Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (309)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení s Georgem Clooneym A Markem Wahlbergem. Komediálně laděné scény střídají ty válečně dramatické, aby mohla přijít i nějaká čistokrevně akční, zapadající spíše do žánrových počinů 80. a 90. let. Pro mě osobně byly nejlepší ty vážněji pojaté okamžiky, ovšem celý tento koktejl ve mně zanechal dobrý, resp. čtyřhvězdičkový dojem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Co je potěšující je herecký cástíng a přítomný humor, který tomuhle úletu sluší, co je však nepotěšující je poměrně nekvalitní technická stránka, kde i z hlediska vizuálu se není příliš na co koukat, všude prach a písek a působilo to na mne místy jako film z levnějšího kraje, naštěstí jsem se bavil nadprůměrně, tak čtverec přihodím, ale jen o chlup. 70% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Výstřely doznívají, slunce pálí o sto šest.. operace „Pouštní bouře“ skončila. Nechvalně známá válka „v přímém přenosu“ z Perského zálivu začíná coby humorná idylka a končí jako přímá žaloba celého konfliktu. Tihle vojáci ale mají leccos u zadku a právě ze stejných míst jednoho z nepřátel vytáhnou podezřele zajímavou mapu, která je má dovést ke zlatému tajemství. Tuhle čtyřčlennou bandu nakonec povede major Gates (dnes silně respektovaný George Clooney je ve vojenském k zulíbání) a mezi gardisty, šejky i místním obyvatelstvem to nejednou bude vřít. A šlohnout něco nebude zase tak horký; navíc onen důležitý orgán má tohle kvarteto na správném místě a ušlechtile pomůže několika nevinným obětem celého válečného konfliktu. Netriviálně vystavěný příběh jde rovnou k věci a doposud nepříliš prověřený režisér David O. Russell ordinuje v několika žánrech, nicméně jeho mutant nepostrádá nadhled, inteligentní humor i brutální násilí. Jeho doménou je kvalitní scénář, který zbytečně nemoralizuje, ale četněkrát ťukne na ožehavou notu. Dočkáme se endoskopie lidských útrob, vizuálních srandiček a.. netýrejte Michaela Jacksona!! ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Strašnej guláš! Tři králové v první polovině jedou na speedu (respektive jak je trefně popsal kamarád: "je to šílené, jak od Kusturici"), jako divák jsem zde v rozpacích, jestli TOHLE a TAMTO myslí režisér kurva vážně, nebo si ze mě dělá prdel (nebo si dělá prdel ze zelených mozků), každopádně se rychle prostřílíme k americké sebekritice, která se mi takhle prezentovaná ve velkorozpočtovém hávu vždycky líbila (kvůli tomu, že film uvidí větší masy a možná jim něco dockvane, doufám). Pak už nás čeká jenom tříkrálový pohádkový závěr a dojetím můžeme film vypnout. Vizuální stránka i v roce 2012 na mě zapůsobila velmi svěže. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

neviem, čím presne, ale tento film si ma niečím chytil od prvých sekúnd... a držal do posledných... funguje tam skvelá chémia medzi postavami, má to super spád, je to miestami vtipné, miestami silné (emočne, akčne...) a hlavne si to uchovalo akúsi zvláštnu ľahkosť (napriek všetkým možným zákulisným historkám z natáčania); ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Ponuku hrať majora Archieho Gatesa dostal aj Nick Nolte, ale odmietol ju s tým, že je na to príliš starý. (Niles)
  • Většina poradců pro film zažila skutečnou válku v Kuvajtu. (don corleone)
  • V 91. minutě filmu, kdy Conrad (Spike Jonze) dostane zásah od iráckého vojáka do levého ramene, při dalším záběru, když ho položí na zem, je však vidět, jak se drží za rameno pravé a zastavuje krvácení. (bejkovec)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama