Reklama

Reklama

Jsou rozdílní jako čtyři živly, ale spojil je boj proti stejnému nepříteli... Pistolník Emmett rozhodně není žádný zelenáč, strávil delší čas ve vězení a právě se chystá do Kalifornie. Přitom se chce zastavit v městečku Silverado, kde hodlá navštívit své blízké příbuzné. Na cestě je přepaden neznámými muži, za dramatických okolností se seznámí s dalšími psanci, málomluvným Padenem a černochem Malem a na poslední chvíli zachrání svého bratra Jakea před smrtí na šibenici. Když všichni prchají z městečka Turley, vůbec netuší, že se brzy znovu spolu setkají právě v Silveradu. Tomu a celému okolí všemocnou rukou vládnou šerif Cobb a bohatý starousedlík McKendrick… Film natočil režisér Lawrence Kasdan (Náhodný turista, Wyatt Earp, Francouzský polibek), který jím vzdal hold klasickému žánru westernu. Velkou šanci přitom dal hlavním hereckým představitelům, osamělého pistolníka Padena hraje Kevin Kline, Emmetta Scott Glenn, mladého Jakea ztělesnil Kevin Costner a zarputilého Afroameričana Mala vytvořil Danny Glover. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

lamps 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nemohu říci, že bych se nebavil, ale že by mě Silverado nějak výrazně oslovilo a odzbrojilo, to zrovna také ne. Je to prostě taková příjemná westernová podívaná se vším, co fanoušek žánru od takového filmu očekává. Tím myslím skvělí herci, kteří nejdou pro výstřel daleko a kamenný pohled jim jde jedna báseň, solidní scénář plný přestřelek a nefalšované westernové atmosféry a samozřejmě celkem povedený hudební doprovod, který se stal pro Divoký západ již nepsanou povinností. Viděl jsem už pár lepších westernů, ale málokterý tak dobře obsazený a především nenudící.. 75% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pro mě nepříliš zajímavý a docela zdlouhavý western ve kterém se sice sešlo bohaté herecké osazenstvo ale ani to film nezachrání. Pro milovníky akce je zde poměrně dost přestřelek ale film nemá potřebnou westernovou atmosféru, kterou oplývaly italské westernové klasiky a těch postav mi přišlo zbytečně mnoho. Jo Leone byl jen jeden. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V 80. letech byl western mrtvou záležitostí a rozumím tomu, že pokud jej chce někdo znovu oživit, není možné vymýšlet nějakou přehnanou kombinatoriku. Takže máme tady město s šerifem, který zřejmě není takový Mirek Dušín, i když se tak tváří, k ruce má několik poskoků, na druhé straně tady máme čtveřici přátel, kteří prostě řeknou DOST. Že nás bude čekat finální zúčtování musí být každému jasné, jakmile naši hrdinové dorazí do Silverada. Jediný kdo se do své role vůbec nehodí je Kevin Kline. Zbytek osazenstva ok. Absolutním překvapením je zde v menší roli Jeff "Moucha" Goldblum. 65% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

The Magnificent Four. Tradiční americký western kašírovaného typu, u kterého kdyby Kasdan odebral 15 až 20 minut, nikdo by nebrečel. Lákadlem je bezesporu herecké obsazení, ovšem jen černý bůh pomsty Danny Glover a první člen z množiny „proti svým škatulkám obsazení herci“ Kevin Kline za něco stojí. Druhý člen množiny hrající sám se sebou šachy sice neučil obyvatele městečka Turley švihlou chůzi, nicméně z očí mu koukalo, že by chtěl, S.Glenn se jen zarputile tváří jako by měl od sedla nesnesitelně opruzenou prdel, B.Dennehy hraje svého x-tého šmejda s usměvavou tváří, moucha Goldblum působí poněkud nepatřičně a rozjařený Riviera Kid Costner je zralý na vyliskání. Další filmový počin z Klidného západu, kde se v saloonu standardně objednává suché bílé víno a minerálka Perrier.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pomerne veľký (veľkolepý?) western, ale nezakryje, že je pozliepaný z mnoho motívov, ktoré dokopy až tak neladia. Priveľa postáv (hlavne záporných) rozbíja kompaktnosť príbehu. Niektoré scény sú výborné, scenérie krásne. Možno keby sa film sústredil len na udalosti v mestečku Silverado a zvyšok odstrihol alebo prerozprával retrospektívne, bola by to pecka. Nie zlé, ale na podobné témy si radšej pozriem niečo jednoduchšie a hutnejšie - ako TOMBSTONE alebo KRAJINA STRELCOV... Dabing je dosť nostalgická záležitosť, miestami ako z čias simultánneho prekladu... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Richard Jenkins v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Hlavný hudobný motív bol použitý ako temp-track v hrubom zostrihu filmu Jurský park (1993), v scéne príletu helikoptéry na ostrov. (Tvrdolín Veliký)
  • Natočeno za 96 dní. (D3VIL)

Reklama

Reklama