filme, ktoré sa cez seba pekne prelievajú a skvelé herecké obsadenie je rovnako fajn ako hláška Georga Clooneyho - Až tam vlítnem zbraně necháme zajištěné, oslepíme je silou amerického šarmu. 85% - 4* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý vojnovo ladený dobrodružný film s hviezdnym hereckým obsadením. Má celkom dobrý príbeh o skupinke amerických vojakov, ktorí sa na konci vojny v Iraku dozvedia, že nie až tak ďaleko od ich základne sa nachádza množstvo ukradnutého zlata a tak sa rozhodnú pred odchodom domov slušne obohatiť, ale situácia sa skomplikuje, lebo na území bez americkej kontroly sa môže stať čokoľvek. Spracovanie ale nestojí takmer za nič, už spočiatku to pôsobí zvláštne, hlavne kvôli nie práve najideálnejšiemu typu humoru, ale nejaký potenciál to ešte predsa len má, no odchodom zo základne som už nenašiel nič zaujímavé, síce viaceré situácie mali určitý potenciál, ale to je asi tak všetko, pretože celé je to tak nezaujímavo a nudne podané, že už po chvíli mi bolo úplne jedno, ako to bude prebiehať a ako sa to skončí a to sa nezmenilo až do samotného záveru. Akcie je tu veľmi málo a ani tá ma moc nezaujala. Sú tu prakticky len dve trochu väčšie akčné scény, z ktorých prvá je zaujímavo natočená, ale obsahovo dosť nudná a druhá má pár slušných explózií, hlavne padajúci vrtuľník sa vydaril, ale nič viac. Takže až na asi dva dobré momenty som si z akcií nič neodniesol. Herecké obsadenie je celkom slušné, Mark Wahlberg, George Clooney a Ice Cube v hlavných úlohách a ešte pár zaujímavých postáv. Réžia už z tohto slabého scenáru ani viac získať nemohla, takže tú ani kritizovať nemôžem a technická stránka je na tom dobre, film má dobrý vizuál, spokojný som aj s tými pár efektami. Traja králi je film, ktorý absolútne nestojí za pozornosť, herecké obsadenie a technická stránka nie sú zlé, tak aspoň kvôli nim sa na to dá bez výrazne veľkých problémov dopozerať, ale inak som vôbec neprišiel na to, čo ma malo za celý film vlastne zaujať. Tak neuveriteľne nezaujímavý scenár sa len tak nevidí. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 40%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu som dosť pomykove. Vyskytujú sa tu dve roviny, ktoré až tak celkom do seba nezapadajú. Komediálna časť si nevie stanoviť hranice, zasahuje, tam, kde nie je nutná a naopak. Keby film mal čisto akčný ráz, bolo by to skvelé. Veľmi podarené sú ale zábery kamery a podarený príbeh spolu so záverom, viac krát však už asi nie. 75%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Keď je Troy Barlow v bunkri, mučia ho nalievaním oleja, ropy do úst. Je celý špinavý a v ďalších záberoch má čisté ústa...aj tie škvrny na jeho košeli sú čudné a sako je čisté. (GabrielGabko)
  • Ponuku hrať majora Archieho Gatesa dostal aj Nick Nolte, ale odmietol ju s tým, že je na to príliš starý. (Niles)
  • Scéna s mlíkem se musela natáčet dvakrát. Při prvním pokusu totiž nikdo neřekl domorodým obyvatelům, aby mléko pili. (don corleone)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama