Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (309)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Na to že sem od filmu skoro nic nečekala (dostal se ke mně naprostou náhodou "přifrclý" k jiným) mě teda docela vzal. Ne že by člověk byl pln napětí a očekávání, nebo se pořád smál. Ale něco tam prostě bylo. Ať už kráva, vnitřnosti, akční scény, střih, herci (u mě vede Mark)...Co bych tomu vytkla byla chaos. Jenže ten ve válce- natož v armádě přece je, ne? 85%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný film než na jaký jsme z Hollywoodu zvyklý. Ale to vůbec nevadí. Spíše naopak. Originální, akční, napínavá a chvílemi humorná (většinou černě) honba za pokladem s výborným obsazením v čele s charizmatickým Georgem Clooneym, kterého skvěle doplňují Mark Wahlberg (v jedné ze svých nejlepších a možná i nejnáročnějších roli) a Ice Cube (moc se tu neprojevuje, takže se na něj i dá koukat). Takovýhle film jste ještě určit neviděli (a to fakt nekecám). ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tento osobitý snímek byl pro mne příjemným překvapením. Tak na 75% s tím, že bych šel ještě výš, kdyby ho kameraman Tom Siegel (především filmy Bryana Singera) obdařil pěknějším obrazem, protože ty přeexponované a desaturované záběry mému oku příliš nelahodily. Zato mě potěšil odvážně pojatý příběh, v něž krom napětí i humoru nechyběla ani iluze bořící zvolání adresované té části západní civilizace, která žije v domnění, že utrápy kuvajstkého lidu skončily spolu s válkou v Perském zálivu. A je tu samozřejmě zjevná analogie s jinými novodobými konflikty na blízkém východě. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla slusna jizda. Sice trva zhruba 10 minut nez se film rozjede, ale pak to stoji za to. Vtipku tu moc neni, ale ty co tu jsou, jsou umisteny ve spravnej moment, takze nerusi a daj chvilku odpocinout od zbesily akce. Akce tu je skutecne hodne svizna a prislo mi, ze celej film je hodne realistickej (hlavne pri plynovym utoku mi bylo, jako bych tam fakt byl). Hlavni trojice je perfektni a presto, ze Clooney ve filmu rika, ze chce jit do duchodu, dokaze to slusne rozjet a ostatni za nim nijak nezaostavaj. Navic tu je pekne svizna hudba a naprosto cool a dokonala kamera. Jediny co mi vadilo a proc nedam 5*, jsou nektere zdlouhave rozhovory s rebelama, ale jinak sem se skvele bavil. David O. Russell natocil netypickej akcne-valecnej film a je to to nejlepsi, co dosud natocil. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Jaké problémy může mít kráva, která neví že je ve válečné zóně? Co se děje v těle, které je zasaženo kulkou? Ale taky co se stane, když Američani vtrhnou do Iráku, přislíbí podporu těm co se vzbouří proti Saddámovi a pak se na ně vykašlou? Mistrovský film, z kterého asi US vláda neměla moc radost. Kromě toho, že to David O. Russell skvěle (a provokativně) napsal, to i zajímavě natočil (vizuálně velice originálně). Navíc Clooney a Wahlberg dokazují (už po několikáté), že jsou nejen hvězdy, ale i výborní herci. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Většina poradců pro film zažila skutečnou válku v Kuvajtu. (don corleone)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama